Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesine çağırıldım. Teknik olarak emekli miyim?

Konular
1
Reaksiyonlar
1
Sevgili OturanBoğa kardeşim, benim malülen emekli maaşım Ekim ayında kontrol muayenesinde durdurulmuştu.

SGK sitesinde benim bilgilerim bölümünde TESCİL DURUMU: "MALÜLİYETTEN EMEKLİ" yazıyor.

Şimdi benim maaş kesilmesine rağmen ben hala emekli sayılıyor muyum yoksa emekliliğim de iptal oldu mu?

Haftaya yeniden kontrol muayenesi için rapor alacağım. (1 yıl doldu çünkü).

Merak ettiğim şu; Ben, maaşım kesilse ve diyelimki hiç verilmese bile ömür boyu artık malülen emekli miyim yoksa o da iptal olur mu?

ŞİMAL YILDIZI

Kontrol muayenesi sonuçlanana dek hala emeklisiniz. Sağlık güvenceniz devam eder. Eğer kontrolde oran düşük çıkar ve emeklilik iptal edilirse, o zaman sistemde de emekli olduğunuza dair ibare kalkar.

Geçen Eylül'de aldığım rapora 0.00 oran verilip, çaş
lışma gücünüz &60'ın altına düştüğünden maaşınız kesildi şeklinde Ekim ayında yazı geldi ve Ekimden bu yana maaş durduruldu.

Yani... 1 yıldır maaş almıyorum, oranım 0.00 görünüyor ama tescil bölümünde Malüliyet Emeklis diye hep yazıyor.

Sağlıktan yararlanıyorum ama her ay GSS primi ödediğim içindir herhalde değil mi...

ŞİMAL YILDIZI

O zaman işler değişti. Ben kontrol süreci devam ediyor sanmıştım. Bu durumda emekli olmadığınız kesin. O ibarenin anlamını bilemiyorum.

Eyvallah. Çok teşekkür ederim.

(Acaba dedim... benim oran %59 ile %40 arasında verildiği için emekliliğim devam ediyor ama maaşım kesilmiş olabilir mi? diye merak etmiştim. Fakat oranımda 0.00 yazıyor ki, benim durumumda birine 0.00 oran verilmesi bir tuhaflık zaten. Hadi %30 ya da %37 verilse anlayacağım da, 0.00 oranı bana verildiğse herhalde kimse malül emeklisi olamaz diye düşünüyorum). :)))

Neyse... geçen Sgk'dan sevk yazısı aldım ve Eylül ayında bu yıl ki yeni rapor için Tepecik hastanesinde yeniden deneyeceğim şansımı. Umarım bu kez tekrar bağlarlar.

Teşekürler kardeşim.

Benim evrak takip bölümünde "İzmir sgk mali işler bölümünde" şöyle yazıyor: "HUKUK DEVİR"

Bu ne anlama geliyor arkadaşlar?

İşte bu yüzden,erken engelli emeklilikten vazgeçtim

perseküsyon

Sen engelli bir memur olarak engelli memur emekliliğinden aşırı derece de korkuyorsun. Engelli memur emekliliğinden bu kadar çok korkmana gerek yok. Senin Şizofren hastası bir memur olduğunu biliyorum. Ben de Şizofren hastası memurum. Sen düzenli olarak doktora kontrollere gidersen, ilaçlarını düzenli olarak kullanırsan sen engelli memur emekliliğinden yararlandıktan sonra seni kolay kolay kimse kontrol muayenesine çağırmaz. Engelli memur emekliliğinden faydalanıp kontrol muayenesine çağrılmayan çok sayıda kişi var.

OturanBoğa Yukarıda ki cümlelerimde haklı değil miyim ?

@erbin

Korku veya paranoya ; ben böyle bir riske giremem. Bu zamanda hiçbir şeyin garantisi yok. Malulen emekli maaşı kesiliyorsa erken emekliliğe de aynısını yapabilirler. Forumda bunun örnekleri var. """[FONT=sans-serif] Engelli memur emekliliğinden faydalanıp kontrol muayenesine çağrılmayan çok sayıda kişi var.""" diye yazmışsınız. Ben çağırılanlardan olmak istemiyorum Ayrıyeten işimi seviyorum. [/FONT]

perseküsyon

Benim ömrüm boyunca tamamen hiç iyileşmeyecek Şizofren adlı ruhsal bir hastalığım var. Ben Milli Eğitim de şu an 11 yıllık bir memurum. 16 sene çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanacağım. Günümüzde Bilim Adamları Şizofren hastalığının kesin tedavisini bulamadılar. Şizofren hastası biri hastalığının belirtilerinin yatışması için ömür boyu ilaç kullanmak zorundadır. Bunu bütün hekimler iyi bilir. Varsayalım ki ben emekli olduktan 5 sene sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hastaneye kontrol muayenesine çağırıldım. Benim şu an çalıştığım halde Şizofren hastalığım tam olarak düzelmiş değil. Çok büyük ihtimal ben emekli olduktan 5 sene sonra hatta ömrüm boyunca benim Şizofreni hastalığım tam olarak düzelmeyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu ben emekli olduktan 5 sene sonra beni hastaneye kontrol muayenesine çağırdığında benim bütün hayatımı etkileyen ruhsal hastalığım tam olarak iyileşmemişken benim emekliliğimi iptal edip bana tekrar 10 sene daha veya 15 sene daha memurluk mu yaptıracak ? Böyle akıl ve mantık dışı bir uygulamayı Sosyal Güvenlik Kurumu yapmaz.

OturanBoğa perseküsyona cevap olarak yazdığım yukarıda ki cümlelerimde haklı değil miyim ?

perseküsyon, kontrole çağırılsa bile şizofreni vb. kalıcı hastalığı olan kişilerin yeninden yeterli oran alacakları kesin. Yani emekliliğin sonlanması ve açıkta kalmak gibi bir durum bu tür artık kalıcı olmuş hastalıklarda söz konusu olmaz. erbin bu konuda haklı.

Belki şu neden ile olabilir sevgili OturanBoğa kardeşim.

Geçen yılki kontrol muayenem sonucu maluliyetim düştüğü için 1499 lira para cezası yazısı tebliğ edilmişti ve ben o cezayı ödemedim.

Bu konu ile alakalı kurum içi yazışma olabilir.

Başka türlü bir neden olamaz. Olsa olsa bu konu ile alakalıdır.

Nihayet uzun bekleyişten sonra geçen yıl kesilen emekliliğim ve maaşım bu kez 2 yıl sonra kontrol muayenesi ile %60 malüliyet ile tekrar bağlandı.

1. bağlandığında 1 yıl süreli kontrol muayenesi verilmişti.

Şimdi 2 yıla çıkarıldı.

Sanırım bir dahakine süresiz verilebilir belki.

(Genelde iyileşme olmayan engelli arkadaşlarda öyle oluyor çoğu zaman).

2021 Mart ayında vergi indirimi ve %52 raporla emekli oldum.Raporum 25 Şubat 2022 tarihinde bitti ve 2022 Martta emekli maaşım kesildi.31 Mart 2022 tarihinde Manisa Şehir hastanesinden tekrar 2 yıl süreli %52 oranlı yeni raporum çıktı ve Esenyurt SGK ya rapor aslım ve dilekçe ile başvurdum.14 Nisanda evrak kayıt girdi ve Rapor aslı veya evrak teyid yazıyor Mayısın 18i oldu hala maaşım yatmadı.Raporumun aslını kargoyla yollamama rağmen rapor aslı bekleniyor demesini anlamadım.

Bu maaş ne zaman tekrar bağlanır acaba?

Sozar

Bence vakit kaybetmeden wgk'ya gidin ve orada evrak takibi yapın.

İzmirde yaşıyorum,İstanbul Esenyurt SGK ya mı gitmem lazım?

Sozar

Yok yok, oradan gelmeye gerek yok. Ben yakınsınız diye dedim. Esenyurt'ta olan bir yakınınız varsa o gidip sorabilir belki. Bilemedim...

Sozar
OturanBoğa
kontrol muayenesine sgk nın sevki ile gittiniz dimi birde raporu hastane gönderir sgk ya eğer sevk ile gittiyseniz siz nasıl elden bıraktınız

Kontrol muayenesine çağırmadılar.25 Şubatda raporum bitince maaşımı kesmişler.Bende 11 martta Manisa Şehir hastanesinden randevu aldım ve 31 Martta heyete çıktım.Tekrar 2 yıl süreli rapor verdiler,bende onu yolladım.Eski rapor bitince şak diye maaşı kesen sgk,yeni raporum çıkınca 2 aydır maaşımı bağlamıyor hala.Dilekçe yolladım,rapor aslını yolladım hala 2. Karar servisinde bekliyor dosyam.3 aydır maaş alamıyorum maalesef.

Sozar
ama o şekil olmaz sizin önce sgk ya gidip hastaneye sevk yazısı almanız gerekiyor o yazı ile sevk ettiği hastaneden rapor alacaksınız ve hastane raporu sgk ya gönderecek ve sgk değerlendirip sizin maaşı tekrar aktif hale getirecek.

Ben İzmirdeyim,İstanbul Esenyurt Sgkyamı gitmem gerekiyor anlamadım.İstanbul Esenyurt SGK,Manisa İl Sağlık müdürlüğüne yazı yolladığını ve rapor teyid cevabı beklediğini söyledi.Ama rapor teyidi hala gelmedi.

Sozar

Raporu Manisa'dan aldınız. Esenyurt'ta bağlısınız ve şu anda İzmirde yaşıyorsunuz. Sgk ise Manisa sağlık kuruluna yazı yollamış.

Sizin şu andaki ikamet adresiniz resmi olarak neresi...? İkamet değişikliği yaptınız mı İzmir'e yoksa hala Esenyurt mu görünüyor?

Bağlı bulunduğunuz ikamet adresiniz şu anda eğer Esenyurt ise oraya gidip "Esenyurt Sgk şubesinden" Esenyurt'taki bir hastaneye sizi kontrol muayenesi için sevki ederler.

Yok, eğer İkametinizi İzmir'e (Ya da Manisa) aldınız ise, İzmir ya da Manisa sgk şubesine gidip, nereden kontrol muayenesi için sevk alacağınızı sormalısınız.

(İlginç olanı ise Sgk'nın Manisa'dan aldığınız raporun teyidini istemesi. Böyle olan başka arkadaşlarımız oldu mu acaba? Eğer oldu ise ve Sgk o raporu kabul etti ise belki sizinkini de kabul edebilirler).

Arkadaşlar, ilk kez malülen emekli olacaklar en az 7 tane farklı branş doktoruna girmek zorunda. (Bağkur malüliyeti için).

Ama zaten malülen emekli olan biri KONTROL MUAYENESİ RAPORU için sadece Kardiyolojiye girmesi yeterli oluyor mu yoksa o da yine 7 tane branşa girmek zorunda mı?

(Ben bu ay kontrol muayenesi olacağı Ege üniversitesinde ve randevu alırken sağlık kurulu sekreteri sadece Kardiyoloji yeterli demiş ama SGK'ya belli olmuyor. Bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi lütfen).

(Ben SGK'ya elbette soracağım elbette ama farklı Sgk memurları, farklı yanıtlar verebiliyorlar).

31 Mart 2024 itibari ile almış oldugum saglık raporunun tarihi doldu ve emekli aylığım e devlette D kodu ile durduruldu yazıyor.Kontrol muayenesine gitmek istemiyorum cunki artık yasım sebebi ile emekliliğe basvurabiliyorum.E devlet uzerinden başvuru yapamıyorum cunkı yaslılık aylım bağlanmış ama durdurulmuş gozukuyor.Tekrar yas sebebi ile emekli başvurusu nasıl yapacagım arkadaslar.Daha once Boyle bir durumla karsılasan oldumu.Yardımcı olursanız sevinirim.

@Sozar,

SGK'ya gidip önce emekliliğin iptali için dilekçe vereceksiniz sonra sıradan emeklilik için yeniden başvuracaksınız. Bilg-diğimden değil ama düz mantık nedeniyle yazdım...

Üst Alt