Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Engeli raporumun süresi doluyor. Ne yapmalıyım?

cemo75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimden emekli oldum 2021 mayısta rapor 2yillikti süresi 7ci ayda doluyor ben raporu yenilemek için tekrarı mi fatih vergi dairesine gidcem

cemo75

vergi dairesine gitmiyoruz ssk gidiyoruz sağlık kurulana sevk alıyormuşuz ama sürenin bitmesine en az 3 ay kala diyorlar aynı bende öyleyim

2021 vergi indirimden emekli oldum 2senelik yüzde 50 yedinci ayda raporun süresi bitiyor raporu yenilemek için vergi dairesine mi gitmem gerekiyor yoksa SSK yami İstanbul'da oturuyorum

cemo75

Emekli olurken SGK kontrol istedi ve "şu tarihte gel" dedi mi?

cemo75
önce bağlı bulunduğunuz sgk ya gidin emekliliğinizde kontrol muayenesi var mı onu öğrenin eğer yoksa sıkıntı yok rapor çıkartmasanızda olur eğer varsa onlar sizi hastaneye sevk edecekler artık vergi dairesi ile işiniz kalmadı bütün işiniz sgk da

cemo75

Artık insanlar kontrol muayenesine çagrılmadan kontrol muayenesine gitme noktasına geldi.

Kardeş senin emekli olurken verdiğin adres ile şimdiki adresin hiç değişti mi? Adresin değişmediyse , kontrol olsa sana yazı gelirdi.

Ayrıca Oturanboğa sana sormuş yazında kontrol yazıyor mu diye ? Orada kontrol yazmıyor sa ? Kontrol yok demektir.

Kendini böyle şeyler için kafana takma, benim bir arkadaşım var di senin gibiydi, çocuk sadece tekrardan engelli raporunu yeniledi. Onun dışında SGK,dan çağrılmadı.

SGK, süresiz raporu olanı bile kontrole çağırıyor, seni çağıracak olsa çağırır,

Kafana takma emekliliğin keyfini çıkar. Hayat kısa bunları düşünmeye değmez.

nasıl yani sgk çağırmazsa biz gidip kendimiz 2 yıl dolmadan rapor çıkarma işine başlamamalı mıyız? anlamadım . şimdi ben emeklilik için başvurdum çalışmaya devam edeceğim.giriş çıkış işlemlerini yaptılar .sgk da süreci başladı. ama rapor 2 yıllık vergi indirimi de 2 yıllık. beni sgk çağırmazsa gerek yok mu? ama öyle olsa açığa çıkınca cezası ile verilen emekli maaşlarını geri alırlar. öyle şey mantıksız ?

hanifeaydin
siz emekli olduğunuzda sgk dan kontol muayenesi var mı diye öğrenin zaten tarih verirler eğer varsa 3 ay önce gidip sgk dan hastaneye sevk yazısı alıp tekrar kontrole girersiniz sistem böyle işliyor zaten kontrol muayenesi varsa ve günü geçerse maaşınız otomatik kesilir tekrar rapor alındığında kesilen maaşta ödenir

Evet oturan Buğa abi yazıda şöyle yazıyor işyerine gelen yazıda adı geçenin engelilik indirimiden yaralanmaya devam edebilmesi için ön görülen sürenin bitiminden önce başkanlığı kıza müracaatı gerekmektedir

Abi zaten rapor 2senelik bir SSK gidip görüşeyim

Engel bu abi o zaman biz bu ay içinde gidelim

hanifeaydin
SGK kontrol muayenesi var.
- Kimisi emekli olurken , yazıda diyor ki, .... Tarihte kontrol muayenesi var
- kimisinde kontrol tarihi yazmaz suresizdir. SGK belirli koşullar altında kontrol muayenesine çağırır.

Bu kadar kafana takma, git SGK,ya sor, verilen cevap yeterli olmazsa , dilekçe ile müracaat et...

Hakkında hayırlısı olsun.

Açıkgoz2000 aynen öyle. Mesela ben 28.01.2022 tarihinde normal emekli olmuştum. Vergi indirimi süresiz %97 1.derece olarak çıkartıldı.
1 hafta sonra eve aylık mektubu geldi onda sağlık kontrolü yazmıyordu. Sgk ya giderek de emeklilik servisinede sormak istedim ve süresiz olduğunu söylediler.

Bana eve yazı falan gelmedi ben hatırlamıyorum hiç. Benimde temmuzda doluyor raporlarım emekli oldum vergi dairesiyle işim yok anladığım kadarıyla. Sadece engelli raporu yenilesem yeter. Yenileme için randevu alırken istediğimiz hastaneden alabiliyor muyuz?

kartalisa
sgk ya gidip sevk alacaksınız oradaki memura söyleyin şu hastaneye diye yardımcı olurlar ama 3 ay önceden gidin uzun bir süreç

MRM

Anladım çok teşekkür ederim. Uzun bir süreç derken ben ilk raporu alırken bir günde doktorları dolaştım raporun çıkması da 15 gün sürdü bu sefer daha mı uzun sürer.

Engelli emekliliğinde SGK'nın yani Bölge sağlık kurulu mütalaasında kontrol muayenesi yok ise- rapor almayın, önce bağlı bulunduğunuz sgk merkezine gidin dosyanızı açtırın ve size verilen raporda kontrol muayenesi olup olmadığına bakın öğrenin eğer bağlanan emekli maaşı süresiz ise hiç ellemeyin maaş almaya devam edin.

ADALETE SİTEM Aynen öyle. Rapor için hastaneye gitmeden önce Sgk ya giderek dosyasınızı açtırarak bunu öğrenebilirsiniz.

sorularım var :) rapor ve vergi indirimi süreli ,
sgk nasıl bunu süresiz kabul edebilir ki ? süresiz kabul ediyorsa neden kontrole çağırıyor?
sgk ya gidip öğrenin demişsiniz ya engelli sgk mi yoksa bağlı olunan sgk mı?
aslında rapor da vergi inidirmi yenilenmeli iken bu ortaya çıkarsa verilen maaşları faizi ile devlet icra yoluyla alır? bizi yasal olarak ne koruyacak? sgk bizi süresiz mi emekli diyeceğiz? savunmamız ne olacak? ben de aynı durumdayım ileriis için bilgi edinmek istiyorum

kartalisa
sağlık kuruluna randevu günü almanız ki bu aralar çok yoğunluk var sonra rapor çıkınca hastanenin onu sgk ya göndermesi 2-3 aylık süreç

@hanifeaydin SGK da sadece malulen emekli vergisi ve normal emekli servisi vardır. Engelli emeklilik servisi yoktur. Bizim ilçemizde bu şekilde. Benim eve aylık mektubu geldiği zaman mektupta süre ile ilgili hiç bir not yoktu. Bende Sgk normal emekli servisine giderek tekrar sormak istedim. Emekli dosyama bakarak normal emekli olduğumu ve süresiz olduğunu söylediler. Engelli Rapor ve vergi indirimi süresiz ise %90 emeklilikte süresiz olur. Şayet engelli raporu süreli ama vergi indirim süresiz ise %50 sgk sağlık kontrole gönderiyor tekrar.

deasn12

ikisi de süreli , ben yenileme zamanı rapor alıp yeniden vergi inidirmitalep edeceğim rapor zor ancak vergi indiirmi netten yaptım 4-5 günde oldu.o kolay....bakalım o vakte erirsem 4.evre olarak

Evet oturan Buğa abi yazıda şöyle yazıyor işyerine gelen yazıda adı geçenin engelilik indirimiden yaralanmaya devam edebilmesi için ön görülen sürenin bitiminden önce başkanlığı kıza müracaatı gerekmektedir

Hayır, bu dediğin vergi dairesinin kontrolü. Ben emeklilik için sgk kontrol istedi mi, onu soruyorum?

Direk sgk ya gidilip sevk alınacak kardeşim en az 3 ay kala.unutma

önce sürenin bitmesinden önce sağlık kurulundan randevu alınıyor sonra sgk gidiliyor ordan aldığın hastaneye sevk yazısı alıyorsun sonra kurula girip tekrar kuruldan aldığın rapor ile sgk gidiyorsun işlem bitiyor her şey son 3 ay içinde yapıyorsun
Vergi indirimi olayı da son 3 ay içinde kuruldan aldığın raporu gidip vergi dairesine veriyorsun ondan sonra bekleme süresine geçiyorsun Allah yardımcımız olsun

Merhaba Arkadaşlar ;

Benimde Raporumun Süresi 2 yıldı 2021 de Bitti . Tekrar Yenileme için Başvuruyu Yaptım. 2021 Kasım ayından beri Raporla uğraştım Yeni bitirdim. Heyete TEslim ettim 2 Haftadır heyet Çağırmadı Bekliyorum .Yeni Rahatsızlıklarım çıktı . Doktorlar malesef rapor oranlarını düşürüyor.
Genel Cerrahi Bu kararı verdi
**10/05/2022****
HASTA ANAL MANOMETRİ RAPORU İLE BAŞVURDU.
GÜNDE 3 KEZ HİSSETMEDEN DIŞKI KAÇIRMA MEVCUT.
TAHAMÜÜL SIKMAS SAYISI 1
TAHAMMÜL SIKMA KANALI P3
BASINÇ ARTIŞI 38
SIFIRLAMA BAĞIL GENLİĞİ 141
ORTALAMA SIKMA BASINCI 25
SIKMADAN SONRA BASINÇ 35
EĞRİ ALTINDA KALAN ALAN 638
SIKMA ZAMANI 25,6
YORGUNLUK EĞİMİ 0,96
IKINMA SAYISI 1
IKINMA KANALI P3
DİNLENİM BASINCI 119
MİNİMUM BASINÇ 119
% RAHATLAMA 0
HİSSETME EŞİĞİ 130
İLK HİS 130
İLK SIKIŞMA 150
ÇOK SIKIŞMA 180
MAKS TOLERE HACİM 210
RAIR SAYISI 1
RAIR KANALI P3
BALON HACMİ -
DİNLENİM BASINCI 129
REZİDÜ BASINÇ 88
% RAHATLAMA 32
Tablo 5- Anal hastalıktan dolayı değerlendirilen kalıcı bozulma kriterleri.
Özür Oranı % 20
Nörejen Meshane Var 500cc İdrar yapamadım %40 Puan verdi Normalde 50 veya 60 vermesi gerekirdi bence . Doktorun İzlemi aşağıdadır ;

>> ÜRODINAMIK ÇALIŞMA :
22 CC DK AKIM HIZIYLA YAPILAN SİSTOMETRİDE DAA İZELMEDİ 500 CC DE YAPILAN BASINÇ AKIMDA HASTA İDRARINI YAPAMADI
DETRÜSÖR BASINCI İZLENMEDİ
tak+antikolinerjik başlandı
Mesane refleks aktivitesi bozuk, intermittan damlama oluyor, istemli kontrol yok %40

Sizin yorumlarınız nedir arkadaşlar.Raporumun Süresi Sizce süresiz olur mu ?

Kontrol muayenesinin bitmesine 3 ay kala ssk ya bulunduğun ile gidip baluliyet servisinden hastaneye sevk al bilirsin.Imwmet adresine de sevk için davetiye yazısı da geliyor bu yazı geç de gele bilir.bermrnr gerek yok.Ssk dan sevk yazısını alınca 3 gün içinde hastaneye müracaat etmen gerekiyor. Sevk yazısının 3 günlük geçerlilik süresi oluyor randevu almadan sevk aldığın hastaneden işlemleri baslatq biliyor sun.So ucu zaten hastane ssk ya yazılı gönderiyor

Selam arkadaşlar benim de bir sorum olacak süreli engelli Raporu en çok kaç defa yenilenir?

orakçı

Emeklilikte kaç defa kontrol olur mu demek istedin? Öyle ise, bunu kimse bilemez ama çoğu zaman 3. kontrolü süresiz verirler.

orakçı
OturanBoğa
evet bende 3 kere rapor yeniledim her seferinde oranda yükseldiği için sgk kontrol muayenesini kaldırdı.

Üst Alt