Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Aynı işyerinde 4 yıldır çalışıyorum. İşten çıksam tazminat alabilir miyim?

nuray_34

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
Aynı işyerinde emekli kontejanından çaloışıyorum. Işten çıksam yada çıkarılsam 4 yıllık tazminatım ödenir mi ? Bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim ..

"İş kanunu’nda emekli çalışanların hakları kısıtlanmamıştır. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler ile diğer çalışanlar arasında bir fark bulunmuyor. Kıdem, İhbar, yıllık izin hakları emekli olduktan sonrası için de aynıdır.
Emeklilik sonrası çalışmaya devan edenlerin işveren tarafından işten çıkarılmaları veya haklı bir nedenle istifa etmeleri durumunda tüm çalışanlar gibi kıdem tazminatı haklarına sahiptirler."
Kaynak

nuray_34
OĞUZATAY arkadaşa katılıyorum.
Yazmamın sebebi, benim bu şekilde kıdem tazminatı almış olmam.
Emekli olarak 5,5 yıl çalıştım ve sonra Sağlık şartlarından dolayı işi bırakıp kıdem tazminatımı aldım.

Ufukalp Teşekkür ederim Ufuk bey. Geçmiş olsun size de.
Ufuk beyin dediği şekilde bizim işyerinde de alanlar oldu.

İhbar tazminatı zorunlu değildir. Şirket size sizi mücbir sebeplerden ötür işten tazminatınızı ödeyerek çıkartacağını ihbar sürenizi göz önünde bulundurarak iletir ve buna göre çalışma saatlerinizi düzenlerse ihbar ödenmez. Ya da siz sağlık problemlerinizden dolayı çalışmaz raporu alırsanız yine ihbar tazminatı ödenmez sadece kıdem ödenir.

Üst Alt