Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Asgari ücretle çalışıyorum. SGDP maaşımdan ne kadar kesilecek?

HakanEs26

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
35
Merhaba arkadaşlar ,

Emekli oldum ve halen şuan eski şirketimde çalışmaktayım. Malum icrası olan var olmayan var. ben şuan 2020 TL asgari ücret ile çalışıyorum. maaşımın 4/1 i icraya kesiliyor ki oda 505 tl falan yapıyor. 1515 TL net elime geçen diyelim 45 lira da vergi indirimi olsa ettiğimi 1560 ben SGDP ile emekli olarak tekrar işe girişimi yaptılar. Bunun üzerine almam gereken ücret yok mudur acaba ?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.

HakanEs26
Maaşından ek bir kesinti olmayacak. Önceki SSK priminin yerine SGDP kesilecek.
Maaşın azalmayacak aksine artacak. Çünkü normal sigorta primi işçi payı %14 iken SGDP işçi payı %7,5 tur, aradaki fark maaşına artı olarak yansıyacaktır.
Ayrıca emekli çalışan işsizlik fonu kapsamında olmadığından maaşınızdan işsizlik fonuna kesinti de yapılmayacaktır.
Maaşına 2.020 dediğin için bekar çocuksuz olduğunu farz ediyorum.
Bu durumda 3. derece vergi indirimi dahil icradan önce net ele geçen 2.020 yerine 2.227 TL olacaktır.

Aklına takılan yer olursa sormaktan çekinme.

Ufukalp

Ufukalp bey merhaba, bu işçi payını işveren vermek zorunda mıdır? Ben 2 bin TL artı agi olarak anlaşıp bugün iş başı yaptım. Normalde agi dahil asgari ücret 2090 TL gibi bişeydi. İşveren biz net maaş üzerinden çalışıyoruz ve sana 2 bin artı agi vereceğiz dediler, buda 2.250 TL'ye denk geliyor. Yani anlamak istediğim, işveren bana extra bişey yapmış mı? Bu arada emekliyim.

yesilsy
İşveren ile yaptığınız özel sözleşmeler için bir şey söyleyemem.
Şu kadarını söyleyebilirim; sözleşmenin geçerli olabilmesi için yasal olması, asgari ücretin altında olmaması gerekir.
Evli misiniz, evetse eşiniz çalışıyor mu, çocuğunuz var mı, varsa kaç tane ?
Vergi indiriminiz var mı, varsa kaçıncı derece ?
Alacağınız asgari net miktar yukarıdaki soruların cevabına göre değişir.
Sözleşmeniz yasal sınırlarda ise uymanız gerekir.

Ufukalp

Evliyim eşim çalışmıyor, 1 çocuk var. %42 raporla vergi indirimi alıp ağustos 2018de emekli oldum. Anladığım kadarıyla işveren bana hakkım olanı vermiş. Normal şartlarda agi dahil maaşım 2090 TL gibi bişey ama onlar bana 2 bin artı agi verecekler. Sonuçta asgari ücret ile almadılar işe, yanılıyor muyum?

yesilsy
Eş ve çocuk durumu, vergi indirimi, SGDP ve işsizlik fonu farkları ile birlikte sizin asgari ücretiniz 2.294 TL olmaktadır.
İşveren 2.000 artı agi ile 2.259 TL vereğine göre arada dikkate değer bir fark yoktur.
Emekli çalıştırmanın maliyeti normal işçiden daha yüksek.
35 liralık bir fark için itiraz etmeye değmez.
Zaten kurumsal firmaların haricinde bu farkı işçisine yansıtan işveren pek yok.

Ufukalp Teşekkürler abi bilgi için. Bugün özlükle görüştüm 20 tl aşağısını söylediler bana senin hesabının :)

İzmir e geldiğim de muhakkak görüşelim abi.

HakanEs26
Allah bereket versin o kadarcık da olsun boşver. Yine işverenin düzgünmüş, bir çoğu bu farkı işçisine hiç yansıtmıyor.

Ufukalp
Aynen abi bereket versin. Allah olmayanlara da versin.

İş bankası nın İştirak firmasıyız abi. Pek maaş ve özlük konularında sıkıntı yaşamıyoruz.

Ufukalp

Yorum için teşekkür ederim. Bende bu küçük fark için konuşmayacağım. Zaten ileriye dönük aldılar, istedikleri performansı gösterirsem 6 ay sonra maaşı tekrar görüşeceğiz.

Üst Alt