Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikten sonra çalışmak mümkün mü?

İki emeklilikde kastınız hem iş görmezlik geliri hemde malulen emekli olarak mı maaş alıyorsunuz..

Sürekli iş göremezlik geliri alırken çalışabilirsiniz.
Malulen emekli olursanız -emekli maaşınızı kestirmeden- çalışamazsınız

hangisi daha avantajlı

daha almaya başlamadım ama sorun çıkmazsa alacagım sanırım o zaman işe devam etsem maaşa etkisi olurmu

Çalışmaya başladıgınız andan itibaren malulen emekli maaşınız kesilir ...
Sürekli iş görmezlik gelirini hayatınız boyunca alırsınız....

hiç başvurmamak en iyisi sanırım sonradan dogacak aksaklıkdansa hak kaybı olur sonra neme lazım

malül maaşını kestirmeden çalışmak mümkünmü nasıl olacak vergi indirimi felan beni kapsarmı gerek varmı

Malulen değilde erken emeklilik haklarından faydalanan biri tekrar çalışabilir mi

Keskinay:
2 istegide birden istiyorsun hem malulen emekli olayım diyorsun hemde çalışayım erken emekli olayım diyorsun.. yapman gereken erken emekli olmak istiyorsan vergi ind. alıp çalışmalısın..
Malulen emekli olursan maaşını kestirip çalışmalısın...

aksahin;
Erken emekli olan kişiler SGDP ödeyerek çalışabilirler..
Malulen emekli olanlar çalışmak isterlerise maaşlarını kestirmek zorundalar..

Bende şöyle bişey söyleyeyim anladığım kadarıyla siz emekli olduktan sonra tekrar çalışmak istiyorsunuz ama emekli maaşım kesilirmi diye soruyosunuz.

Emekli olduktan sonra tekrar sigortalı olarak işe girebilirsiniz, çalıştığınız iş yeri size resmi olarak sadece Destek Primi Öder (çok cüzi bi miktar) fakat emekli maaşınızdan kesinti olur.

malülen emekli olmadan çalışmaya devam edip maaşımı etkilemem mümkün mü
ben 1200 maaş alıyorum ama ssk askeri ücretten yatıyor. bu zamana kadarda böyle oldu. ne tavsiye edersiniz?
2700 ssk 600 bagkur primle tahmini maaşım ne olur

Keskinay,erken emekliliğe çok birşey kalmamış.
Benizm fikrim;malulen emekli olmayıp az daha çalışarak erken emekli olduktan sonra emekli maaşın kesilmeden SGDP ile işyerinde çalışmaya devam etmen.
Malulen emekli olursan çalışamazsın,çalışırsan emekli aylığı kesilir.

BaY_Cin,SGDP dediğiniz gibi cüzi bir miktar olmayıp,toplamda normsl uzun vadeli sigorta kollarına ödenen sigorta primi ile aynıdır.
Sadece işçi payı normalde %14 iken SGDP de %7,5 dur,ama onun da üstü (%22,5) işverene kalmaktadır,toplamda aynıdır.

sevgili ufukalp verdigin bilgi için teşekkür ederim ama kafam karıştı sürekli işgöremez degilde malul maaşım kesilmeden çalışmak mümkünmü malum maaş 1200 ssk askeri ücretten yattı şirket beni işe çagırıyor şimdi ssk yı aldıgım maaş üstünden yatırtırsam maaşıma nekadar sürede nekadar fark eder oran kesin olmamakla beraber75 civarı

Malulen emekli olanlar bu emekli maaşları kesilmeden ÇALIŞAMAZ.
Sürekli işgöremezlik geliri almak çalışmaya mani değil.

Sürekli işgöremezlik geliri alıp, malulen emekli olmadan çalışmaya devam edebilirsin. Bu arada maaşını tam gösterip yüksek sigorta primi ödersen, malulen emekli maaşın da ona göre yüksek olur tabii.

nekadar zaman yüksekten gösterilirse etkisi olur yani maaşıma etki etmesi için nekadar daha prim yatırmalıyım bide sitede dizüstü protez uygulaması video gördüm ama şimdi yerini bulamıyorum[bir bayan merdiven inip çıkıyor desteksiz yürüyordu] yardımcı olursanız sevinirim

sevgili oturanboga verdigin bilgiler için teşekür ederim seninde başını agrıttım ama hakkını helal et ve bütün ilgilenen arkadaşlar teşekkür ederim

malulen emekliyim çalışabilirmiyim

ben iş kazası sonucu yüzde 77 oranında özürlü duruma düştüm işyerim beni tekrar işe almak istiyor malulen emekliyim sürekli iş görememezlik alıyorum sorum işe başlarsam malul maaşım kesilirmi kesilmeden çalışabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda emeklilik dondurulmadan yeniden çalışmak mümkün değil. Malulen emekliliğinizi durdurtacaksınız ve herkes gibi çalışacaksınız...
Ama, unutmayın, böyle olduğunda, yeniden malulen emekli olabilmek için tüm rapor vb. süreçleri yeniden yaşamanız gerekecek...

Sürekli iş göremezlik geliri için ise böyle bir şey yok; yani geliri durdurmanız gerekmiyor.

eski raporumu kullanmam mümkün degilmi raporda sürekli 77 oranım yeni alacagım raporda bu oranı vermezler sanırım oranlar düştü deniyor tereddütüm sadece bu yeniden rapor istermi ssk yoksa eski raporu baz alıp işlemi öylemi yapar

İptal edilen/durdurulan malulen emeklilikte, yeniden malulen emekli olmak istendiğinde, yeniden rapor alınır...

Üst Alt