Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesi için sevki nereden almalıyım?

zafer5555

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
benim bir sorunum var ben hatay ilinden engelli olarak emekli oldum kontrol muayenem var şu anda niğde de ikamet ediyorum muayene tarihim 8. ayda ben niğde sgk'dan sevk alabilirmiyim
niğde sgk alamazsın diyor hatay sgk alabilirsin diyor sizce ne zaman ne yapmalıyım ben niğde devlet hastanesinde muayene olmak istyorum.yazışmalar uzun sürüyor maaşımın kesilmemesi için hangi tarihte nereye başvurmalıyım

Bence hiç riske girmeyin, bir dilekçe yazın ve iadeli taahütlü olarak SGK'ya gönderin. Oradan gelecek resmi yanıta göre hareket edin (Aşağıdaki adresin doğruluğunu 170 numaralı SGK hattından teyit edin mutlaka):

Sosyal Güvenlik Kurumu
Emeklilik Hizmelteri Genel Müdürlüğü
Ziyabey Cad. No:6
06520 Balgat/ANKARA

artık bıktım valla ne olacak şimdi

arkadaşlar ben psikolojik rahatsızlıktan dolayı %75 rapor aldım 2.yıl kontrol şerhi koydular bir daha aldım emekli oldum bu sefer gene kontrol şerhi koymuşlar 3. yılın sonunda bir daha rapor alıp gönderdim sonuç ne olur sizce ben her yıl raporlarla uğraşacakmıyım bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim 3 yıl üst üste rapor aldım yaaaa

Arkadasim kolay gelsin malulenmi yoksa vergi indirimiyle erken emekli oldun biraz acarsan daha bilgi vermis olursun benim bildigim 1 veya 1.5 ay kala kurum sevki aliyorsun ve heyete giriyorsun oradan alican oran onemli eger rspor oranin seni emekli eden oranindan yani %40altinda ise maasin kesilir bu vergi indirimi ili olunan emejlilik icin malulen olduysan %60

rahatsızlığım psikolojiktir vergi indiriminde emekli oldum son aldığım rapor oranım 70 dir

Benim de raporum sürekli ömür boyu ibareli ama maliye merkez sağlık kurulu her yıl kontrol muayenesi olacaksın diyor.. Ben de vergi indirimi alarak 2 yıl önce emekli olmuştum.. Her yıl bu eziyeti çekiyoruz maalesef.. Devlet kendi yetki verdiği hastanenin doktorlarına güvenmiyor.. Kendi çıkardığı yönetmelik ve genelgeleri uygulamıyor.. Yüksek mahkeme kararlarını hiçe sayıyor.. Bu durumda olan her zaman ki gibi yine vatandaşa oluyor.. Bu benim 3 nü kontrol muayenem olacak.. geçtiğimiz yıl 5 ay maaşım kesik kalmıştı bazı çok bilmiş memurların yüzünden.. Allah sabır versin ..

İnşallah bu sefer süre kısıtlaması olmaksızın onanır da biter bu çektirdikleri eziyet.

Üst Alt