Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte sırasıyla hangi işlemleri yapmalıyım?

latifdemet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Ben yüzde 45 engelliyim. Sigorta baslangiciim 1 Mayıs 1996. 4/a çalışanıyim. Emekli olurken hangi işlemleri yapmam gerekiyor acaba sırayla yazar misiniz

latifdemet

Merhaba,

Sırası ile;

1- Engelli sağlık kurulu raporu( hastane)

2- Engelli vergi indirimi raporu(GIB merkez sağlık kurulu raporu),çalıştığınız işyerinizden alacağınız çalışma belgesi ile vergi dairesine başvuru

3- Engelli vergi indirimi raporu( GIB merkez sağlık kurulu) raporunuzun sonucu elinize ulaşınca ,engelli vergi indirimi ile emeklilik ile ilgili şarları karşılıyorsanız(SGK prim günü,SGK hizmet yılı,SGK sigorta başlangıç tarihi) SGK emeklilik servisine engelli vergi indirimi raporu ile başvuruda bulunuyorsunuz ve emeklilik işleminiz başlıyor.

Saygılar.

Sağlık kurulu raporu gibi vergi indirim belgem olduğu halde vergi indirim belgesini de mi yeniden almam gerekecek

Merhaba,

Sizin sorunuza yanıt olarak gerekli belgeleri alış sırasına göre yazdım.Belirtmediğiniz için bilme şansım yoktu ne yazık ki.

Engelli sağlık kurulu raporunuz ve engelli vergi indirimi raporunuzda var ise sadece şartları karşılıyor iseniz SGK emeklilik servisine emeklilik için başvursabilirsiniz.

Sigorta başlangıç tarihiniz 1996 yılı olduğunu yazmışsınız.İlgili tabloda SGK hizmet yılınız dolmuştur.SGK prim gününüzde dolu ise ana şartları karşılıyorsunuz.Burada önemli bir konu daha var.SGK emeklilik servisine vereceğiniz engelli vergi indirimi rapor yazınız süreli mi yada süresiz mi?

Süresiz ise istediğiniz zaman verebilirsiniz sorun yok.Yok süreli ise o zaman süre bitmeden işleme başlamalısınız yoksa emeklilik için kullanma şansını süre bitiminde kaybedersiniz.Verdiğiniz bilgiler ile ancak bu şekilde yanıt verebiliyorum.

Saygılar.

latifdemet

Vergi indirim hakkınız sürekli ise yeniden rapora ihtiyacınız yok. Defterdarlıktan vergi indirim hakkınızın bulunduğuna dair yazı alı sigorta müdürlüğüne vereceksiniz...

Üst Alt