Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilikte süreli rapor mu yoksa sürekli vergi indirimi mi belirleyici olur?
şimdiden vereceğiniz kıymetli bilgileriniz için teşekkürler.
27 ocak 2015 te kalp kapak hastalığımdan dolayı 2 yıl süreli sağlık raporu aldım ve vergi indirimi için vergi dairesine başvurdum henüz elime tebliğ eden bir yazı olmamasına rağmen bugün vergi dairesine raporun ankaradan geldiğini ve süre belirtmeksizin %50 oranda indirim kazandığımı yazıda okudum. biz şirketinize ve size tebliğ edeceğiz dediler. Şimdi yazı elime gelince emeklilik için sgk kuruma gideceğim gitmeden durumum söyledir.
ilk işe giriş 30-10-1995 (okul staj dönemi prim ödenmedi)
prim ödenmeye başlanılan tarih 10.09.1996
prim gün sayısı 6200 gün
askerlik 100 gün yaptım usta birliğinde kalp problemimden kurula girip rapor alıp geri geldim.
emeklilik hakkımı araştırmalarıma göre 01.02.2016 da yada şuanda kazandım bir görüş yol yöntem konusunda bilgi verilmesini rica eder herkese sağlıklı günler dilerim.
Erkan
Kardeş %50 rapor ile 3. Derece vergi indirimi ve 10.09.1996 işe ilk Başlama tarihi ile 35 yaşına girdiğin gün emekli olabilirsin. Eğer ki 35 yaşına girdiysen hemen müracaat edebilirsin. Yaş bilgini bilmiyoruz. Diğer verdiğin bilgilere göre tek sıkıntın 35 YAŞ olayı
cevap için teşekkürler. Evet yazıda bütün bilgi var ama yaş yok kusura bakmayın. 01.02.1980 doğum tarihim. yazı şirkete teblig edildiği gibi sgk kurumuna başvuru yapcam. tekrardan sağolun bilgi dönüşü için
emeklilige neden olan vergi indirimidir siz basvurunuzu yapin ama unutmayin ki sgk her kosulda kontrol isteyebilir bence sorun cikacagini ve emekliliginize sure koyacagini zannetmiyorum hakkinizda hayirli olsun burda daha sonra deneyimizi paylasirsaniz seviniriz cunku cok kisi var sizin gibi rapor sureli vergi ind.suresiz emeklilik nasil olur diyen bunlardan bitaneside benin
tarihe gelince 80 dogumlusun + 18 :98 buna 17 ekle 2015 de dogum tarihinden sonra basvur
evet 30 nisan itibariyle başvurumu yaptım ve 1 mayıs itibariyle maaşım bağlandı. Dün sigortadan mektup geldi vergi indirim yazım süresiz olmasına rağmen hastane kurul raporum bitiş zamanında beni kontrol muayenesi çağırmışlar. (hastane raporum 2 yıl süreliydi). vergi indirimi süresiz olması kontrol muayenesine çağrılmaz tezi bir anlamda çürüdü önümüzde koca bir 20 ay var tekrar sgk dan hastane sevk hastanede kurul sonra sgk posta oradan ankaraya onaya oradan tekrar sgk geri vsvs. bunları 20 ay sonra düşünmek istiyorum. herkese sağlıklı günler dilerim.
hayırlı olsun böylece öğrenmiş olduk süreli raporla emekliliginde süreli oluşunu şimdi kimse demesin yok vergi indirimi sürekli ise emeklilikte sürekli olur diye
yani neymiş sgk hastane raporunu baz alıyor tamam yazışma yapiyir tehit almak için ama maliye sgkya yazdigi faksta senin vergi indirimi var olduğunu fakat onun yanına birde hastane raporunu faksliyor varsa aksini iddaa eden burada tarsisabiliriz görüşlerinizi sunabilir
erkduman emekliliğiniz hayırlı olsun... tarih belirtilmeyen vergi indirim belgesiyle emekli olup kontrol istenmeyen sayısıda çok ! hangi yönetmeliğe yada neye dayanarak anlayamadım, sigorta emeklilik yazısı gönderdiğinde kontrol tarihi yoksa, ki daha kontrol örneğine denk gelmedim yada gözümden kaçmış ! ama emeklilik yazısında kontrol yazıyorsa ( ki vergi indirimi sürekliymiş ! ) yapacak birşey yok sanırım örnekler farklılaşacak gibi
ali fikriye katilmiyorum burda burda emeklilk olayı tamamen sağlık raporunun süreli oluşunu durum böyle olursa sgk tarih koyar yani vergi indirimi surekliymis ben de koymam diye bisey yok