Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Annem benim için evde bakım aylığı alabilir mi?

dua20

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
benim bi sorum olcaktı

ben emekli oldum malulen annemide bakım aylıgı cıkatmak ısıtıyorum acaba sonuclanırsa kac para alıcak ve benım paramı da mı annem cekıcek
kac ayda sonuclanır
sonuclanırsa her ayına mı para alıcak mesela uc ay surdu uc aylık ucretten mı toplu alıcak

saygılar

Rahatsızlığınız bakıma muhtaç olmayı gerektirmediğinden kabul edilmez heyet tarafından başvurunuz.

Ama illaki şansımızı denemek istiyoruz derseniz, 467 TL'yi geçmiyorsa aylık geliriniz ve % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporun varsa http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html başlığındaki belgelerle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Ama bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğunuz eve gelecek heyet tarafından onaylanmalıdır. Aksi halde diğer şartlarınız uysada, heyet bakıma muhtaç olduğunuza onay vermezse bağlanmaz.

Evde Bakım aylığında toplu para ödenmez.

rahatsızlığımdan dolayı değil agır özürlü yazıyor raporumda anneme bakım aylığı çıkarmak ıcın başvuru yaptık bakalım eve gelceklermiş evde gelir yok abim maaş alıyor ama üc aylık oda gelir yok anlıcanız başvuru yaptığımız kişi çıkar filan dedi çünkü evde gelir yok ev bize aitte degil

bakım aylıkları ne kadar o bellimi

Hadi hayırlısı olsun güzel haberler verirsin inş. 730 TL. evde bakım maaşları.

hayırlısıyla inşaallah yüce rabbim yüzümüzü güldürsün sizlere pasta ısmarlayayım :))))

bende daha yenilerde başvuru yaptım eve giren gelir sadece anneannemin maaşı yurt dışı maaşı başka gelir yok o gelirle 5 kişi yaşıyoruz 5 kişi yani 450 milyonla geciniyoruz acaba bi sorun cıkarmı ha birde 2 ay sürer deniliyor acaba 2 aydan sonra maaşa baglanırsa 2 aylıklıkmı ödenir benim birde maaşı sordular ne alakası varsa bunun hakkında bilglendirirmisiniz acaba tşkler

sayın kelebek kafamı kurcalayan birşey var anneannemin 400 milyon yurt dışıdna kocası öldügü icin maaş alıyor acaba eve bakıma koyulurmu bi sorun olurmu acaba evde 5 kişiyiz

yurt dışından dedem öldükten sonra dul maaşı alıyor

evet gelir sayılır anne annen maaşı 5 kişinin toplam geliri 2300 tl falan bundan fazlası olmamamalı

cıkmaz ozaman bakım maaşı degilmi

Gelir kriterleri için şu linki dikkatle inceleyiniz:Kimler Bakıcı olabilir. Kimler gelir hesabına dahildir
Eğer kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçiyorsa gelir açısından uygun bulunmaz.
Emekli olması, sigortalı olması vs gelir açısından sorun olmaz. Önemli olan kişi başına düşen aylık gelirin belirtilen sınırı geçmemesidir.
...abla demişki 423 milyon kişi başına düşerse gelir acısından uygun bulunmaz evde tek kişi 400 milyon ozaman baglanabilir bence

yok evde sadece 400 milyon tek kişi oda olmaz cıkar yaşasınnn bence evde bakım maaşı

acaba yetkili abilerim cvp verebilirmi

gücendim

evde toplam 5 kısı ısenız 467*5=2335tl toplam gelırınız varsa duser daha fazla ıse dusmez buna senın aylıgın annenın ve aılede baskasının gelırı varsa onlarda dahıl edılır kısı basına 467 tl yı gecerse bırazzor baglanır.kendınız ne kkadar alıyorsunuz belırtmemıssınız.ınsallah baglanır.

kendim 3 aydan 3aya 1120 civarı alıyorum &80 raporum var yetkili şunu söyledi ne kadar aldınızı eve yetkililer verin dendi ne yapcaklar maaşı evde net gelir 400 eve giren oda yurt dısından baska yok evde evli erkek kardesim var oda 3 aydan 3 aya maaş alıyor baska yok anneme bakım aylıgı cıkartmak icin basvuru yaptın ayın 7 sinde bu ayın

evli erkek kardeşim var bbaska yokk evli geliri dahil edilmez dendi bir gelir olarak anneannemin 400 tl maaşı baska yok 5 kişiyiz evde

evde 4KİŞİYİZ PARDON ANNEM ANNEANNEM BABAM VE BEN

1868 düşüyor heralde

Evde 4 kişiyiz toplam gelir anneannemin 400 milyon maaşı bu 400 milyonla kişi geciniyoruz gelir yok

Ama babamıda almıslar babam calışıyor ama sigortalı degil 600 milyona sigortasız calışıyor bi sorun olurmu

tamam kardeşim sagol anlayaşım birazgıt olabilir sagolun

Dua arkadaşım resmi anlamda eve giren para 400tl annenizin maaşı değilmi.
Bu durumda hem bakım maaşını hemde 2022 engelli maaşını hak ediyorsunuz.
Yanlız annenizin 400tl babanızın resmiyeti olmayan kazancını sydv ye bildiriseniz 600 tl de o toplamda 1000tl eder.
Bu 1000tl 4 kişi yaşıyorsunuz ve 4 de bölündüğünde kişi başı 250 tl düşer bakım ücreti almanıza mani değil fakat sydv babanızın gelirini tespit ederse almış olduğunuz 2022 engelli maaşı riske girer.
Son çıkacak olan yasa da belki farklı bir durumla karşılaşa biliriz ama bugün geçerliliği olan bu.
Ayrıca her %80 engeli olana bakım ücreti verilecek diye bir kaide yok yukarda bakım maaşı alma kriterleri ile ilgili link ler verilmiş inceleyin ve gerek duyarsanız müracat edin.

septik abi allah raızı olsun eve giren şimdilik 400 tl annemin maaşı babam 600 ama resmi yoldan yok sanıyorumki bi sorun cıkmaz babama söyledim sigortalı işe girme benim maaş kesilir diye ömür boyu girmicekmiyim diyor hakkınızı helal edin sagolun bi sorun cıkmaz sanırsam

mesela iki ay sürdü bu iki ay gecen sürec tek maaş olarakmı gecer yoksa ciftmi

bakım maaşı

anneme sonunda BAKIM maaşı bağlandı şükür kac para maaş alıcak acaba ekimde ilk maaşını alacakmış

Hayırlı olsun güle güle harcayın, 730 TL alırsınız..

bakım maaşı

s.a sayın engelli sitenin üyeleri birşey sorcaktım annem yeni bakım maaşa baglandı EKİM AYINDA İLK MAAŞ DENMİŞ ACABA KACINDA ALIR İLK MAAŞ DENİLEGÖRE

Afyonkarahisar'dan bakım aylığı alan arkadaşların yardımlarını isteyelim, ortalama hangi tarihlerde yatırıldığı konusunda.. Çünkü tarihler belli olmuyor bakım aylığında, hele ki bayram arefesindeyiz.. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını arayıp bilgi almayı deneyebilirsin, bu her ay için geçerli. Belli bir tarihi yok, ortalama bir tarihi vardır mutlaka ama iki üç gün geç/erken yatırılabiliyor. Forumda yatırılan iller başlığını takip edebilirsin..

evet bugun afyon karahisarı aradık dediler henüz yatmadı ama kagıtta vermişlerdi ekimde ilk maaş diye bakalım bekleyelimde hangi tarihse ozaman alırız tşk ediyorum yardımınız icin

Üst Alt