Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesi zamanında sıradan emekliilk dolacak..?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Selam

2010 yılından bu yana her yıl hastaneye sev ediliyorum. İlk 2 yıl raporum SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİ olmasına rağmen MALİYE MERKEZ SAĞLIK KURULU kabul etmiyor her yıl muayene istiyor. Ben de her yıl muayeneye giriyorum.

2011 yılında emekli oldum YAŞ'ımı bekliyordum. % 56 raporla emekli oldum. Normal emeklilik tarihim 15 Aralık 2016.. Haftaya kontrol muayenesi için SGK ya gideceğim ve sevk alacağım. İşlemler yaklaşık 2 ay sürüyor. Raporun SGK'ya gelmesi ANKARA'ya gidip gelmesi vs toplam ortalama 3 ay.. Rapor büyük ihtimalle yine 1 yıllık verilecek.. Diyabet+HP+Nöroloji+Psikiyatri rahatsızlıklarım var..
Rapor Ankara'dan gelince muhtemelen beni yine kontrole çağıracaklar. Ancak kontrol muayene tarihim gerçek emeklilik tarihimden sonraya denk gelecek. Bu durumda ne olacak ?

Ben normal mi , yoksa engelli emeklisi mi olacağım ?

Konu hakkında bilgisi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler..

seranko

Bir sonraki kontrole gitmezsiniz ve emekliliğiniz durdurulur. Sonra sakat staüsünde olmayacak şekilde emeklilik başvurusu yaparsınız.

Ya da kontrol zamanı geldiğinde bir işyerinde çalışır şekilde sigortalı olursunuz. Çalıştığınız için emekliliğiniz iptal edilir. Sonra sakat statüsünde olmayacak şekilde yeniden emeklilik başvurusunda bulunursunuz.

Haksız yere durdurulan emekli maaşım ...

Merhaba
Vergi indirimi alarak 2011 yılında emekli olmuştum. SGK hazretleri her yıl kontrol muayenesi gönderiyor. En son kontrol muayene tarihim 11.11.2015 tarihindeydi.
06.11.2015 tarihinde kuruma müracaat ettim,09.11.2015 tarihinde resmi yazı ile sevk alarak hastaneye başvurdum ,işlemlerim halen devam etmektedir.
Bu arada zamanında kontrol muayenesine gitmediğim gerekçesi ile emekli maaşım durduruldu. Oysa ki ben 12.05.2010 gün 27579 sayılı resmi gazetede yayınlanan SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'nin 78.maddesinin 5.bendine göre hareket etmiştim. Bu yönetmeliğe göre süresi içinde müracaat ettiğim ortada.
ALO 170 hattında 09.11.2015 tarihinde,BİMER'e 18.11.2015 ve 01.12.2015 tarihlerinde resmi olarak başvurdum. Henüz hiçbir cevap yok.
Anladığım o ki SGK ille de mahkemeye git diyor.. Maaşımın haksız yere kesildiğini ispatlayan elimdeki resmi belgelerle birlikte hangi mahkemeye başvurmam gerekiyor ki durdurulan emekli maaşım aynen devam etsin.

Teşekkürler

seranko

Kontrol muayenesi tarihi geçmeden müracaat etmişseniz evet, aylık durdurulur ama kontrol süreci sonunda yeni rapor olumlu olunca maaş kaldığı yerden aynen devam ettirilir. Yani bir maaş kaybı yaşanmaz.

Sevgili OturanBoğa,
Kontrol muayene tarihine 1 hafta kala resmi dilekçe ile başvurdum. Kontrol muayene tarihimden 2 gün önce de resmi sevk yazımı alarak hastaneye gittim. Sanırım bir yanlış anlama oldu. "Kontrol muayene tarihinden önceki 45 İÇİNDE sevk için başvurmadığı takdirde emekli maaşı durdurulur" diyor yönetmelik.. "45 GÜN İÇİNDE" ile "45 GÜN ÖNCE" karıştırılıyor sanırım. Ben 40.gün dilekçe ile başvurdum. Yani sürem dolmadı. Sen de SGK memurları gibi yapma lütfen abi :) sevgilerimle

seranko

Sen doğru olanı yapmışsın! SGK'dakiler anlamsız bir şekilde hatalı uygulama yapıyor! Resmi bir dilekçe ile bu yanlışın düzeltilmesi için başvur bence:

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Kontrol muayenesi
MADDE 78 – [...]
(5) Kurumun yazılı çağrısı üzerine, kontrol muayenesi tarihinden önceki en az 45 gün içinde sevk için başvuruda bulunmak kaydıyla gelir ve aylıkların kontrol muayene tarihine göre durdurulması dört aya kadar Kurumca ertelenir.​

Ben de öyle yaptım sevgili @OturanBoğa,
1 hafta önce resmi olarak hem Bursa SGK il müdürlüğüne hem de Genel Müdürlük makamına yazdım. İadeli taahhütlü gönderdim.Yazılarımı almışlar. SGK evrak takipten bakıyorum .. 4 gün önce [Ankara mithapaşa SGK'ya göndermişler . O da EHGM'ne göndermiş. Bugün yazışma birimine gitmiş. Gelecek cevabı inan çok merak ediyorum. Burada paylaşacağım inşallah..

https://www.engelliler.biz/forum/em...k-islemlerinin-yanlis-maddeden-yapilmasi.html

Vergi indirimi ile emekli olan bir kişinin normal emekliliği

merhaba
Ben 2011 yılında vergi indirimi alarak emekli olmuştum. Her yıl kontrol muayenesine gönderiliyorum.
Normal emeklilik yaşım doldu ve üzerinden 5 ay geçti. Kontrol muayenesi için 3 ay önce hastaneye başvurmuştum. İşin içinde psikiyatri olduğu için 6 ay sonra oran vereceğiz dediler. Yani anlayacağınız daha 3 ayım var. Maaşım şimdilik ödeniyor ama önümüzdeki ay ödenmeyebilir.

Genelgede bir madde vardı maaş 4 ay daha ödenirr sonra kesilir gibi. Şimdi tam hatırlayamıyorum. 4.ay maaşımı alacağım bu ay. Sonrası malum...
Ben diyorum ki raporu beklemesem de normal emeklilik için müracaat etsem ne olur veya nasıl olur ?

Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Teşekkürler

Yuh yani.....
Alo 170'i aradım. Durumu anlattım bilgi istedim BİLMİYORUZ SGK İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜN dediler...
Bugün SGK'ya gittim. Herkes birbirine postaladı çünkü mevzuatı bilen bir Allah'ın kulu yok.. Daha doğrusu bu konuda mevzuat var mı o da belli değil :)
Ocak 2017 de işlemlere başladım. Yetkililer Ekim ayında heyete girebilirsin dediler.. SGK'da rapor gelmeden işlem yapmam diyor.
Maaşım kesilecek diyorum olsun birikmiş alırsın diyorlar.. Ulan bu memlekette bir tane akıllı insan yok mu yaa ?
Bugün Bursa SGK'da Pin pon topu gibi bir oraya bir buraya attılar beni.. En sonunda sesimi biraz yükselttim. Lütfen cevap verdiler. Ama hiçbir birşey bilmiyor. Attılar işkembeden.. Maaşın 21 Mayıs'ta kesilecek sen bize 18 Mayıs'ta gel Ankara'ya soralım dediler.
Şimdi sorun de ben de ona göre işlem yapayım dedim olmaz dediler. Ya yanlış veya eksik birşey olursa dedim. Bilemeyiz dediler.
Ben de Ankara'da hatırı sayılır yakınlarıma yazdım az önce... Bakalım ne olacak ? Bütün dangalaklar beni mi buluyor yoksa ben mi dangalağım bilemedim şimdi...

seranko

Raporunuz devlet hastanesi tarafından mı? sürekli verildi?yoksa maliye sağlık kurulundan mı?

seranko
Hizmet ve yıl ve yaş şartların ''normal emeklilik'' için de dolmuş ise, bence maaş kesilmeden dilekçeyle normal emeklilik için başvur zaten işleme alınana kadar maaşın kesilir sonra yeniden bağlanır. Sen de bu işi hallettikten sonra aradaki maaşları istersin.
Veya engelli emekliliği maaşının kesilerek normal emeklilik maaşının bağlanmasını diye yazarak talepte bulunabilirsin.
Böylece her yıl kontrol muayenesine gitmekten kurtulursun. Bu arada ne olur ne olmaz da raporunu yenile ki bir aksilik çıkarsa da onu kullanıp maaş almaya devam et.

@seranko
selam normal emeklilik için prim ve yaş şartlarınız dolmuş ise hemen sgk ya dilekçe yazarak emekliliğin dolduğu tarihi belirtip şu tc numaram ile şıu tarihten itibaren normal emekliliği hak ettiğimden erken yaşlanmadan olan emekliliğimin iptal edilerek yaştan emeklilik işlemlerimin yapılmasını arz ederim. deyip imzalayıp gönderceksiniz

hilal72 bu yazdığınız altın kıymetinde bir bilgi. ama şunu merak ettim. bu sizin görüşünüz mü?. yani böyle yapılsa iyi olur gibi.yoksa, denenmiş, çözüme uğramış örnek var mı bildiğiniz.

Değerli arkadaşlarım,
Cevaplarınız ve hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum..
Bizzat SGK'ya gidip Vergi indirimi ve sağlık kurulu raporları ile ilgilenen ve beni sevk eden yerdeki memur,şef,müdür ile görüştüm. Onlar beni NORMAL EMEKLİLİK BİRİMİNE yönlendirdiler. Oradaki memur ben çözemem dedi şefine gönderdi. Şefine durumu anlattım ben de çözemem sen müdür yardımcısına git dedi. Ona gittim SEN VERGİ İNDİRİMİ ALARAK EMEKLİ OLMUŞSUN VE NORMAL EMEKLİLİĞİNİ ZATEN HAK ETMİŞSİN ANCAK SEVKLİ OLDUĞUNDAN BEN İŞLEM YAPAMAM dedi ve tekrar başa döndürdü ve beni sevk eden Müdüre telefon etti ve ona yönlendirdi.
Müdür ve şef kafa kafaya verdiler ben de ayakta dinliyorum. Birisi öyle diyor birisi böyle diyor. Bir boktan anladıkları yok. Hani Yabancı bir dilde konuşsam falan neyse.. Öz Türkçe anlattım ve elimde kendilerinin verdiği belgelerle gittim onları gösterdim. Ben Aralık ayında SEVK aldım. 4 aydır da maaş almaya devam ediyorum. 21 Mayıs'ta maaşın kesilecek dediler. Ben de kesmeden işlem yapın diyorum. Olmaz diyorlar. Maaşın açıkken kesemeyiz diyorlar. 21 mayısta kesileceğini söylüyorsunuz ve bu her yerde ayan beyan görünüyor neden 19 mayısı bekliyorum diyorum diye soruyorum kendilerine göre uyduruyorlar birşey ve Ankaraya soracağız diyorlar. Seni normal emekli etsek hangi tarihten edeceğiz diyorlar.. Normal emeklilik zamanında mı (Yani 6 ay öncesi tarihinden mi) yoksa hastaneden gelecek yazı tarihinden mi yoksa senin bize vereceğin dilekçe tarihinden mi diyorlar bilemiyorlar ve sürekli senaryo üretiyorlar.
Normal emeklilik tarihini baz alsak NEDEN SEVK VERDİN DİYE BİZE SORACAKLAR diyorlar.. Şimdi dilekçeni alsak İŞLEM DEVAM EDERKEN NEDEN DİLEKÇE ALIYORSUNUZ diye yine bize soracaklar.. diyorlar diyorlar diyorlar... Onlar hep diyor olan vatandaşa oluyor... İndirim 21 Mayısa kadar devam ettiği için bu tarihe kadar haklardan yararlanmak gerekir diyorlar.. Biz normal emekli edersek bu haklar ne olacak diyorlar.. Hastaneden aldığım İlk 2 rapor sürekli ömür boyu.. diğerleri (3 tane daha var) 1 yıl sonra kontrol... Merkez sağlık kurulu da her yıl kontrol muayenesi istiyor. Maaşımı kesmeden normal emekliliğe çevirin diyorum olmaz diyorlar..

Ankaraya gönderdim el altından birilerine bir yazı bekliyorum.. Şu memlekette işini doğru yapanlara ne zaman denk geleceğiz bilmiyorum.

bu yapılan ve yapılamya devam eden bir işlem emeklilik yalnızca kişi kendisini erken yaşlanma emeklilğinden çıkartıp normal emeklilik için başvuru işlemi yapacak böyle oluncada bir daha kontrol hastane v.s. gibi bir işlem olmayacak

seranko

SSK'lı bir işe girin (emekli statüsünde değil, sıradan ssk'LI olarak). Bunun üzerine sgk maaşınızı durdurur (durdurmak zorunda). Hemen ertesi gün sıradan emekliliğe başvurun. Bu kadar net.

sen bence hiç kafanı karıştırma bekle sağlık kurulundan karar gelsin geldiğinde işlemin sonucuna bak olumlu yada olumsuz çıksa bile olumsuz çıkar ise normal emeklilik için dilekçe ver olumlu çıkar ise aylıkalrını al aldıktan sonra memurların kafasının karışmaması için engelli emekli aylığımın erken yaşlanmadan ise kesilerek normal emeklilik için diye dilekçe ver malulen emekli isen zaten çalışamazasın normal engelli emekli isen iki yolun var ya bir yerde bir aylığına sigortalı çalışan olup yeniden emeklilik için dilekçe vereceksin yada aylığın açıldığında dilekçe verip erken yaşlanmadan olan emekliliğin iptal edilerek bu tarihten itibaren normal emeklilik aylığı isteyeceksin aylığın yeniden hwesaplanacağı içinde önceki aylığından daha az aylık alma ihtimalin var onuda söyliyeyim.

Vergi indiriminde yanlış hesaplama

Merhaba.
Vergi indirimi alarak 2011 yılında emekli olmuştum. İlk raporlarım sürekli olmasına rağmen merkez sağlık kurulu süreliye çevirmişti. Her yıl hastaneye sevk ediliyorum.

Son olarak 2016 Aralık ayında hastaneye sevkimi aldım. Raporymda Psikiyatri de olduğundan 6 ay sonra kontrol yazdılar. Yani Temmuz'da değerlendirecekler. Maaşımı kestiler. Mayıs'ta maaş alamadım.

Normal emekliliğimde dolduğu ve maaşım kesik olduğu için sgk ya başvurdum. Raporun henüz verilmediğini ancak normal emekliliğimin dolduğunu ENGELLİ HAKLARIM SAKLI KALMAK ŞARTIYLA NORMAL EMEKLİ OLMAK istediğimi belirten bir dilekçe yazmamı istediler. Yazdım verdim.
Dün eve sgk dan maaş bağlama evrağı geldi. Mayıs ayını iç etmişler. Aylık bilgisinde normal maasım yazıyor. Birikmiş aylığınız kısmında 01.06 - 21.07 arası için vergi indiriminin tamamı düşülerek yazılmış. Örneğin haziran ve temmuz aylarının maaşlarından 470 tl şer tl düşülerek yazılmış. Normalde 70.5 tl düşülmesi gerekmiyor mu ?
Sgk daki dangalaklara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Dilekçe yaz diyorlar. Mayıs maasım ödenmedi. Haziran ve temmuzu temmuz 22 de birikmiş alırsın diyorlar. Sosyal devlet olmayı bırak,maaş bile hesaplayamıyorlar. Ya benim durumum yoksa neden birikmiş maaşı bekleyeyim ?

seranko

Maaşı alın önce, sonra itiraz edip Mayıs maaşını da talep edin.

Vergi indiriminin düşülmesi ne demektir anlamadım? 470 tl çalışan statüsünde sigortalı olan kişilerin aylık gelirlerinden 470 tl'lik kısmının gelir vergisinden muaf olmasına işaret eder. Emekli maaşıyla ne ilgisi var ki?

Üst Alt