Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte yeniden rapor istenecek mi, tazminat alabilecek, yeniden çalışabilecek..?

alivardar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Rabbim nasip ederse 2015 Ağustos ayında Engelli vergi indirimden emekli olmak için SGK emekli olmak için müracatım olacak benim sorum.
SGK emekli olurken tekrar benden rapor isteler mi. Raporumu 2013 senesinde % 80 vergi indirimli olarak aldım.

Bir de şuan hala bir iş yerinde 2012 yılından beri çalışmaktayım. İşten ayrılınca tazminat alabilir miyim.
Ayrılınca aynı iş yerinde na zaman süre sonra tekrar çalışmaya başlayabilirim.Söylediklerine göre emekli maaşı bağlanınca çalışabilirmişim.o da 1 veya 2 ay sonra durum nedir bilmiyorum.
Bir de şuan en düşük engelli vergi indirim aylığı ne kadar bilen varmı?

Aydınlatırsanız sevinirim.

Sağlıcakla kalın.

toplamda ne kadar yıldır çalışıyorsunuz? ssk lımı emekli sandığımı yoksa bağkurlumusunuz?

SSK lı olarak çalışıyorum.12.07.2000 sigorta girişi ile.Şuandada çalışmaktayım.Toplam prim günüm 3890 gün.

benim bildiğim kadarıyla sizden tekrar rapor istemezler..siz 15 yıl ve 3700 gün şartını da doldurmuşsunuz anladığım kadarıyla..vergi indiriminizde alınmış..bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum..

peki ya çalışma koşulları onun hakkın bilgi vermemişsiniz.emekli başvurusunu yaptığım ertesi gün tekrar aynı iş yerinde çalışabilirmiyim yoksa belli bir zamanmı geçmesi gerekiyor.birde en düşük engelli emekli maaşı ne kadar.Basında 971 doğrumu.

emekli maaşınız sizin için işvereniz tarafından ödenen emeklilik prim miktarı ile ilgili bir durum..siz zaten erken emekli olacaksınız malulen emeklide değil..bildiğim kadarıyla 971 malulen emekli maaşıydı,muhtemelen sizinki daha yüksek olur....siz sgk dan sorgulatıp toplamda sizin için ödenen prim miktarı nedir bunu öğrenmeniz gerekiyor..
işyerinizden emekli çıkışı yaptıktan sonra aynı yerde SGDP kesintisi yapılarak çalışabilirsiniz..SGDP yeni alacağınız işyeri maaşından yapılan ortalama yüzde 15 lik kesintidir..

erdinç bey mesela ben bugün erken emeklilik dilekçemi ssk ya verdim.Ertesi günü aynı iş yerinde SGDP ödeyerek çalışabilirmiyim.yoksa 1 veya 2 ay geçip ondan sonramı aynı iş yerinde çalışmaya başlayabilirim.Birde SGDP benim maşımdanmı kesilecek.Aynı iş yerinde Engelli statüsünde çalışabilirmiyim yine.

sgdp sizin alacağınız yeni maaşınızdan kesilecek..emekli maaşınızdan değil bildiğim kadarıyla..hemen ertesi günmü yoksa aradan belli bir süremi geçmesi gerekiyor onu bilmiyorum..onu ssk emeklisi arkadaşlar daha iyi cevaplayacakalrdır..ben emekli sandığı mensubuyum..

bEN emeklilik basvurumu yaptım beklıyorum.Bana soylenen emeklı maası baglandıktan sonra ıse baslangıc yapmam yonunde..İşlemler karısabılır dedı memur..Bende emeklılık baglanana kadar acıktan calısıyorum.su an maas alıyorum ama sıgortam yok

24 EKİM 2014 tarihinde; vergi indiriminden dolayı emeklilik dilekçesi verdik. Çok yavaş çalışan bir sistem...hala cevap yok.

12.07.2015 tarihinde emekliliği hak etmiş olacaksınız.

Emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor almanıza gerek olmayacak. Vergi indiriminizin olması size emeklilik hakkı da kazandırmış olacak.

Emeklilik başvurusu yapmadan önce sigorta müdürlüğüne gidip emekliliği hak ettiğinize dair bir yazı alacaksınız. O yazıyı işyerinize verdiğinizde size kıdem tazminatınızı ödeyip çıkışınızı verecekler. Sonra emeklilik başvurusunda bulunacaksınız.

Bu başvuru sonraısnda yeniden çalışmak isterseniz tek yapmanız gereken şey sosyal güvenlik destek primi ödeyerek sigortalılığınızın gerçekleşmesini sağlamak olacak. Muhasebeciler bu şekilde işleme koydu mu tamamdır.

yani çalışınca engelli olarak SGDP %15 mü kesilecek maaştan.Erdinç bey öyle izah etmiş.Birde 2015 yılı yaşlılık aylığı en düşük ne kadar olarak bağlanmakta primlerin asgari ücretten ödeme yapılırsa.

Hocam
Eğer bir özel kuruma girip 4/A statüsünden çalışacaksanız,işyerinden aldğınız aylığınızdan %7,5 SGDP kesintisi yapılır.
Eğer kendi nam ve hesabınıza çalışacaksanız,emekli aylığınızdan %15 SGDP kesintisi yapılır.

Arkadaş en baştaki mesajında sgdp kapsamında çalışmasının aynı işyerinde devam etmek suretiyle olacağını belirtmiş.
Çalıştığınız işyerinden alacağınız maaş üzerinden % 7,5 sgdp kesilecektir.
Yalnız bu maaşınızın eksileceği anlamına gelmemekte,normal çalışandan kesilen % 14 sigorta primi ve işsizlik fonuna sizden kesinti yapılmayacaktır.

Üst Alt