Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte vergi indirimi almak şart mı? Oran düşerse ne olur?

theprince15

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hazır konu varken bende yazmak istedim

2013 yılında % 56 engelli raporu aldım ankaraya kağıtları gönderdim 3 ay sonra kağıt eksik diye cevap geldi hastane ve gelir idare arasında gidiş gelişlerden sonra tamamlandı
sanırım ki bugün itibarı ile ankaradan % 24 vergi indiriminden yararlanamaz diye dilekçemi aldım.

ancak şöle bi durum var ben şimdi itirazda bulunsam ve heyet hastanesi bana daha düşük oranlı mesela % 35 lik bir rapor verse elimdeki raporum iptal olur mu?
ayrıca emeklilik şartları için vergi indirimi şartı var mıdır?
benim ilk sigorta girişim 2004 ancak özürlü olarak 2013 yılında çalışmaya başladım. raporumun iptal olma durumu var ise itirazda bulunmakta istemiyorum

bilgi verebilirseniz çok sevinirim

Ben olsam biraz beklerim (6 ay kadar) sonra tekrar vergi indirimine müracaat ederim. Yine oran düşük gelir ise bu kez itiraz ederim.

aslında ilker bey bende ne yapacağımı bilemedim bende araştırma içindeyim bu konularda emsal kararlar bakıyorum maliye oran düşüremez diye mahkeme olaylarına bakıyorum.bir de son çıkan emeklilik durumlarında illa vergi indirimi şartı var mıdır ben 2013te engelli çalışmaya başladım ama 2004ten sigorta girişim var..hiç biyerde net bilgiye ulaşamadım

haklısınız mehmet bey bende çok araştırdım o yazıları buldum okudum ancak sgk ya sorduğumda ise tam tersi yanıtlar aldım bu işi gerçekten bilen net yanıtı olan birini bulamadım malesef. memurlarda vergi indirimi kalktı yazısı da buldum ama sgk daki arkadaşa sordum olmaz yinede gerekiyor yanıtı aldım bu gidişat emsal kararlar neticesinde mahkemeye başvuracağım heralde indirimi alabilmek için

peki ilker bey şu şeilde sorsam size de ben şu anda kamuda işçi kadrosunda çalışıyorum sınav açıldığında memur olarak atamam yapılsa bir değişiklik olacak mı sonuçta ben 2004 te işe girdim ama 2013 te engelli kadrosunda başladım ama benden yine vergi indirimi istenecek mi? emsal davalara bakarak ben yine de mahkemeye gitmeyi düşünüyorum ama engelli raporum iptal olacak mı o konuda kararsız kalıyorum net bir mevzuat bulamadım açıkçası

Memur olursan vergi indirim hakkı istemez ama emekli olurken yeni rapor ister %40 ve üzeri alamaz isen emekli olamazsın.

anladım yanıt için teşekkür ederim bakalım artık süreç ne olacak mahkeme yoluna başvurursam diğer arkadaşlarında bilgisi olması amacıyla paylaşım yaparım

2004 yılında işe girmişsiniz emekliliğinize çok uzun bir süre var ben olsam her altı ayda bir müracaat yaparım.

doğru uzun bir zaman var peki bu süre içinde hep aynı raporu mu göndereyim? o şekilde oluyor mu tam bilmiyorum da..yeni rapor almadan

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği 4a (ssk'Lı çalışan) statüsünde gerçekleşecek olanlar emekli olabilmek için çalışma yaşamlarının herhangi bir aşamasında sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 rapor ve ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek zorundalar. Aksi halde sakat statüsünde erken emekli olamazlar

Üst Alt