Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?

vurgunay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 15.05.2024 te emekli olmaya hak kazanıyorum 2006 yılında memur oldum 2014 yılında yüzde 45 rapor aldım 2024 yılında emekli olurken tekrar rapor isterler mi bilen arkadaşlar yazabilir mi

vurgunay maalesef %99 yeniden rapor istenecektir. 1. si yönetmelik değişti 2. si raporlar artık e-devlette görünen yani e-imzalı isteniyor üstüne tüm tetkik ve tahlillerin e-nabızda da görünmeli. Bu konudan çok müzdarip olan arkadaşımız var. Ama şansını dene vergi dairesine vergi indirimi için başvur zaten yeniden rapor isterlerse ancak bu şekilde öğrenebilirsin. Buradaki yönlendirmeler yanıltır ancak.

Vergi dairesine vergi indirim baş vurusunu yabdım %45 geçti

Tamam o zaman, zamanı gelince süresiz vergi indirimi aldıysan sgk gidip emekli olucam diyip olabilirsin. Sıkıntı yok. Bir ihtimal sgk tekrar isteyebilir.

... ve sonsuza dek mutlu yaşadılar.

masalların hep böyle bittiği sanılır. masallardaki gibi gördük büyüyene kadar hayatı... düşüp kanattığımız dizlerimiz olsa da arasıra bilirdik ki; annemiz gelip öpecek ve tüm acılarımızı unutturacaktı bize... hep böyle olmamış mıydı? en kötü anımızda yanımızda sevgi dolu bir el uzanmamış mıydı...

Ya arkadaşlar, ipeksi kamuda vergi indirimi ile emeklilik var mı ? SGK Hastalık Listesi canavarı masalın neresinde?

kimse pamuk prensesin kocasından dayak yediğinden, kırmızı başlıklı kızın kötü yola düştüğünden bahsetmiyor forumda...
vurgunay masalın kötü karakteri geldi kardeşim. SGK Hastalık Listesi canavarına merhaba de...

Daha fazla bilgi için: 5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

sonuna gelince masalın, sorarlar "eeee sonra sonra!"...

gökten üç elma düşmüş... sonsuza kadar mutlu kalın!

vergi indirimiyle alakan yok

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.[/FONT][/COLOR]

eski raporunla şansını denersin 45 lik raporunla
gelen cevaba göre hareket edersin

1 ay gibi sürede sonuçlanıyor diye hatırlıyorum

vurgunay

Benzer durumdaydık ve kuruma emeklilik için eski tarihli sürekli raporla müracaat ettik. SGK 2019 da çıkan yönetmelik gereği emeklilik için sunulan engelli raporunun son 6 ay içinde alınmış olması gerektiğini bildiren cevap gönderdi. Biz de yeni tarihli rapor aldık. Hastalık listesinde hastalığınız mevcutsa yeni rapor alıp onunla başvurabilirsiniz. Eski raporlar emeklilik için geçersiz.( Son 6 ay hariç)

Bnm rapor %45 kronik sürekli psikatriden yinede isterlermi yeni rapor

Atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen kısmen çalışma olanağı veren

Teşhiste bu yazıyor
3047/ atipik psikoz (tedavi ile çalışmaya olanak veren)

Son düzenleme:
Süper. O zaman emeklilik için hiçbir problem gözükmüyor.

Son bir hatırlatma: Olurda yeni rapor isterlerse psikiyatriden oran almak için son 6 ay düzenli poliklinik tedavisi şart. Bunu da sakın atlama.

Sürekli tedavi oluyorum kullandığım ilaçlar belli zaten ilaç listesini eczaneden alırımda epikriz raporlarını almak biraz sıkıntı

Şimdiden hayırlı olsun. Bir problem gözükmüyor. inş. sorunsuz tamamlanır.

28 Eylül 2021 Sayı 31612 MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ
İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Kontrol muayenesi ve değerlendirme
MADDE 15
(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.

Üstteki yönetmelik deki maddenin benzeri https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm bu yönetmeliğe eklenmelidir çünkü sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş engelli mağdur olmayacaktır sizlerden ricamız lütfen bunu değerlendirmeye alınız
sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile çalışan 4A SSK ı çalışarak emekli olmuş engellileri ilgilendiriyor

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak ( En son çıkan yönetmelik de Engelli ölçüt oranları aşağı çekilmiştir.) Yeni yönetmeliğe göre rapor alınıp engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların emekli maaşı kesiliyor, aynı engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.
İlgi yönetmelik de kontrol muayeneleri hakkında kesin hüküm olmadığından mağduriyetler oluşmaktadır.
Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
20.02.2019 - https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

Bı şansini o raporla dene gelen cevaba göre hareket edersin

Benim durumum ne olacak 2006 memur oldum 2014 ye pisikatriden engelli oldum %45
2017 de vergi dairesi süresiz verdi 5434 le emekli olacam emekli sandıgından tekrar rapor istenirmi ve ya direk emekli ederlermi

vurgunay

Vergi indirimi ya da rapor kurum kayıtlarına girmiş miydi? Evetse, şansınızı deneyin mutlaka.

iyi günler kolay gelsin malul emeklilik için dilekçe verdim sgk cevabı geldi sadece diyorki kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş durum bildirir sağlık kurulu raporu diyor ne demek istiyor ne yapmam lazım heranki bir hastane sevki yazmıyor ben memurum

Burada anlaşılan şu güncel rapor alacaksın engelli raporu net bir bilgi istiyorsan kafam rahat etsin diyorsan SSK'ya gidip bizzat sorabilirsin

raporu yeniden alıcamda yanlız kendileri isdedikleri hastaneye mi sevk edecekler yada istediğim hastaneden ben mi alıcam cevapta herangi hastaneye sevk edilmedi kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş durum bildirir sağlık kurulu raporu diyor

Üst Alt