Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesinde rapor oranım düşürüldü..?

serdar5345

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yüzde 56 sürekli raporum olduğu halde sgk çalışanı tarafında yıllık kontrol verildi 1 yıldır emekliyim şimdi ise yıllık kontrolumü tamamladım heyetteki doktorların 1yıl önce sabit görülen hastalıklarımı sıfır olarak değerlendirmesi sonucu yüzde38 ,e ,,düşürüldü bende herhangi bir iyileşme olmadığı halde nasıl böyle birşey yapabilirler bu rapor hakkında nereye itiraz edebilirim.

Düşük oranı hastane vermişse yapmanız gereken il sağlık müdürlüğüne giderek verilen düşük oranlı rapor itiraz etmektir. Sizi hakem hastaneye sevk ederler...

emekliyim sağlık kontrolun düşük geldi

sayım oturan boğa 2012 haziranda emekli oldum vergi indiriminde faydalandım ssk girişim 1987 primgün sayım 5223

sayın oturanboğa gerekli belgeleri hazırladım ilk önce il sağlık müdürlüğüne dilekçe verdim kabul etmediler il sağlık müdürlüğü çalışanlara hizmet veriyomuş bende emekli olduğum ssk il müdürlüğüne verdim onlarda ankara yüksek sağlık kuruluna gönderdiler 25/11/2013 tarihinde ulaşmış ve halen cevap alamadım veride no.16996029 tarihi 22/10/2013

Özkan bey, bekleyin bakalım yüksek sağlık kurulu ne karar verecek... Eğer onlar da olumsuz karar verirse ve siz sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri orana sahip rapor alabileceğinizden eminseniz, o red kararına karşı dava açınç Mahkeme sizi ya adli tıp kurumuna sevk eder ya da başkka bir hastaneye. Oradan verilecek oran emekliliğiniz için temel kabul görür.

bülent bey ben vergi indirimi, aldığım için benim raporları yanlışlıkla sgk yüksek sağlık kuruluna göndermiş yüksek sağlık kurulu bu raporun bizle alakası yok diyerek geri göndermiş ve bana sgk, dan dedilerki bir yanlışlık olmuş sen bunu iadeli taahütlü göndereceksin dediler bende zarfı üstüne MALİYE BAKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU -ANKARA diye yazdım gönderdim yerine ulaştımı bilmiyorum.

Anlamadım.... Hastaneden % 40 üzeri rapor aldınız ve vergi indirimi için başvurduğunuz maliye oranı düşürdü, öyle mi?

bülent bey hastane kontrol muayenesinde rapor oranımı düşürdü ve ben bu rapora itiraz ettim çünkü hastane baştan sağma muayene yaptı

DÜşük oranı hastane vermişse, buna itiraz etmek için il sağlık müdürlüğüne başvurmak lazım. Eğer düşük oran veren hastaneye sevk işlemini maliye yapmışsa, sanıyorum, il sağlık müdürlüğüne itiraz sevkini de maliye yapmalı. Eğer onlar "biz karışmayız" derse, o zaman kendi başınıza il sağlık müdürlüğüne itiraz etmeli, alacağınız son raporu da en sonunda Maliye'Ye göndermelisiniz. Maliye de o rapora istinaden vergi indirim hakkının süresini belirler ve bunu SGK'ya bildiri. SGK da emekliliğin devamına karar verir...

Not: Saçma sapan karışık bir süreç. El yordamıyla hal yolu bulmaktan başka pratik bir çözüm de yok maalesef. Lütfen gelişmeleri burada paylaşmaya devam edin ki hepimiz bilgilenelim

Selem özkan bey hangi rahatsızlıktan bu
rapor %56 dan % 38 düşürüldü

babamda aynı konudan müzdarip.babam kanser hastası %80 raporu vardı.Kontrol muayenede %60ın altında rapor verdiler.Bir üstkurula itiraz dilekçesi verdik.Ret onayı geldi.Bizde uğraşmayı bıraktık artık.Eylül ayında çıkan yeni malulluk yasasından yararlanmak için başvuru yaptık fakat 5 ay bitti bir sonuç alamadık

bülent bey dilekçe ile maliye bakanlığı merkez sağlık kuruluna itirazımı bildirdim fakatbir ay oldu cevabı bekliyorum

slm serdar5345 .geçmiş olsun arkadaşım .senin olay tamaman farklı görünüyor gibi bilgi amaçlı sormak istedim.sen vergidindirimi aldın emekli oldun öylemi vergi indiriminde emeklilik arasında süre koydularmıydıki.sorduğum sebep şundan dalayı benim başımdanda geçti.bana hastane rapor verdi ama ankara sağlık kurulu süre koydu 1 yıl 1yıldan sonra yepyeni yanı 1 yıllık raporu kabul etmediler hastane raporu düşürdü .bende ilsağlık müdürlüğüne sikayet ettim raporu yüksettiler daimi verği indirimini verdiler

Yüksek sağlık kurulu personel eksikliğinden dolayı toplanamayabiliyor. Böylesi bir şey denk gelirse dosya, 5-6 ay sürer kararın çıkması. Ama rutin akış söz konusu olursa, 2 ayda yanıt gelir.

Üst Alt