Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emekliyim. 1. derece vergi indirim hakkımdan eşim yararlanabilir mi?
slm vergi indirim hakkım var % 96... 1.derece ama emekliyim çalışacak durumda,da değilim eşim çalışan eşim yararlanabilir,mi bu vergi indirim hakkın,dan eğer yararlanıyorsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? teşekkürler....
slm bülent bey cvp için teşekkürler eşim çalışmış olduğu bankanın insan kaynaklarına ve muhasebe departmanına sormuş ve vergi dairesinden evet eşi,de yararlanabilir diye bir yazı almamız gerekiyormuş.!! bende vergi dairesine gitmeden bir telefon açayım dedim telefona çıkan memur eşiniz yararlanamaz dedi..... ben emekliyim çalışamıyorum yani çalışacak durumda değilim dedim ve vergi indirimimden eşimin yaralanmasını istiyorum dedim olmaz dedi eşiniz size bakmakla yükümlü değil dedi yaaa bu işler şifayen olmayacak gidip böyle bir yazı istiyorum diye bir dilekçe evrak vereyim en iyisi teşekkürler....
"'Bakmakla yükümlü olduğu kişi' ne demektir? Sakatlık indirimi uygulamasına ilişkin olarak yayımlanan Tebliğle, bakmakla yükümlü olunan kişi tanımlanmıştır. Bu tabirden kişilerin, tabi oldukları çalışma mevzuatı veya bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumunun mevzuatına göre bakmakla yükümlü oldukları anne, baba, eş ve çocukları anlaşılacaktır. Çocuklarda yaş sınırlamasına gidilmeksizin işlem yapılmaktadır."
Kaynak: GİB resmi web sitesi