Merhabalar.. 1 eylül 2015 tarihinde engelli emekli oldum yaklaşık 21 aydırda emekli maaşımı alıyorum. Bu hafta SGK'dan bir yazı geldi. Antalya araştırma hastanesine hitaben şahsımın muayenesinin yapılarak sonucunun kendilerine gönderilmesini istiyor..gerekçede ise şöyle diyor " 193 sayılı kanunun 4842 sayılı kanunla değişik 31.maddesine göre aylık bağlanmış olup, vergi indiriminden yararlanmasına esas olan engelli sağlık raporlarından sonra ya da söz konusu engelli sağlık kurulu raporlarına çok yakın tarihlerde başvuru yaparak başkaca engelli raporu aldıkları ve bu engelli raporlarında %40'ın altında belirlendiği tespit edildiğinden" diyor..
Şimdi; öncelikle ben 1985 tarihinde Ankara numune hastanesinde %45 sürekli rapor aldım ve bu raporla da vergi indiriminden yararlanarak 1985-1994 tarihleri arasında 9 yıl Aselsan'da çalıştım. ve bu rapor ile de 1 eylül 2015 tarihinde emekli oldum. Emekli olduğum tarihlere yakın bir raporum olabilir ehliyetimi yenilemek için müracaat etmiştim. ama orda rapor oranı falan yazılmadı. Fakat 2013 yılında emekli olmadan 2 yıl evvel bir rapor aldım orada % 28 yazıyordu.
Sorum şu: Engelli rapor yönetmeliğin; 18 inci maddenin (Kazanılmış Haklar) 1 inci bendi (Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.) diyor..
1- Kanunda bu şekilde yazdığı halde neden sgk böyle bir talepte bulunuyor ?
2- Hastaneye gittiğimde rapor oranları düşürüldüğünden 1985 de aldığım sürekli %45 rapor oranım %40'ın altına düşerse maaşımı keserlermi ?
3- kazanılmış olan hakkın bir espirisi yok mu?
4- Mahkemeye vermem gerekecek ?
Raporum %45 sürekli rapor tarihim 1985... alt extremitede polio sekeli..
Cevap ve önerilerinizi bekliyorum..şimdiden çok teşekkür ediyorum..
Şimdi; öncelikle ben 1985 tarihinde Ankara numune hastanesinde %45 sürekli rapor aldım ve bu raporla da vergi indiriminden yararlanarak 1985-1994 tarihleri arasında 9 yıl Aselsan'da çalıştım. ve bu rapor ile de 1 eylül 2015 tarihinde emekli oldum. Emekli olduğum tarihlere yakın bir raporum olabilir ehliyetimi yenilemek için müracaat etmiştim. ama orda rapor oranı falan yazılmadı. Fakat 2013 yılında emekli olmadan 2 yıl evvel bir rapor aldım orada % 28 yazıyordu.
Sorum şu: Engelli rapor yönetmeliğin; 18 inci maddenin (Kazanılmış Haklar) 1 inci bendi (Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.) diyor..
1- Kanunda bu şekilde yazdığı halde neden sgk böyle bir talepte bulunuyor ?
2- Hastaneye gittiğimde rapor oranları düşürüldüğünden 1985 de aldığım sürekli %45 rapor oranım %40'ın altına düşerse maaşımı keserlermi ?
3- kazanılmış olan hakkın bir espirisi yok mu?
4- Mahkemeye vermem gerekecek ?
Raporum %45 sürekli rapor tarihim 1985... alt extremitede polio sekeli..
Cevap ve önerilerinizi bekliyorum..şimdiden çok teşekkür ediyorum..