Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesi için bana tebligat gelmediği halde maaşımı kestiler!?

balik61

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Aralık 2023 güncel:

Arkadaşlar SGK ya açmış olduğum davayı sonunda kazandım.
Fakat geçen süreye bakıyorum yaptığım masrafa bakıyorum bana ödenecek paraya bakıyorum hepsi tam bir fiyasko.

________
Hocam ben vergi indirimi ile 2014 yılında emekli oldum. Tarafıma 2020 yılı Mayıs ayında kontrol muayenesi için evrak gönderdiklerini söylediler. Fakat bana ulaşan bir belge olmadı hatta bağlı olduğum muhtarlığa bir tebligat bırakılmadı. Taki bu kontrolden 2020 Eylül ayında maaşım kesilince haberim oldu. Kontrol muayenesini yaptım. yeni raporumu 2020 Ekimde gönderdim maaşım bağlandı kesilen 2 aylığımda 2020 Kasımda ödendi.
Fakat olanlar bundan sonra oldu bu ay maaşımın 4/1 ini kesmişler sebep olarak tebligat tarihinden sonraki 3 ay içerisinde raporumu yenilemediğimi bahane gösterdiler dolayısı ile tarafıma ödenen 4 aylık ve 1 bayram ikramiyesini faizi ile geri istiyorlar. Ne yapabilirim Önerisi olan varmı?

Faizi ayrica 4 aylık maaş ödemesini ve bayram ikramiyesini senden alırlar. Kontrol muayenesi tarihini geçirmek ile hata yapmışsın. Zaten emekli maaşının 4\1 kesmeye başlamışlar. Tebligatı almadım haberim yok ve kontrol tarihini bilmiyordum. Dediğin zaman bunun için SGK dava ac ve hakkını ara derim.

Hocam bugün bağlı olduğum muhtarlıktan kurumun iddia ettiği aylarda tarafıma iletilmesi için bırakılmış bir tebligatın olmadığına dair ıslak imzalı bir yazı aldım. Zaten şahsıma ve aile bireylerime veya komşularıma bırakılmış bir belgede yok. Bu evrakla yarın kuruma gidip bir şansımı deneyeceğim. Sizce bir şansım olabilir mi ? Yoksa direk davamı açmalıyım.

balik61

Bence kesintileri geri almanız çok muhtemel. Eğer başvurunuzda sonuç alamazsanız Ombutsman'a başvurmanızı öneririm

Tebligat eline geçmeden sana böyle bir ödeme çıkarmaları hatalı eğer sana kontrol muayenesi tarihi tebliğ edilmediyse yada sen bunu bilmiyorsan hakkını her türlü ara maaşından kesilen kısmı geri iste bağlı olduğun SGK git onlara durumu anlat çözüm yolu bulunur yoksa dava açarsın.

ilginize çok teşekkürler pozitif enerji verdiniz bana.
durumu buradan size yazacağım

Bu gün kuruma dilekçe ile başvuru yaptım bana pandemi sürecinde 3 aylık kontrol süresini devletin uzattığını benim evraklarımı tamamlamamın bu süre dışında kaldığını.Devletin uzatılan süre içerisindeki ödemeleri geri aldığını ifade ettiler.

Bana ulaşan bir tebligat olmadığını muhtarlığa bırakılan bir belgede olmadığını söyledim...
Biz evrakları posta yolu ile gönderiyoruz. postayı taahhütlü göndermek zorunda değiliz evrakınız pandemi sürecinde postada kalmış olabilir gibi saçma sapan bir cevap verdiler.

Bende bana bu söylediklerinizi yazılı olarak dilekçeme cevaben yazarmısınız deyip kurumdan ayrıldım.

E devlet şifresi ile DYS evrak sorgulamaya bir bakın. Orada resmi olarak evrak çıkışı olmuşmu?

balik61

Yazık ülkeyi yonetemedikleri gibi halkı mağdur etmeye devam ediyorlar. Zenginlerin vergisini silen hükümet garibanın maaşını kesiyor. Faizi ile geri alıyor. Gerçekten can sıkıcı bir durum. SGK ara dava açsam sonuç alır mıyım diye sor. SGK avukatları var. Avukat desteği al ama kalkıp avukata para kaptırma sadece bilgi al.

DYS ye baktım 11.3.2020 yılında evrak gönderilmiş .Fakat bana veya muhtarliga ulaşan bir belge yok. Bu gönderilen evrak tebliğ edilmiş sayilirmi

Yok tebliğ edilip edilmediği için sormadım. Başka arkadaşların başına gelmesin diye küçük bir püf noktası olsun istedim. En azından ayda bir takip etmekte fayda var. Burası Türkiye, bürokrasi ve bu tip usulsüzlüklerle uğraşmak çok zor ve adamı zora sokar. Geçmiş olsun. Bir avukata danışın derim.

balik61

DYS evrak sorgulama ekranına mobil uygulamada aradım bulamadım hocam web üzerinden yada PC ile giriş yapmak mı gerekiyor?

Bu arada konuyu Cimerede yazmıştım.Onlarda SGK Müdürlüğüne yazmışlar. Bakalım oradan ne cevap gelecek.Bu işin peşini bırakmayacağım.

Evet arkadaşlar, Kuruma yazmış olduğum dilekçenin cevabı geldi, dilekçemde ben kendilerinden 2020 eylül ayından önce tarafıma bir bildiri gelmediğini bildiri yapıldı ise kime yapıldı kim teslim aldı diye bilgi istemiştim. Onlar ise buna cevap yazmamışlar . Benim yazdığım gibi eylül ayında bana gönderdikleri kontrol muayenesi kağıdından ve 3 aylık zaman diliminde evrakımı yetiştiremediğimden bahsetmişler.
Oysaki ben bana gelen tebliğden sonra 1 ay içerisinde işlemlerimi tamamladım ve kendilerine yeni raporumu göndermiştim. Bunlar nasıl iş yapıyor anlamış değilim.

Arkadaş
Ben onlara : Bana 2020 yılının 3.ayında dys sisteminde bana evrak göndermiş görünüyor. bu evrak bana ulaşmadı diye iddia ediyorum
Onlar bana : Biz size 9.ayda evrak gönderdik diyorlar.

Ben onlara : Madem 9.ayda bana evrak gönderdiniz ben 1 ayda işlemlerimi tamamlayıp size gönderdim neden maaşımı kesiyorsunuz. diyorum
Onlar bana : 3 ay içerisinde evrakı yetiştiremediniz kanun böyle yapacak birşey yok diyorlar.

Birde arkadaşlar iadei taahhütlü mektuplar kişiye ulaşılmaz ise postaneye bırakılıyormuş. muhtara bırakılmazmış. bana ulaşmayan bir evrak için beni mesul tutabilirlermi ona göre dava açmayı düşünüyorum.

Saçma sapan işler kasada para yok! Vatandaşı mağdur ediyorlar. Kardeş faizi ile geri ödeme yap. 2023 seçimlerinde bu hükümeti devir.
Ben işsizlik maaşına başvuru yaptım. En yüksek tutardan PTT ye işsizlik ödeneği yattı. Asgarî ücretin üzerinde maaş alıyordum ve işkur işveren SGK son yatan maaş hatası nedeniyle 4 yıl 6 ay sonra bana icra davasi açtı. Çok kurnazlar 5 yıl dolduğu zaman zaman aşımı olacak ya bunlar bunun farkında ve zaman aşımına uğramadan bana fazla yatan parayı faizi ile geri aldı. Avukatimi aradim ve taksit yaparak öde yoksa zararlı çıkarsın dedi. Avukatim SGK avukatı mevzuatı biliyor ödedim. 2023 yılında akp yi devirmek için elimden geleni yapacağım.

Arkadaşlar SGK ya açmış olduğum davayı sonunda kazandım.
Fakat geçen süreye bakıyorum yaptığım masrafa bakıyorum bana ödenecek paraya bakıyorum hepsi tam bir fiyasko.

balik61

Size birşey sormak isterim. Vergi indirimi rapor oran ile engelli rapor oranı % kaçtı?
İlk Rapor süreli olarak mı verildi ?

Üst Alt