Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesinde artık 2 hastaneden rapor almak gerekiyormuş!?

erkan4161

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar lütfen bilgisi olan acil,paylaşsın+editör+kelebek+oturan boğa sizdende yorum bekliyorum...

Benim sorum ve sorunun şu: benim raporuma 1 yıl kontrol şehri konulmuştu vergi indiriminden 56 puan ile erken emeklilik yaptım
fakat kontrol sürem dolduğu için sgk müd. gidip ilgili hast. tekrar özürlü heyet raporu çıkarmak için bana evraklarımı verdiler. yanlız burası çok önemli bana sgk müd. şunu söyledi: "kanun, yasa yönetmelik değişti araştırma hastanesinden aldığın raporunu kuruma tesliminden sonra kurumca tekrar pendik araştırma hastanesine sevk edilip oradaki heyettende geçip oradan da olumlu özürlü raporunu aldıktan sonra tekrar kuruma ulaşıcak ve ona göre emekliliğin devamına karar verilecekmiş "

böyle bir saçmalık var mı
varsa da bu konu hakkında bilgisi olan varsa araştırıp beni ve benim gibileri bilgilendirirseniz çok sevinirim...

arkadaşım kontrole neden olan raporun hangisiydi vergi indirimine maliyemi süre koydu yoksa hastane raporunmuydu

Sevk edildiğiniz hastaneden rapor almak yeterlidir. İkinci bir raporu almak mantık dışı bir şey siz sevk edildiğiniz hastaneden raporunuzu alın ve sgk ya teslim edin.

Emekli kontrollü heyet raporu artık 2 hast.mi alınıyor yasa ve yönetmelikmi değişti?

erkan4161
VERGİ İNDİRİMİNDEN YARARLANARAK EMEKLİ OLMUŞTUM.(YAŞLILIK AYLIĞI BAĞLANMIŞTI)FAKAT? /ACİL CEVAP VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...
hastane raporu 1 yıl kontrollü vermişti sgk,dan kontrol için izmit araştırma hast.sevk evraklarımı almaya gittiğimde bana söylenilen izmit araşt.hast.getireceğim raporuma istinaden sgk,nın kurulundanda beni tekrar istanbul pendik hastanesine heyet kuruluna sevk edip oradan alacağım raporuma istinaden işlemlerimin yapılacağını belirttiler yani 2.hastanenin raporunu baz alıcaklarmış güya yasa yönetmelik değişmiş bundan sonra böyle deniliyor.BÖYLE SAÇMALIK OLURMU? belki ikinci hastane bana %40 altında rapor verirse hakkım olan puanlarımı düşürürse ne olucak+istanbula git gel ne kadar zaman sürecek o aradada emekli maaşım zaman sürecince kesilecek sil baştan uğraş 3 ay uzatma yaptılar ama bu süreçte bu evraklar yazışmalar çıkmazki SİZDEN RİCAM GERÇEKTEN BÖYLE BİR YASAMI ÇIKTI BİZLER BİLMİYORUZ YOKSA NEDİR BU ANLAMIYORUM.ŞANSA BAK YA ŞİMDİDEN PSİKOLOJİK STRES ALTINA GİRDİM MORALİM ÇOK BOZUK ARKADAŞLAR BANA DETAYLI BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM,en derin sevgi ve saygılarımla allaha
emanet olun..

Emekliliğinizi iptal etmeye çalışıyorlar 2. Heyete girmeyin aldığınız rapor sıradan basit bit rapor değil ! Sağlık Kurulu Raporu ve sizin özür oranınızı gösteriyor kendi elinizle kendi hakkınızı iptal ettirmeye çalışıyorlar kendi kurumunun raporunu tanımıyorsan kendini tanımıyorsun demektir; Yani hükümsüzsün demektir sizden 2. kere rapor isteyenlerde hükümsüzdür itibar etmeyin çok istiyorsanız fotokopisini çekip aslı gibidir vurayım ağlamayın dersin.

öylede fakat sonuçta sgk kurumu senin elinde olan bir şey değil git diyorsa mecburen 2.hakem heyetine gidilecek kontrollü olduğu için gitmediğin takdirde emekliliğimi iptal etmeleri için bahane elde etmiş olacaklar,napayım şaşırdım.sonuçta basit bir hastaneden heyet raporu getirmiyorumki araştırma hast. tıp fak.aldığım raporu veriyorum bunlara inşallah gıcıklık yapmazlar sonuçta hastalığımız belli,özürlü ölçütüm belli en baştada başladığımdada beni çok süründürmüşlerdide neyse ama çok çok saçmalık böyle bir şey olmaz...

Sizin vergi indiriminiz surelimiydi.yoksa malulen mi emekli oldunuz bunu anlayamadım. Yani maliyeden sürekli vergi indiriminiz e sgk kontrol tarihi mi koydu.

"Artık 2 hastaneden rapor alınacak" diyen yönetmelik/genelge maddesinin hangisi olduğunu yazılı olarak isteyin. Böyle bir değişiklikten haberdar değilim. Hiç mantıklı değil.

banada mantıklı gelmedi öyle bir şey olurmu ya hem araştırma hast.engelli raporu alıyorum+canları istedi diye il dışı başka hastane hakem heyetinede göndereceğiz diye bir saçmalıkmı olur.

+ bu arada heyetten raporum sürekli olarak çıktı inşallah yine problem çıkartıp yokuşa sürmezler.56 olan puan 58 oldu kronik rahatsızlıklar+bu sefer psikiyatriye girmedim başka rahatsızlıklarımda ortaya çıktığından psikiyatriyi devre dışı bıraktım normalde 78 puan aldım heyette balzard f.tırpanla 58 oldu

devletin vermiş olduğu kendi hastanelerede güvenleri yok bu ne yaman çelişki sırf eziyet,bıktırma politikası,süründürmek yazık,yazık!

Gelişmeleri buraya da yazarsanız bilgilenmiş oluruz bizler de.

oraya git, buraya git olmadı şuraya da git, bu nasıl bir ciddiyettir böyle... Allah selamet versin...

vergi ind.emekliyim,tekrar sürekli rapou aldım İSTANBUL HAKEM HEYETİNE SEVK EDİLDİM?

erkan4161 Araştırma hast.sürekli aldığım raporuma istinaden hakem heyet hast.sevk ediliyorum!!!

VERRGİ İNDİRİMİNDEN EMEKLİLİĞİM VAR FAKAT?
ARKADAŞLAR BAŞTA EDİTÖR,KELEBEK,OTURAN BOĞA V.S KONU İLE İLGİLİ TÜM BİLGİSİ OLANLARIN İVEDİ BİR ŞEKİLDE EN KISA ZAMANDA CEVAPLAMINIZI İSTİRHAM EDİYORUM...
*benim ilk raporum kocaeli araştırma hast.balzard formülü ile %56 hastaneden 1 yıl kontrollü idi
*şimdi kontrol sonucu tekrar kocaeli araştırma hast.kronik rahats.balzard formülü ile çıkan sonuç sürekli %58 (1 AY OLDU YENİ RAPORU ALALI)
*fakat hastaneden sgk müd.giden heyet raporlarıma istinaden sgk kurumundan çağırıldım ve BUGÜN istanbul lütfü kırdar hakem heyet hastanesine sevk edildim :-(
*SORUM ŞU ; NEDEN BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILIYOR,TEKRAR PSİKOLOJİK BİR ÇÖKÜNTÜYE GİRDİM,PEKİ BEN ŞİMDİ SIFIRDAN,MI İŞLEMLEREMİ BURDAKİ OLDUĞU GİBİ BAŞLICAM YOKSA KORKU VE ENDİŞE EDİLECEK BİR ŞEY VARMI YOKMU BENİM ESAS KORKUM HAKKIMI GASP EDERLERMİ?PUANLARIMI DÜŞÜRÜRLERMİ?VEYA GİRDİĞİM BİR POLİKLİNİKTEN BİRİNİ ES GEÇMEYE ÇALIŞIRLARMI? hep bunlar kafamda soru işaretleri niye bu eziyetler yazık değilmi!madem böyle bir uygulama var bizlere ilk önce heyetten rapor aldırıp tekrar hakem heyet hastanesi il dışına sürükleyip ne yapmaya çalışıyorlar???
*HAKEM HEYET HASTANESİNE BENİM GİBİ OLUP GİDEN VARMI NE TÜR UYGULAMA VAR?HAKSIZLIK YAPILIYORMU?YADA NASIL OLUYOR,YOKUŞA SÜRÜLÜYORMU?
*Lütfen çok acil cevaplarınızı bekliyorum...
sevgi dolu saygılarımla,erkan 4161

Kurumun istediği raporu almak zorundasınız yoksa emekliliğiniz iptal edilir. Bence zaman kaybetmeden İstanbul'a gidip yeni raporunuzu alınız.

Bu ülkede vatandaşa eziyet çektirme esastır. Her kurum ve her işleyiş buna göre kurgulanmıştır. İnsanları süründürmeden bir hak vermek zinhar günahtır!

Hasılı, bir an önce hastaneye gidip istenen işlemleri yaptırın. Rapor aynı şekilde onaylanacaktır inşallah.

çok teşekkür ederim bülent bey,ama bir randevu alalım dedim 6 ay sonrasına randevu verdiler benim kontrol şehrimin uzatması 2,5 ay sonra bitiyor peki bu şekilde ne olucak emekliliğimmi düşücek hastaneden rapor gelene kadar ne olucak hayatımı söndürüyorlar bunlar,,,

Sgk müdürlüğü derki bundan sonra bütün işlemler böyle herkese bu uygulama uygulanıcak sgk,memurları ben sizin yerinizde olsam bunu maliye bakanlığına tüm sizin gibiler şikayette sitemde bulunarak dile getirin bu uygulamayı ortadan kaldıttırın. Bu işleyişi maliye bakanlığı istemekteymiş.siz bizim namımıza ön ayak bulunsanız.bu uygulamanın kalkması ne gerekiyorsa yapalım bence

Maliye'Nin kontrol istemesiyle SGK'nın kontrol istemesi iki ayrı konudur. Maliye kontrol istese de sgk istemeyebilir. Bu konuda sgk topu taca atıyor anladığım kadarıyla...

Hastane randevusu için ben olsam hastanenin başhekimine çıkar ondan yardım isterim. Eğer o yardım etmezse, hastanenin bağlı olduğu kurum neyse (sağlık bakanlığı ya da kamu hastaneleri kurumu) oraya gidip yardım isterim...

Bülent bey 1 yıllık kontrollü raporuma istinaden tekrar almış olduğum sürekli raporuma istinaden sgk tekrar hakem heyet hastanesi sevk etmesi sonucu hakem hey.hast.sürekli olan raporumu 1 yıllık kontrollü olarak %65 olarak onayladı oda psikiyatri girdi diye değişti galiba ilk rapor %56 ikinci rapor %58 üçüncü rapor ise %65 olarak çıktı.
En derin sevgi ve saygılarımla bilgilerinize sunarım :)

Üst Alt