Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte süre neye göre belirleniyor?

insankar

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Süreli Emeklilik Hakkında...
Hastalığım kronik ve sürekli olmasına rahmen malesef vergi indirimim 2 yıl süreli olarak onaylanmış. Onayın il ve ilçe vergi dairesine ulaşması sürecindeyim.
Bununla ilgili sorularım:
* SGK Maliyenin onayladığı vergi indirimi yazısını sistemden görür mü? Hizmet birleştirmenin bir an evvel başlaması için...
* 2 yıl sonradan kaç ay önce kontrol istenir. Bu tarih rapora göre mi, v.indirim tarihine göre mi, emeklilik bağlanma tarihine göre mi belirlenir. Hem rapor hem v.indirimi almam için kontrol tarihi nasıl belirlenir, kıstas ne olmalı kesintisiz maaş için? Bir de kontrol zamanı SGK bana hastane tercih hakkı tanır mı? Anklizon Spondilit Fakultenin baktığı romatizmal hastalıktır çünkü...
* Maaşım hangi tarihe göre bağlanır? H.birleştirme öncesine sonrasına göre mi? Hizmet birleşme esnasında bie işte çalışıyor olmam gerek mi? Bunun için istifa etmiş olmam mı gerek? Hizmet birleştirme için Maliyenin onayının sistemden görülmesi yeterlimi? (Vergi dairesine yazının ulaşması şart mı?)
* Hizmet birleştirmenin süresi uzarsa o süreçte hem birkaç ay emekli maaşını kaçırır ve çalışamazsak da burada bir mağduriyet olmaz mı?
* SGK'ın süreli vergi indirimine süresiz emeklilik verme ihtimali yok mu?
** Kaçıncı süreli rapordan sonra vergi indirimi ve rapor sürekliye döner?

Şimdiden teşekkürler..
Merakla yanıtlarınızı bekliyorum...

insankar mrb sizin emekliliğiniz vergi indiriminin başlangıc ve bitiş süresine göre sizi emekli ederler ve vergi indirminizin süresi bitince tekrardan hastaneden kontrol için gitmeniz gerekiyor.SGK vergi indirminiz sistemde görmez onlar vergi dairesinden teyit alırlar.vergi indirmin süreli olduğu için büyük ihtimallen sgk kontollü emekli eder.

benimde 2 yıllık hastane var ankara sağlık kuruluda süresiz vergi indirimi verdiler.emekliliğimede 7 sene bakalım 7 sene içeresinde tekrardan %40 üstünden tekrardan rapor alabilirmiyim veya alamazsam sadece süresiz vergi indirimi ile emekli olabilecekmiyim kafam cok karışık.

Bedriatak

Bildiğim kadarıyla vergi indirimin süresiz olduğu için bu hakkı sağlamışsın. Yine bildiğim kadarıyla SGK senin vergi indirimine bakarak karar verir; eğer yanılmıyorsam...

Arkadaşlar ben soruma tam yanıt alamadım. Vergi indirimi sürem ne zaman başlar? Ankara onayladığında mı, ilçe vergi dairesi onayladığında mı? Diyelim ki benim hizmet birleştirmem 6 ay sürdü ve SGK 6 ay sonra emeklilik verdi. Benim 2 yıllık süreö 6 ay sonra mı başlar; yoksa emeklilik onay tarihi değilde rapor veya vergi indirimi bitiş tarihi mi dikkate alınır? Komtrol muayenesi illa ki SGK ister mi? Hastalığım kronik, vergi indirimi ise süreli malesef...
Kontrol muaynesi tarihi hangi kritere göre belirlenir, bana nasıl tebliğ edilir? Hangi sürede tekrar rapor ve vergi indirimi almalıyım? 3 ay önce işlemi başlatmam gerekirse neyin bitişine göre 3 ay öne olmalı bu? Emeklilik süre bitiş öncesi 3 ay mı? Rapor süre bitiş öncesi 3 ay mı? Vergi ind. süre bitiş öncesi 3 ay mı? Hangi tarihi kriter alacaklar?

2 yıl kontrol şartı SGK koyarsa 2 yıl sonra sadece rapor mu yenilenecek; vergi indirimi de süreli olduğu için tekrardan alacak mıyım?
Süreli vergi indirimine SGK'nın kontrol koymadığı da oluyor my?

Yardımcı olursanız;
* Kontrol tarihi neye göre belirleniyor? Vergi indirimi alınan gün, rapor tarihi, emeklilik başlangıcı mı?
*O tarihten kaç ay önce ve nasıl bir tebliğ ile harekete geçiyoruz?
*2 yıl sonunda tekrar vergi indirimi alacak mıyım? Sadece rapor mu alacağım?

insankar

Vergi indirimi süreli verildi diye emeklilik de süreli verilecek diye bir kural yok. Bazen sgk teşhisi değerlendirip süreli olan vergi indirimine rağmen sürekli emeklilik verebiliyor. Şanstır!
Vergi indirimi hangi tarihte verilmişse, o tarih temel alınarak 2 yıl süre başlar

Çalışıyor durumdayken emeklilk işlemleri başlar ama neticelenmez. Yani çalışırsanız olası emekli maaşlarınız birikmez. Size "emekliliği hak ettinin, işten çıkış yapın, maaşınızı bağlayalım" derler.
Hizmet birleştirme için çalışıyor olmanıza gerek yok. Emeklilik talebinde bulunduğunuzda bunun başvurusunu da yaparsınız.

Eğer sgk da kontrol derse, o zaman kontrol tarihi gelmeden 45 gün önce sigorta müdürlüğüne gidip üst yazı alır ve vergi dairesine gidersiniz. Onlar hastaneye sevk eder. Süreç sonunda vergi indirim başvurusu sgk'ya iletilir ve emekliliğinizin devamına karar verilir. Bu işlemler uzun süreceği için maaşınız durdurulur ama devamına karar verilirse maaş kaldığı yerden ödenmeye devam edilir. O aradaki maaşlar toplu halde ödenir.

Üst Alt