Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim, kontrol muayenesine gidecem. Nereye müracaat etmen gerekli?

KAN-KA

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Değerli sayfa üyeleri ve yönetici arkadaşlar benim bir sorum olacak; Diyelim Ki bize 1 yıl süreli vergi indirimi verildi ve bizde buna bağlı olarak emekliliğe müracat ettik ve emekli olduk. Ancak Aynı işyerinde çalışmaya devam ediyoruz DESTEK PİRİMİ ÖDEYEREK şimdi biz bu durumda Kontrol için SEVK'İ SGK'danmı yoksa VERGİ DAİRESİNDENMİ alacağız yada Hem SGK'dan Hemde VERGİ DAİRESİNDENMİ almamız gerekiyor bilen ve bu durumu yaşamış arkadaşlardan varsa bilgisi olan cevap verebilirmi acaba teşekkürler arkadaşlar

Emekli olduğunuz için direk ssk ya müracaat edeceksiniz. Kontrol muayenesine kontrol tarihinden 2 ay önce müracaat eder iseniz emekli maaşınızda kesilmez...

Erken sevk

Hekese selam,

bilen herkesten cevap bekliyorum. Arkadaşlar benim bir sorum olacak:

Ben geçen yıl 1 yıl süre ile vergi indirimi aldım ve emekli oldum:
Vergi indirimimim 05.09.2013 tarihinde bitiyor ancak ben 17.06.2013 tarihinde sgk'dan sevk aldım ve heyete girdim raporum aynen geçen sene olduğu gibi % 57 oranında verildi ve sgk'ya hastane tarafından gönderildi.
Sgk da bu raporu haliyle ankara'ya gönderdi ama daha vergi indirim süremin bitmesine 1 ay gibi zaman var bu yüzden ankara raporumu geçersiz sayabilir mi 1 ay erken rapor aldım diye

lütfen cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

Hiç bir sorun olmaz Kenan.

Bu arada kontrol muayenesini SGK mı istedi senden? Yani, 1 yıl sonra vergi indiriminin biteceğini sgk biliyor ve sana "git bunu uzat" mı dedi, yoksa sen kendiliğinden sgk'ya başvurup "vergi indirimim 1 yıllıktı, ne yapayım" dedin?

Degeli üye ve admin arkadaşlar acilen cevaba ihtiyacım var:

Vergi indiriminden kontrol muayneli emekliyim 05.09.2013 tahinde kontrol var
ben 17.06.2013 tarihinde sgk dan sevk aldım
kontrol muayne sonucum aynen geçen yıl oldugu gibi W
şimdi rapor hst tarafından sgk ya gönderildi sgk da raporu 26.07.2013 tarihinde maliyeye gönderdi ama bu gün 29.08.2013 oldu halen maliye cevap göndermedi

benim sorum şu emekli maaşım kesilir mi

değerli Bülent bey; SGk bana göndermiş olduğu evrakta el yazısı ile 09.05.2013 tarihinde kontrol muaynesi diye yazmıştı. yanı biliyordu o yüzden ben kendim gittim ve sevk aldım

lütfen cevap bekliyorum teşekkürler

Bence ya ucu ucuna kesilmeden devam eder, ya da bir ay kesilir, sonraki ay iki aylık toptan şekilde hesabına yatar. Ama her halukarda bir maaş kaybın olmaz... Gelişmeleri buraya da aktar lütfen.

5510 sayılı yasanın 94. maddesinin ilgili bölümü şu şekilde:

Ancak, kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten başlayarak üç ay içinde yaptıran ve malullük veya sürekli iş göremezlik halinin devam ettiği tespit edilen sigortalının veya aylık ya da gelir bağlanmış olan malûl çocuğun kesilen aylık veya geliri, kesildiği tarihten başlanarak yeniden bağlanır.
Kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten üç ay geçtikten sonra yaptıran ve malullük veya sürekli iş göremezlik halinin devam ettiği tespit edilen sigortalının malullük aylığı veya yeni sürekli iş göremezlik derecesine göre hesaplanacak geliri, gelir veya aylık bağlanan çalışamayacak durumda malûl çocukların ise almakta oldukları gelir veya aylık, rapor tarihinden sonraki ay başından başlanarak yeniden bağlanır.
Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar, Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.​

Lütfen bilen varsa yardım etsin: Sgk tarafından raporum sağlık kuruluna gönderileli 40 gün oldu ve halen evrak gelmedi ve bugün 05.09.2013 tarihi itibariyle vergi indirimim sona eriyor aynen maaşım kesilmiş e devletten baktım ben evrakımı nereden arar nereden sorarım akibeti nedir ne oldu sağlık kurulunun 0312 415 27 05 ve diğer tüm telefonları cevap vermiyor. çok çaresiz durumdayım. Bilen varsa lütfen paylaşsın yada benmi çok acele ediyorum. Ama 40 günde az bir zaman değil bence teşekkür ederim herkesez

Selam herkese: Sakatlık indirimi madde 46 ne demek bilen varmı

Bugünlerde bir haber çıkacaktır.

"Sakatlık indirimi madde 46" ifadesi nerede geçiyor?

çok değerli bülent bey kardeşim bu gün bir şekilde ankara'ya telefon ile ulaştım ve evrakım aynen %57 ile onaylanmış ve çarşamba günü postaya vereceklerini söylediler. Ve yine 1 yıl sonraya kontrol muaynesi koymuşlar. şimdi birşey öğrenmek istiyorum sizden bilginiz varsa abi benim bu ikinci oldu kontrol muaynesi yani ilk aldığım vergi indirimi ve birde şimdi aldığım gelecek yılda aynen aynı oranda rapor alırsam yine bana kontrol muaynesi koyarlarmı 3. Defa sonmu oluyor çok teşekkür ederim abiciğim sevgi ve saygılar

Genelde 2 kontrolün ardından sürekli olarak onaylanır...

Herkese selam ;

Sevgili arkadaşlar ve site yöneticileri ben 2013 yılında ankaradan gelen vergi indirim belgesi ile emekli olmuştum... Ve bu yıl kontrol muaynesine girdim... Ancak bu seferki rapor ankaraya gitmeyecekmiş bu durumda ben vergi indirim belgesini nereden alacağım sgk vergi indirim belgesi için kendisimi gelir idaresi başkanlığından yazışacak yada sgk raporu kabul ettikten sonra ben yine hastaneye gidip raporu alıp vergi indirim belgesi içinmi başvurmam gerekiyor ... Ne yapmalıyım nasıl öğrenirim... Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok teşekkür ederim.

Evet abi bana hastanedekiler dediler ki biz raporu SGK'ya gönderiyoruz.. Artık ankara yok... dediler... Bu arada sözlü olarak öğrendim ki rapor sonucum Yüzde KIrkiki imiş.... Şimdi ben vergi indirimi evrakı almak için ne yapacağım yani gerekiyormu yoksa özürlülük formatı ile raporum düzenlenmiş olduğu için gerek yokmu

Kimin sevki ile hastaneye gidilmişse rapor da oraya gönderilir. Temel kural budur. Sizi sgk mı sevk etti?

Evet abi aynen sgk sevk etti beni....
Anladım... Sgk sevk ettiği için rapor oraya gidecek ama benim vergi indirimimde biteceği için benden vergi indirim için herhangi bir evrak istemeyecekmi bunun yazışmalarını sgk'mı yapacak rapor ankaraya gitmeyecekmi abi

Eskiden sgk çağırıp "vergi indirim süreniz doldu, alın şu yazıyla defterdarlığa gidin ve onların sevkiyle vergi indirim hakkınızı uzatın" derlerdi. Kişi de bu prosedürü uygular, hastane raporu maliye'ye, onlar da sgk'ya gönderirdi.
Şimdi ise yeni bir uygulamaya geçiliyor anladığım kadarıyla. SGK doğrudan hastaneye sevk edip çıkacak orana göre emekliliği uzatıyor... Ben de yeni durumu bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz.

Ankaraya rapor gönderilmiyor

Değerli arkadaşlar ve sevgili oturan boğa kardeşim... 17 haziran 2014 tarihinde kontrol muaynesine girmiştim..... Raporumu sgk'ya göndereceklerini söylemişlerdi.... Ve öyle de yaptılar rapor sgk'ya gitti ..... Daha sonra ankara'ya göndermeden sgk tarafından rapor işleme alındı ve aynen hastanenin verdiği yüzde 42 olarak onaylanmış.... Yani şunu söylemeye çalıştım... Artık ankaraya gönderilmiyor... Ildeki sgk onaylıyor yada onaylamıyor..... Gerçi ben yüzde kırkiki olarak onayladığını sgk il müdürlüğünden telefonda öğrendim henüz evime gelmiş bir evrak yok ancak bana söylenen şuydu ( kardeşim raporun yüzde kırkiki olarak onaylanmış) maaş bağlama servisine gönderdim dediler...... Rabbim herkesin yardımcısı olsun... Allah herkese kolaylık versin

Dert etme kardeşim. Bayramdan sonra illa ki veri girişi olacaktır.

değerli üye arkaşlar 17.06.2014 tarihinde kontrol muaynesi için girmiş olduğum heyet raporum... ilgili sgk bölge müdürlüğüne gönderildi ve Ankaraya gönderilmeden.. Sgk tarafından Yüzde kırkiki olarak onaylanmış evime evrak geldi maaşım devam ediyor artık kontrol muaynesi yok yazıyor.

Haydi gözün aydın. Bundan sonra kontrol muayenesi koyulmaması da harika olmuş.

Üst Alt