Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesine çağırıldım. Rapor sürecinde sorun yaşayacak gibiyim!?

erdal durmuş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar enson derince eğitim ve araştırma ,hakem hastanesinden %42 oranla aldığım engelli raporuyla 2017 nin 9. ayında emekli oldum. raporum göz ve belden. süreklidir ibaresi var.
ankaradan rapor oranımın yenilenmesi ile alakalı yazı gelmiş izmit sgk ya gittim beni ilk raporu %40 veren fatih devlet hastanesine sevkettiler .bir buçuk yıl önce %40 veren hastane bugün %37 vermiş

kafam çok karışık bu emeklilik iptali anlamına geliyormuş.raporu alabilene kadar zaten ilk fatih devlet %40 verdi ,il sağlık 39 a düştü farabiye yolladılar onlar da 39 verdi.

itirazla hakem hastanesine gittim %42 onaylanarak emekli oldum ve bu süreç bir yıldan uzun sürdü.

yeniden aynı şeylerimi yaşıyacam ve bu süreçte maaşimi tekrar hakem hastanesine sevketmeden keserler mi.

bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi.

Vergi indiriminden mi emekli oldunuz sgk sizi emekli ederken süre koymuşmuydu

evet vergi indiriminden emekli oldum 20 yıl engelli kadrosunda çalıştim fakat ötv indirimi zaten yok bende emekli olmadan 2016 nın 10. ayında %40 rapor verdiler il sağlık %39 a düştü başka hastaneye yolladılar onlarda %39 verdi itiraz ettim hakem hastanesi %42 onayladı ve emekli oldum ..aldığım tüm raporlarda süreklidir ibaresi var.emekli olalı 9 ay oldu yeniden sevk ettiler.işin ilginç kısmı raporu birbuçuk yıl önce %40 veren devlet hastanesi şimdi 37 vermiş.tekrar hakem hastanesine sevk alabilirim diye düşünüyorum.bilgi verebilirmisiniz

tüm aldığım raporlarda süreklidir ibaresi mevcut mehmet beyen son aldığım rapor da derince eğitim araştırma hakem hast.buna rağmen yeniden sevk edildim

bana emekli olurken herhangi bir süre söylenmedi yada kontrol olacan denmedi

Hastanenin verdiği süreklidir emeklilikte geçerli değildir. Önemli olan Ankara dır vergi indirimin büyük ihtimalle 1 yıllık gelmiş o nedenle seni kontrole çağırmışlar.Eğer Ankara sürekli vergi indirimi verseydi kontrole çağırmazlardı.Vergi dairesinden konu ile ilgili bilgi al orada kayıtlıdır zaten vergi indirimin

Aynen vergi indirim belgenizi kontrol edin süre var mı diye rapor süreklide olsa vergi indirimine kontrol koyabiliyorlar

Birde bildiğim kadarı ile 2016 yılı ve öncesi raporları tekrar incelemeye almışlardı o nedenle de kontrol muayenesine çağrılmış olabilirsin

2016 yılı öncesi raporlarının incelemeye alınmasını ben duymadım hiç inceleme olsa zaten engelli emekli kalmaz aylıklar kesilir malum engelli oranları yönetmeliği değişti belki şüpheli gördükleri raporları inceliyor olabilirler arkadaşlar bazen raporu varken bir daha rapor çıkartıyorlar ve bu rapor düşük oranlı oluyor o zaman da sgk nın dikkatini çekiyor hemşerimyüzde 40 ile emekli olmuşsun ama yeni aldığın rapor oranın düşmüş senin gel bakim sen buraya diyebilirler

Bu var oldukça daha çok hakkımıza kısıtlama gelir.
İşin acı tarafı; bu pislikte engelli derneklerinin de parmağı olması.

Dolandırıcıların yeni gözdesi malulen emeklilik sistemi oldu. Tıbbi destek alan dolandırıcılar, 14 bin TL karşılığında kişiyi 1 günde şeker hastası yapıpemekli ediyor.

Vatandaşları para karşılığında, bir günlüğüne diyabet (şeker) hastası gibi gösterip emekli eden dolandırıcıların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden büyük bir saadet zinciri kurduğu ortaya çıktı. Dolandırıcıların, engelli raporundan, sahte bordroya kadar birçok hizmeti de para karşılığı sattıkları belirlendi.

İZMİR'DE ORTAYA ÇIKTI
Diyabet vurgunu, vatandaşların İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tanık olduğu olayları ihbar etmesiyle gün yüzüne çıktı. Emniyet birimlerine yapılan şikayette, hiçbir sağlık sorunu olmayan bir vatandaşın, doktor ve sosyal güvenlik danışmanlığı yapan bazı şirketler tarafından kurulan ağ sayesinde hastalığı varmış gibi gösterilerek emekli edildiği anlatıldı.

14 BİN LİRAYA EMEKLİ
İhbarla ortaya çıkan vurgun çarkındaki ayrıntılar ise adeta şok etti. Buna göre, dolandırıcılar, kurul raporu öncesinde tıbbi destek de alarak vatandaşı ağır hastalığa yakalanmış gibi gösteriyor. Sistem şöyle işliyor? Malulen emekli olmak isteyen vatandaşa, yapılacak testlerden önce yüksek miktarda glikoz yüklemesi yapılıyor. Şeker hastalığının organlara da zarar verdiğinin tespiti gerektiği için uyanık dolandırıcılar kısmi şoklar ve ilaçlarla bunu da başarıyor. Hatta gözde görme bozukluğu yaratan çeşitli kimyasallar dahi uygulanıyor. Birkaç gün içinde ağır şeker hastası durumuna getirilen hasta, Kurul Raporu alarak malulen emekli olma hakkını elde ediyor. Ömür boyu 1.700 TL maaşa bağlanıyor. Bir haftada emekli olmak için vatandaşlar dolandırıcılara 14 bin TL ödüyor.

ÖZÜRLÜ RAPORU 4 BİN TL
Araştırmalara göre malulen emeklilik vurgunu buzdağının görünen kısmını oluşturuyor. SGK üzerinden kurulan saadet zincirinin temelinde son dönemde birçok yerde açılmaya başlanan SGK danışmanlık şirketleri ve bazı engelli dernekleri var. Bu merkezlere gelen vatandaşlara sosyal haklarından çok yasaların açık noktaları öğretilirken, bazı doktorların rüşvet karşılığı kendilerine hizmet ettiği bilgisi de veriliyor. Bu merkezlerde, yasadışı hizmetlerin tarifesi bile oluşmuş durumda. Malulen emeklilik için 14 bin TL, özürlü raporu için 4 bin TL, sahte sigorta için de 3 ila 7 bin TL isteniyor.

SGK İNCELİYOR YENİ RAPOR İSTEYECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan SGK yetkilileri de bu tarz yöntemlerin son dönemde arttığını ifade etti. Yetkililer, "Uzun süredir çalışma halindeyiz. Birçok ilde geniş kapsamlı operasyonlar yapıldı" dedi. Edinilen bilgiye göre, malulen emekli olanlardan yeni raporlar istenmesi de gündemde.

ŞEKER HASTALIĞI 2013'TE LİSTEYE GİRDİ
Malulen emeklilik şartları 2013 yılında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kolaylaştırıldı. Düzenlemeyle, aralarında astım, şeker, kalp yetmezliği, sindirim sistemi kanamaları, kanser, MS, parkinson, alzheimer ve böbrek yetmezliğinin bulunduğu 21 hastalık da listeye alındı. Malulen emekli olacakların, 1800 gün prim ödemesi ve kişinin çalışma gücünde en az yüzde 60 kaybın olması gerekiyor.

MALULEN EMEKLİ SAYISI 5 KAT ARTTI
SGK'nın 2012 yılı istatistiklerine göre malullük aylığından 87 bin 956 kişi yararlanıyordu. Kapsam genişletildikten sonra bu rakam 275 bin sınırına yükseldi.

Emeklilikte diyabet vurgunu - Ekonomi Haberleri

ANKARA

Sağlık Bakanlığı, engelli raporu verebilen hastanelerin kayıtlarını mercek altına aldı.

Alınan bilgiye göre, bazı hastanelerin sahte engelli raporu verdiği ihbarlarını değerlendiren Bakanlık müfettişleri, harekete geçti. Müfettişler, engelli raporu düzenleme yetkisi bulunan başkentteki hastanelerde inceleme başlattı.

Bir hastanenin geçen yıla ait kayıtlarını inceleyen müfettişler, çok sayıda sahte rapor verildiğini tespit etti. İncelenen raporlardan yarısından fazlasının sahte olduğu belirlendi.

Para karşılığı engelli raporu temin eden kişilerin, engelli vatandaşlara tanınan maaş, bakıcı parası ve vergi indirimleri gibi haklardan faydalanarak haksız menfaat sağladıkları ortaya çıkarıldı.

Sahte rapor veren hastaneler hakkında ise suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Muhabir: Sertaç Bulur

dediğim gibi son raporum derince eğitim araştırma hakem hast.ve 2017 tarihli sol göz hiç görmüyor %32 bel fıtığı ameliyatlısıyım %10 nöraptik ağrılar %5 yazmış sonuç %42 idi tüm ameliyat raporlarım önceki belgelerim hala mevcut

hakem hastanesinden önce %40 veren hastane kontrolde %37 vermiş aynı bulgularla zaten farklı bir durum yok göz.%32 ,bel ,%10 toplamda %42 kurulda %40 olarak onaylanmıştı .hakem hastanesinde ise bel %10,göz %32 nöraptik agrılar %5 kurul sonucu %42 cıkmıştı

O zaman görünen tek sorun Ankara vergi indirimini bi araştır yıllık mı süreklimi oradan çıkar ortaya vergi dairesinden öğrene bilirsin anca

peki tekrar hakem hastanesine sevk ettirebilirmiyim acaba uygun gördükleri her hangi bir hakem hastanesine

Sgk uygun görürse sevk yapar en sonki rapor oranını vermeleri lazım
O rapor da yanınızda olsun

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.pazartesi günü sgk ya giderek hakem hastanesine sevkimi istiyecem.il sağlık zaten hakem hastanesine sevkedilmeniz gerekirdi dedi.çok can sıkıcı bir durum

Valla kardeş ayni dert bendede var. 2007 yilinda yuzde 40 sürekli vergi indirim ile 2014 de emekli oldum ssk kontrole cagirdi gittik ilk hastane yuzde 20 verdi ifadeye cagirdi rapora baktim dedim böyle rapormu olur,

neyse birilerine para odedinmi rapor almak icin nasil gittin nasıl aldin felan işte yazili ifade verdik mufettise, hakem hastaneye gonderdiler onlarda %0 verdiler gelen raporla emekli maasimi sağlık guvencemi duruttular 4 ay oldu, kackez bimerden yazi gonderdim 60 günlük yasal süreniz doldu raporun inceleme suresi bitti diye yazdiklari şey müfettiş incelemesi devam ediyo.

Neyse rahatsizligim sağ akcigerimin tamamını kaybettigim icin orta derece restiriksiyon kaybi idi.TEK hastalikti. Hakem hastanesinde poliklinik doktoru sft sonuclari yerine sft sonucu Kabul edilebilir basari oranlarini yazmis o yüzden 0 verilmiş. Yani arkadaşım sft sonucunun ne oldugunu bilmeyen kisilerin doktor oldugu bir ülkede yasiyoruz malesef,

ssk ya bimer uzerinden son yazdigim dilekcemde herşeyi belirtim sft sonucu oranlarimi dahi yazdim, hastaneye gidemiyorum saglik guvencem olmadigi icin bu sebeple incelemeniz asamasinda basima herhangi bi iş gelir solunum yetmezligine bagli ölüm olursa raporu duzenleyen kurum, doktorlar ve ssk yi sorumlu tutacagimi belirttim, ciktilarini aldim kardesime verdim, inş allahim canimi alirda arkamdan bende onlari ugrastiririm...kalin saglicalikla

erdal durmuş

sürekli vergi indiriminiz varda ve kontrol olmaksızın emekli edilmiştiniz. Öyle mi?
Emekliliğinize temel olan raporu aldıktan sonra başka vesile ile de olsa düşük oranlı rapor almış mıydınız?

erdal durmuş

sürekli vergi indiriminiz varda ve kontrol olmaksızın emekli edilmiştiniz. Öyle mi?
Emekliliğinize temel olan raporu aldıktan sonra başka vesile ile de olsa düşük oranlı rapor almış mıydınız?

hayır emekli olduktan sonra herhangi bir rapor işim olmadı daha emekli olalı bir yıl oldu.rapor oranınızın yeniden belirlenmesi gerektiğinden hastaneye sevkiniz gerekmektedir diye yazı geldi.ilk raporum gebze fatih devlet %40 verdi il sağlık 39 a düştü farabiye sevkettiler onlarda 39 verdi itiraz ettim derince eğitim araştırma hakem hastanesi %42 verdi

tüm bu süreç emekli olana kadar biryıldan fazla sürdü.yeniden hastaneye gittiğimde %40 veren fatih devlet %37 verdi şaka gibi yaaa.tekrar hakem hastanesine sevkimi istedim geçtiğimiz pazartesi gittim ve bu salı heyete gidecemyine aynı 42 veren hastaneye gittimbekleyip görecez.sol göz %32 veriyolar hiç görmüyor.bel fıtıgı ameliyatı oldum.%10 fakaat bel ağrılarım halaa devam ediyo rahat değilim nöraptik hafif ağrılar %5 vermişti hakem hastanesi ve sonuç a %42 verilmiştiaynı işlemlerden tekrar geçtik.salı günü heyete gidecem

amin kardeşim bakalım bugün tekrar hakem hastanesine heyete gidecem.hakkımızda hayırlısı olur inşallah.derince eğitim araştırma hastanesine..çok sıkıntılı bir süreç,zaten raporu alana kadar 3 ayrı hastaneye gitmiştim süreç çok uzundu yeniden aynı şeylerle uğraşmaya başladım ve piskolojik olarakda etkileniyor insan.herşeyin hayırlısı diyelim vardır bundada bi hayır

Üst Alt