Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte yaş sınırı 53 olacakmış!

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Emeklilik için yaş sınırının dolmasını bekleyen 5 milyona yakın vatandaşımızın gözü aydın olsun ... Hükümet yeni hazırladığı bir yasa tasarısı ile 2015 yılına kadar yaş haddini doldurmayan 40-50 yaş arası tüm vatandaşların yaş sınırını 53 yapmak üzere düğmeye bastı.. Tasarıyı hazırlayan Faruk ÇELİK sosyal güvenliğin çok açık verdiğini ve YAŞ'ı bekleyen birçok vatandaşın olduğunu bu nedenle de 53 yaş haddini getirmeyi planladıklarını ve bunun için yasa tasarısı hazırladıklarını söyledi.. 03.09.2012 ve daha önceki tarihlerde birçok TV kanalında sosyal güvenlik uzmanlarının da doğruladığı bu yasa tasarısı maalesef doğru.. Konuyu Başbakan ile birebir görüştüklerini dile getiren gerek sendikacı ve gerekse birçok sosyal güvenlik uzmanı ve kuruluş böyle bir yasa tasladığının varlığının doğrulandığını ancak şimdilik eyleme koyma düşünceleri olmadığını söylemiş.. Eeee.. Seçimler var tabiii.. Kendileri bir dönem vekil olunca ömür boyu özel sağlık sigortası ve emeklilik,vatandaş sürünsün.. İşte vatandaşını düşünenler... Hayırlı olsun... Bizler koyun oldukça başımıza daha çok çoban gelecekkkkk... İşin tuhaf tarafı da ne biliyor musunuz ? Başımıza gelip de bizi güdecek çobanları bizim seçiyor olmamız ...

ben geçenlerde siğorta müdürlüğünü gittimm öyle tür haberlere itibar etmeyin dedii

arkadaşım bu kapsamanın engeli vatandaşları kapsayacanı sanmıyorum ama normal emekli olacak çalışan kişileri yönelik çalışma olabilir bende diyorumki çeşke benimde engelim olmasada ben de çalışsam 3 yılda birşey olmaz ama bizide kapsarsa zaten zor şartlarda çalıştıgımızıda düşünürsek gerçekten zor olacak

ve bu yasa çıkarsa 24 10 2015 de emekli olacam banada vuracakmı orasıda var.

Merhaba arkadaşım,
Sigorta müdürlüğü veya başka kamu kuruluşlarında çalışanlar Genel müdür dahil emirleri uygulamakla sorumlular.. Kendilerine verilen talimatları,gönderilen genelgeleri,çıkan kanunları vs uygulamak zorundalar ancak yorum yapamazlar.. Yasa çıkarma ve yorum yapma yeri sadece TBMM ve alt komisyonlardır.. Bu kanun taslağının hazır olduğunu canlı yayınlarda TV ler de birçok sosyal güvenlik uzmanı söylüyor. Burası Türkiye.. Kendi menfaatleri olunca 1 gecede kanun çıkarmıyorlar mı ? Yıllardır kanunlaşmayı ya da görüşülmeyi bekleyen yasa tasarıları ne olacak ?..

Devletin bana yaptığı bu kaçıncı zülum olur saymam mümkün değil... Kına yaksınlar...

Nasıl yani! ben ve eşim emekli olmak için yaşımızı bekliyoruz,ben 50, eşim 47 yaşında emekli olmayı beklerken,birde 53 yaşına mı çıkaracaklar?

ya arkadaşlar özürlüler i ilgilendirmiyor bu konu bizde zaten yaş sınırı yok

özürlü veya özürsüz herkesi ilgilendiren bir konu bu... örneğin özürlüsünüz ve raporla YAŞ'ı beklemeden emekli oldunuz. Ancak SGK size 2 yıl sonra gel seni bir daha kontrol ederim dedi.. YAŞ haddinizib dolmasına da diyelim ki daha 7 yıl var... SGK nın kontrol muayenesinden geçemezseniz o zaman YAŞ size vuruyor mu vurmuyor mu anlarsınız :( üzgünüm...

ya gardaş milletin yüreğine ne korku salıyorsun engellileri nereden ilgilendirir bu konu
ben 14.5 yıldır çalışıyorum 18 yıl dolunca emekli olacağım nasip olusa allah izin verirse
18 yl çalışacağız yaşı beklersem 30 yıl çalışmam gerekiyor nerede kaldı bizim engelli
olarak çalışmamız nerede kaldı vergi indirimimiz. senin dediğin gibi olursa zaten normal vatandaş gibi emekli oluruz

Engelli emekliliği ile normal emeklilik arasında hiçbir fark yoktur.. Malulen emeklilik derseniz o ayrı bir konu.. Engelli emekliliği vergi indirimi alarak % 40 ve daha üzeri özürlü raporu alırsanız YAŞ'ı beklemeden emekli olursunuz.. Ancak prim ve gün sayınızın tam olması gerekiyor.. Örneğimi okumadınız sanırım.. Diyelim ki benim gibi geçen yıl emekli oldunuz ve maaşınız bağlandı.. Hastanenin verdiği raporlarda oran % 53 ve sürekli ... Ancak ankara mekrez sağlık kurulu bunu 1 yıl sonra kontrol ve % 46 olarak onayladı. Geçen yıl da böyle oldu bu yıl da böyle.. Normal şartlarda yaşımın dolmasına 3 yıl var.. Eğer bir daha ki kontrol muayenesinde % 40 oranın altına düşersem ve kanun da yasalaşırsa 3 yıl kalan emekliliğim 7 yıla çıkacak.. Hesap bu kadar basit.. Benim kimsenin içinin karartmak ve ortalığı karıştırmak gibi bir niyetim yok.. Sadece duyduklarımı,gördüklerimi,okuduklarımı ve yaşadıklarımı paylaşıyorum ki herkes bilgi sahibi olsun..
Ben ne CHP GENEL BAŞKANIYIM NE AKP NE DE BİR BAŞKA PARTİ ... Bazı şeyler bu ülkede insanların başına gelmeyince neyin tez , neyin hipotez olduğunu anlayamıyor... Yorum yapmak çok güzeldir.. Hele bir de bilgiye dayalı yorum yapmak ve insanların bilinçlenmelerini sağlamak çok faydalıdır.. Ama lütfen bilgimiz olmayan konularda kendi yorumlarımızı katarak kaş yaparken göz çıkarmayalım... Buyrun 53 yaş linki aşağıda... Ayrıca Manşet isimli haber programda canlı yayında da açıklandı geçen ay... daha ne olsun .... Ali Tezel - Sosyal devlet ve SGK açıkları - HTEkonomi

seranko;

arkadaşım senin demen vergi indirimini süreli yada raporun süreli olursa olu şimdi benim raporum sürekli vergi indirimde sürekli yani süreli verilmiş değil tarih yok ozaman ben im kaygılanacak bir durumum yok ama süreli olsaydı ankaradan gelen raporun sürekli olması önemli herhalde

emeklilik yaşı engelileri ilgilendirecekmi yeni yasa onaylanırsa

arkadaşlar farzedelim emeklilik yaşı yükseltilmesi onanadı kademeli olarak biz engeli arkadaşların zaten zoraki çalışan arkadaşlar var yılım dolsada emekli olsam diye beklediğimiz hayaler suya mı düşecek sizce yapılacak olan bu yasa sizce adaletlimi olur yoksa bizlere zulumü

Çalışana adalet nerede görülmüş ki varsa yoksa işverenler... SGK açığından dem vurup 48-49-50 yaşlarında emekliliğini bekleyen insanların sırtına 5 yıl daha bindirmekle sosyal güvenlik açığını kapatıyorum diyorlar sonra bir bakıyorsunuz ki aaa işveren SSK primini düşürmüşler... Lanet olsun işçiden alıp işverene aktarmaktan başka ne anlama geliyor bu?

Adalet mi, üstelik çalışana mı? Eskiden de yoktu, şimdide yok...

benim babamda 26 yıl dır sigortalı olarak çalışıyor. en son emekli olmasına 2 yıl varken yasa geldi emeklilik yaşı yükseldi.şuan 01.01.2014 te emekli olması lazım.tekrar bi emeklilikte yaş yükseltilmesine gidiyor.8000 küsür sigortalılık günü var şuan.umarım seçim meçim var diye emeklilik yaşını yükseltmezler.

Üst Alt