Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. EKPSS ile atanırsam işe başlama prosedürüm nasıl olacak?

Konular
65
Reaksiyonlar
7
merhaba arkadaşlar ,

2022 yılında emekli oldum . sonrasında özel bir firma da çalışmaya devam ediyorum , olaki atanacak olursam göreve başlayabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekli . ?

Detayı bilmiyorum ama malulen emekli olan birisi EKPSS tercihi yaptı çalışabilmem için SGK' nın çalışabilir raporu vermesi gerekiyor diyordu.

@RssCip,

Bana verilen raporda kendi işlerini görecek güce sahip olmadığı, sürekli yardıma muhtaç olduğu gibi ibareler var.

Bu durumda iken çalışabiliyor muyum? Onu araştırıyordum. Çalışma bakanlığını falanda aradım. Avukatla görüşememi önerdiler. Vasi tayin edildiği için iptali için gün sayıyorum.

Çünkü başka türlü çalışma imkanım yok gibi

@xdedahii

Vergi indirimi ile emekli olanlar emeklilik maaşları kesilmek suretiyle EKPSS yolu ile KAMU ya MEMUR OLARAK ATANABİLİYORLAR.

Bende 2018 yılında %80 VERGİ İNDİRİMİ RAPORU ile emekli iken 2019 yılının NİSAN ayında EKPSS sonucu ile kamu ya atamam yapılmıştı.

BENDE HİÇBİR SORUN ÇIKMAMIŞTI. EMEKLİ SANDIĞI girişim yapıldığı aynı gün EMEKLİLİK MAAŞIM KESİLMİŞTİ.

(Bu arada MALÜLEN EMEKLİLER hakkında bilgi sahibi değilim)

@ayDÜNYAvazo, anladım siz emekli iken kamuya atamanız yapıldı ve çalışmaya başladınız.

Emekli nasıl oldunuz ? Şuan ben emekli olmalımıyım bilmiyorum. Heyetteki doktor çalışma belli bir süre dedi. Geliriniz olmadan çalışmanız çokta mümkün degil. Şuan arada kaldım. Ailem ile idare ediyoruz. Bu çalışmama süreci ne kadar sürecek bilmiyorum

SSK dan ve 80% vergi indirimi ve 3.600 gün prim ile emekli olmuştum o zaman.
BU KADAR BÖYLE İŞTE. 😁😁

@ayDÜNYAvazo, benim 2900 günüm var. Biran önce vasiliğimin iptal olup çalışmaya başlamayı istiyorum.

@ayDÜNYAvazo,
Kafam karıştı,siz 9 yıldır kamuda hizmetli değil miydiniz?

2019'da atansanız 5 yıl olur.

@ayDÜNYAvazo,
emekliliği sonlandırmak için herhangi bi işlem yapmadınız anladığım kadarı ile .
Göreve başladığım gün EMEKLİ SANDIĞI girişim yapıldıktan sonra
SSK vergi indirimi emekliliğim otomatikman iptal olmuştu 2019 yılının NİSAN ayında.

(BEN BAŞKA BİR İŞLEM YAPMAMIŞTIM O ZAMAN)

Çok mantıklı bir soru bakalım nasıl bir cevap gelecek 🤔

2007-2009 arası 3 buçuk yıl
TSK da ÇALIŞMIŞTIM BEN.
(1.125 gün FHZ dahildi)

2019-2024 arası 5 yıl EMEKLİ SANDIĞI
HİZMETLİ olarak.

BANA BU KADAR MANTIKLI
SORULAR SORUN
HİÇ SORUN DEĞİL.

Son düzenleme:
@ayDÜNYAvazo,

2007-2009 arası 3,5 yıl sanki bir hesap hatası var

2007-365 gün
2008-365 gün
2009-365 gün

tamamı 3 yıl yapar,siz hem 2007-2009 arası diyor hem 3,5 yıl diyorsunuz ?

Anlayan anladı.
Anlamayana benim hiç cevabım yok.
FİİLİ HİZMET ZAMMI

@deasn12,

Kendiside bu hesabın içinden çıkamadı. Soran arkadaşa da zaten anlayan anladı diye söylenip sıyrıldı işin içinden.

Bu konuya verilecek cevap bulunmuyor.
DAHA SONRA TEKRAR DENEYİNİZ?

ADAMIN AÇTIĞI KONUYU LÜTFEN KİRLETMEYİNİZ.

İnanmayanlar TERKEDEBİLİR.

Bak güzel kardeşim,bu site benzer problemleri yaşayan insanların birbirine tecrübelerini aktardığı,bilgilerini aktardığı bir platform.Nitekim kim ne biliyorsa yardım adına yazıyor.

2007-2009 arası 3,5 yıl (1125 gün) yazan sensin.
2007,2008,2009 yılları toplam 1095 gün yapar buda 3,5 değil,sadece 3 yıl yapar.Ve 2007-2009 arası denilmez.Sen de "sehven hatalı yazmışım" demek varken boş yere inat ediyorsun.
Biraz matematik bilen senin hesabına güler,geçer.

Neyse bu sana son yanıtım.

1.125 günle yani 3 buçuk yıl(1.260 gün) arasında toplam kaç gün var hiç hesapladınmı?

EVET 135 GÜN VAR.

He birde FHZ yi de anlamıyorsun.

Son düzenleme:
Üst Alt