Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenemde eski düzenleme mi geçerli yoksa yenisi mi?

fatihAa1907Aa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Kontrol muayenem var kontrol baltbazar sistemi ile mi yapılacak yoksa yeni düzenleme mi

Benim raporum 2021 de çıkmıştı, süresiz olduğu halde 40 gün önce sgk maaşımı kesip, tekrar kontrol randevuna Hastane ismi bildirerek sevk etti. Eski raporum %44 idi. Yeni raporum %47 çıktı. Gidip teslim ettim. Sistemde benim emekliliğimi dondurup eşimin üzerine yazmışlardı( müstehaklık provizyon için) rapor Baltazar ile hesaplandı bu arada. Şimdi düzelttiler e-devlette. Yalnız henüz maaşımı tahakkuk ettirmediler daha. Onu bekliyorum. Sizinde raporunuz Baltazar ile hesaplanacak ve eğer % niz düşmedi ise kabul edecekler.

@OturanBoğa, kontrol muayane için hastaneye gittim ama nöroloji benden yeni eeg ve mr istedi bunlar olmazssa oran yazamam dedi ama ben onları tamamlayana kadar 2ay geçer benim yarım kalan engelli rapor başvurum yanar mi

Acil cevap lutfen

@fatihAa1907Aa,
Engelli raporu sürecin yarım kalmaz ne zaman biterse o zaman heyete girersin.Heyetteki doktorun gönderdiği icin gec tarih vermezler mr icin şayet gec tarih verecek olurlarsa senden egg ve mr isteyen doktorla görüş.Evrakları sekreterlikten yaptırdıktan sonra en az 1 ay süredisi var diye biliyorum heyetteki bölüm doktorlarının gezip tekrar sekreterliği vermek icin.Heyeten sevk ettiklerinde MR icin azami 1 hafta irrliye tarih verirler yorgunluk

Heyetteki doktor kayıtlı olduğun hastaneye git bilgi getir dedi hastalığınla ilgili kayıtlı olduğun hastanede benden eeg ve mr istedi eeg 1.bucuk ay sonra randevu verdi neyapcam bilmiyorum özel hastaneyemi gidip cekilsem eeg

Özelde cekilecegim eeg geçerli olurmu

Merhaba kolay gelsin herkese. Ben toplamda 4 hastalığımdan 3 yıl önce %61 raporla emekli olmuştum. Ocak ayında tekrar heyete gireceğim, emekliliğimin devam etmesi için 3 hastalıktan toplam %60 ve üzeri raporumun olması gerekiyor ama yeni sistem değişmiş diyorlar, allah rızası için konu hakkında bilgisi olan geri dönüş yapsın

tamamdır efendim teşekkür ederim. %61'den erken emekli olduğum için, yeni rapor oranımında en az %60 ve üzeri olması gerekiyor sanırım.

@Zafer0841,
Evet. Eğer daha düşük çıkar ve emekliliğin iptal olursa bundan sonraki emeklilik talebinde talebin yeni sisteme göre tek hastalık üzerinden değerlendirilir.

@Zafer0841,

Merhaba öncelikle 2. derece vergi indiriminden emekli olduğunuz ve kontrol muayenesi şartıyla doğrudur demi ? emeklilik şartlarıniz 15.01.2025 tarihinden önceki yasaya göre yani baltazar a göre olacak buraya kadar her şey net demi ? Ocak ayında heyete girdiniz oranıniz 60 altına düşerse 3. derece ye düşersiniz ve 1 ay içinde il sağlık müdürlüğünden itiraz edip tekrar sizi hakem hastaneye sevk ederler.orada da en son aldığınız sonuç aynı çıkar ise yapacak bişi yok ,oran 60 altına düştü diyelim 50 İLK EMEKLİ OLDUGUNUZ TARİHTEKİ "EMEKLİLİK YİLİ VE PRİM GÜN SAYİSİ " 3. DEREYİ karşılıyor ise emeklilik devam eder . şayet karşılamıyor ise emeklilik sona erer ve yeni yasaya tabi olursunuz İS GÜCÜ KAYBİ na

Pekı emekli olurken 18 yıl 69 oranla oldum.

sımdı kontrol muayenesınde 20 yıl doldu ya.. yuzde 40 mı gereklidir yoksa yıne 60 ve uzerı mı almam zorunlu??

@goldenboy34, Şimdi ki zaman önemli değil kontrol muayenesi sürecinde. %60 ve üzeri oran alırsanız emeklilik devam eder.

%40-59 arası bir oran alırsanız bir alt dereceye düşersiniz ve ilk emekli olduğunuz tarihe bakılır. Eğer o tarihte 20 yıl tamamlanmamış ise emeklilik durdurulur.

@BnymnYldz,

15.08.2006 ILK HIZMET tarıhı ama askerlık odemiştim

e devlette bu var.. benım işe giriş tarihim one cekılıp 31.07.2005 mı olduu acaba yksa aynı mı

M20Banka Sandığı24694AHMET G4211.0913-2005/071800,0031.07.200531.01.2006

@goldenboy34,

31.07.2005 gözüküyor 3. dereceye ( %40-%59 )düşerseniz 20 yıl 4400 gün ilk emekli olduğunuz tarihte istenir. oran düşmez ise %60 in altına sorun yok ,düşerse il sağlık müdürlüğünden itiraz hakkınız kullanip hakem hastaneye sevk isteyebilirsiniz aldığınız oran yine 60 altında kalır ise emeklilik 3. dereceyi karşılamaz ise sonlanir ve yeni emeklilik başvurunuz iş gücü kaybina göre olacaktır.

@goldenboy34,

İlk işe giriş tarihi
Toplam prim
İlk emeklilik tarihi

bunları yazarsan net bir şekilde bakalım bu şekilde kafan karışacak iyice.

Ayrıca Mayıs ayında kontrol muayenesi varsa Şubat ayında gidip sevkini almalısın. Hastane işleri raporun gönderilmesi SGK'nın raporunu kontrol etme süresi ne kadar sürer bilemezsin. Maaşının durdurulmaması için 3 ay önce bu işlemleri başlatmalısın.

Üst Alt