Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte toplu para alınabiliyor mu?

Razyo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli emeklilikte maas haric toplu para veriliyor mu

Razyo

Özel sektörde iseniz, eğer kıdem tazminatı şartlarını tamamlamışsanız, onu alırsınız. Bunun dışında ikramiye türü bir şey yok.

Hocam 3 ay evvel emekli olan arkadasim sgk dan masi haricinde 35 000 tl aldi 1 ay evvel emekli olan arkadasim sgk dan 5000tl aldi maas haricinde benmerak ediyorum bu neye gore ayarlaniyo

Razyo

olamaz öyle bir şey. İş yerlerinden kıdem tazminatı alıyorlardır dicem, ama o da aynı iş yerinde kaç yıl çalışılmışsa aylık maaşın o yılla çarpımı olarak hesaplanır. Yani 50000 tl kıdem tazminatı özel sektörde hiç de kolay değil.

Hocam yeni birsey sanirim bende 2. 3. Haftaya vergi indirimim gelecek emeklilige bas vuracam sanirim bu islem 2 ay surer sizi bilgilemdiririm

memur iseniz ,emekli olduğunuzda toplu olarak emekli ikramiyesi alırsınız.

Razyo

Öyle bir gelişme olsa emin ol tüm Türkiyeye basın yolu ile duyurulurdu ve haberi olmayan kimse kalmazdı.

Emekliler son yıllarda ama özellikle 2008 yasası sonrasında bitirildiler.Yeni emekliller bu yasanın sonuçlarını yaşamaya başladılar.Gelecek yıllarda etkisi daha da şiddetli görülmeye başlanacak.Özetle mezarda emeklilik esprisi gerçek oluyor...

Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi özel sektörden emekli olacaklar için emeklilik ikramiyesi gibi bir durum sözkonusu değil.Kıdem tazminatı ise zaten bilinen birşey ve sanıyorum ikramiye ile karıştırılacak birşey değildir?

Emeklilik süreci uzayanlar için, başvuru ayı sonrası birikme olayı uzarsa 3-5 ay sonra maaş bağlandığında bu birikmişler toplu para alınıyor hissi yaratabilir ancak emekli kişinin bu biirkme olayını vs e-devletten görebildiğini varsayarsak sizin bahsettiğiniz gibi bir durumu da hissetmesi gerekir. Ben 2710 tl emekli maaşı bağlanan biri olarak, geçen sene ilk maaşımı alırken birikmişler dahil 10.214 TL almıştım.Ama maaş+birikmişler dahil olduğunu biliyordum.

Memur olmadığı halde yani özel sektörde çalıştıkları ve buradan emekli oldukları halde ikramiye alıyorum diyen arkadaşlarınız yanılıyorlar.Para verildiğini iddia ettiklerine göre yasal zorunluluk değilde belki işveren insiyatifinde prim benzeri birşey almış olabilirler.

Boyle pesin ne den konusuyorsun 2017 de yeni cikan bir kanun olamazmi vergi indiriminden yeni emekli olan birilerine sorun cevreniz vardir bu sitede

Zekai bey bir arastirirsan sevinirim verildigini biliyorum fakat neye gore verili yo onu cozemedim 35 000 tl alan arladasim yuzde 75 engelli. 5000tl olan atkadasim yuzde 48 engelli

sgk 'dan birikmiş emekli maaşı olmasın

Üst Alt