Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklililk başvurusu yapacağım ama SGK'da ilk sigorta günlerim hatalı görünüyor!?

newerdi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,

benimde iki ay sonunda beklediğim vergi indirimi ankara tarafından aynen onaylandı.

emeklilik için tam seviniyordum ki sgk bürosuna başvuru anında işe giriş tarihim 10.03.1999 olduğunu öğrendim
asıl olarak 10.07.1995 te sigortalı olarak çalışmaya başlamıştım.
durum böyle olunca 3.dereceden vergi indirimi aldığım için sigortalılık süresi dolmamış gözüküyor.

ben de eski iş yerimden çalıştığıma ve pirim yattığına dair evrakları alıp sgk ya işe giriş tarihimin 1995 olması gerektiğine dair dilekçe verdim fakat oradaki görevli bu işlemin 3 - 4 ay süreceğini söyledi.

Arkadaşlar şimdi öğrenmek istediğim sgk nın sistemlerinde kendi hatalarından dolayı görünmeyen prim günlerini sonuçlandıracağı süre içerisin de emeklilik başvurusu yapabilirmiyim yoksa görevlinin dediği gibi 3-4 ay emeklilik başvurusu için beklicekmiyim...

yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

siz işe giriş tarihinizden eminseniz emeklilik dilekçesini verin en azından düzeltmeler yapılırken dilekçe tarihinizden emeli maaşınızın birikmiş ini alırsınız sonunda aynı zamanda da bimer den dilekçe ile sgm yi sıkıştrıır işlemleri hızlandırırsınız bence

cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Evet ben işe giriş tarihim den eminim zaten sgk nın sitesinde de işe giriş tarihi 1995 gözüküyor fakat karşılığı yok deniliyor sanırım prim yatırılmadı gözüküyor iş böyle olunca sgk ilk işe giriş tarihini 1995 baz almıyor eski iş yerimin arşivlerinden aldığım eski sgk 4 aylık prim yatırma bordroların da da prim yatırıldığına dair her şey mevcut sadece iş sgk nın işi sonuçlandırmasına kaldı . benim merak ettiğim acaba başvurumu kabul ederler mi yoksa sonucu bekle hep beraber görelim mi der...

newerdi

Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama, bence de emeklilik için başvuru dilekçesini verin sigorta müdürlüğüne. Belki, bir ihtimal aylığınız başvurunuzu takip eden ay başı itibarıyla birikmeye başlar.

Ama prosedür olarak bu mümkün mü, buna dair hiç bir bilgim yok

İmkansız emeklilik şartlarını yerine getirmeyen birey emeklilik müracaatı yapamaz beklemekten başka çareniz yok maalesef..
3-4 ay nasıl olacakmış çok merak ettim ne yapıyor sgk daki memur

Yorumlariniz ve cevaplariniz için teşekkürler gelişen süreci yine paylaşmak isterim

Üst Alt