Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kendime ait işyerim var. Eşime evde bakım aylığı bağlatabilir miyim?

konak10

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
eşime evde bakım baglatmak istiyorum kendim %84 rapor ile emekli oldum ve aynı zamanda kendi üzerime işyerim var maaşım ortalama 740 tl civarında işyerimde vergi levhasındaki beyan olunan matrah 5575.20 tahakkuk eden vergi 836.13 bu şartlarda eşime bakım maaşı bağlata bilirmiyim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Evde Bakım aylığında gelir kriteri önemlidir, hanede kişi başına düşen gelirin 400 TL'yi aşmaması gerekir,

ayrıca;

Raporunuz da ' ağır özürlü ' ibaresinin bulunması gerekir ve bakıma muhtaçlık kriterlerinden en az birinden tamamen yada ikisinden kısmen uygun olmak gerekir, yani ihtiyaçlarınızı karşılarken başkasından yardım almanız gerekir.

Şartlarınızın uyduğunu düşünüyorsanız http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html başlığında ki belgelerle sosyal hizmetlere başvuru yapın..

evde bakım ödemesi almak

sormak istediğim bende iki tane rapor var ilkinde ağır özürlü bölümü evet ikinci raporda hayır raporum sürekli oranım 84 ne yapa bilirim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Evde bakım aylığı için "ağır özürlü" ibaresi olması gerekir raporunuzda. O yüzden "ağır özürlü" ibaresi olmayan ikinci raporu kullanamazsınız.

kalem

Kalem;

öncelikle slmlrar olsun burdaki bütün arkaşlara peki sayın kalem sayın konan 10 belirttigi şartlarda yani hem emekli maaşı hemde üzerinde işyeri olması durumunda SHEÇEKTEN bu durumda olumlu sonuç çıkma ihtimali varmı sonuç olararak konuyla ilgili buradaki yazılanları takip ettigim kadarıyla memurlar rakamsal olarak kanıt,lamasada görüntü olarak şunu diyemezlermi senin devletten aldıgın zATEN BİR EMEKLİ MAAAŞIN VAR BİRDE İŞYERİ MEVCUT bu durumda olumsuz sonuçlanabilir bence

nazisam, gelir kriterleri bellidir:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Buna göre arkadaşın kişi başına düşen aylık geliri 400 TL'yi geçmiyorsa gelir açısından emekli olması işyerinin olması sorun olmaz. Onemli olan bu gelir kriterlerine uyması.
Tabi çalışan kişi bakıma muhtaç özürlü birey olunca sadece gelir kriterlerine uygun olması yetmiyor. Bakıma muhtaçlık kriterlerinin devam edip etmediği konusunda yeniden degerlendirmeye tabi olunması istenir. Çünkü bakıma muhtaç özürlü birey için bakıcısına 7/24 saatlik bakım hizmeti karşılıgında ücret ödeniyor.
Eğer bu birey işyerinde çalışırken de bakım hizmeti alıyorsa bakım hizmeti aksamaksızın suruyorsa bir başka deyişle bakıma muhtaçlıgı çalışırken de işyeri varken de devam ediyorsa sorun olmaz bu da. Ama bu durum bakım hizmetleri degerlendirme heyetinin kanaatine baglıdır ve onların kanaati baglayıcıdır.
Bu açıdan böyle durumlarda bakım hizmetinin devam ettiği ve bir başkasının bakımına çalışırken de ihtiyaç duyuldugu konusunda heyetin ikna edilmesi şart.
Bagımsız yaşam koşullarına ualaşabilmişse birey, böyle durumlarda heyet kanaatini olumsuz kullanıyor. Ama bagımlılıgı her halukarda devam ediyorsa ve bakıcının çalışırken de 7/24 saatlik bakımını üstlenmesi sözkonusuysa bakım ucreti için sorun olmaz, sorun çıkarak olursa haklarınızı da takip edeceksiniz.
Bu konuları sosyal hizmetlerle konuşarak sıkıntılarınızı paylaşarak aşabilirsiniz.

konak10;
eger sen vicdanen rahatsan bağlansın arkadaşım.işyerin var ise ve bu işyerini sen çalıştırıyorsun anladığım kadarıyla ve vergi matrahından bahstmişsin, eger gerçekten vergi matrahındaki kadar mı kazanıyorsun ,genelde orada yazan rakamın 10larca katı kazanç oluyor
sonuç olarak eger gerçekten ihtiyacın var ise ve vicdanen rahat olcaksan hakkında hayırlısı ne ise o olsun

kalem

sayın kalem tşklr açıklaman oldukça tatmin edici saygılar sunarım konak 10 arkadaşın alacagı cevap benim içnde önemliydi çünkü kendimde şuan engelli emekliligine başvuruda bulundum yüzde 74 agır özürlü raporum mevcut ve ben devamlı koltuk deyneklrini kullanmak zorundayım ve benimde üzerimde bir yıllık şu an zarar eden bir iş yeri mevcutt çevremden banada söylüyolardı bakım ücretide alabilrsin diye fakat hem emekli maaşı hemde iş yeri oldugundan verilmeyecegini düşünüyordum

nizsam emekli maaşı önemli degil yeterki şartlar ve eve giren gelir önemli bende emekliyim evde calışanda var 400tl yi geçmiyorsa problem degil bakım parası alabilirsin

allakasi;

tşklr allakasi şu emeklilik işlemim sonuçlansın öncelikle ondan sonra gerekli yerlerden gerkli bilgilere başvuracagım tekrar saygılar

Üst Alt