Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesine girdim. Sonucu nereden takip edeceğim?

Gfyd

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,vergi indiriminden emekli oldum,raporum 1 yıllıktı kontrol muayenesi için çağrıldım ve hastanedeki prosedürlerimi bitirip heyete girdim ve 3 yıllık %60 rapor aldım.Benim merak ettiğim hastaneden aldığım heyet raporu sonrası,sgk da değerlendirecek sanırım onun sonucunu nasıl öğrenebilirim,mesajmı gelecek acaba?

Gfyd

Sevki SGK yaptı, değil mi?

e-devlet sitesinden takip edebilirsiniz.

Evet sgk sevk etti,heyet raporumu e-devlette gördüm.Sgk tarafında onaylanınca e devlette hangi menüde görebilirim? OturanBoğa

Gfyd

Bilmeden söylüyorum: 4A Emekli Aylık Bilgisi olsa gerek. Oradaki pasif hal aktife döner herhalde. Başıma gelmediği için bilmiyorum. Siz öğrendiğinizde buraya yazın lütfen.

Gfyd
Kontrol muayenesi için sgk ya gidince raporu alacağın hastaneyi sen mi seçtin yoksa sgk kendi mi belirledi

Kendim seçtim,tedavilerimin devam ettiği hastaneyi.Sgk da sevk için kağıt doldurdum orada istediğim hastaneyi yazdım 34Recep

Merhabalar,Kontrol muayenesi sonucu aldığım rapor sgk eline geçmemiş muayene olduğum hastane sevkli gittiğim için kendileri göndermesi gerekmiyormu,eldenmi götürmem gerekiyordu?2 gün önce hastane sağlık kurulunu arayıp sordum,biz gönderiyoruz dedi?Bende bir haftadır sonuç için 170 i arıyorum,maliyeyi arıyorum(bu arada maliyedeki bir bayan kontrol muayene sonuçları buraya gelmiyor,sgk kendisi değerlendiriyor dedi).pzt ilk işim sgk ya gitmek ama kafamdaki sorulara yanıt verebilecek birisi varsa çok sevinirim.Bu ay evraklar yetişmediği için maaşım durduruldu,Kasımın 16 sında sgk beni sevk etti ve aralık 13 de %60 raporumu yeniledim,benim bir hak kaybım olurmu?

Gfyd
maliye ile işiniz yok artık bütün olay sgk da ben 3 kere girdim kontrol muayenesine hastane sgk ya yazı ve raporu gönderecek o na istinaden sgk maaşınızın devamına karar verecek. büyük bir ihtimal 3 yıllık verir yine sonra kontrol benim son raporum 2 yıllıktı oranlar artarak çıktığı için kontrol muayenesini kaldırdılar.

cak bu abom 70 ve 50 iken idi vergi indiriminden emekli oldugumdan abo mun 60 olmasi lazim ama maasim artmadi?

Merhabalar bugün sorunum için önce sgk ya gittim henüz evrak gelmedi dediler,daha sonra heyete girdiğim hastanenin sağlık kuruluna gittim bu ayın 18 inde cuma günü postaya verdiklerini söylediler,yani 2 ayda hastaneden üst yazı yazılıp ancak gönderilmiş.Bu durumda olan arkadaşların bilgilerine.

Gfyd
işte işleyiş maalesef böyle halbuki artık herşey elektronik ortamda var bu devirde postamı kaldı sisteme girsin bak gir uygunsa maaşı devam ettir.

birikmiş maaşını alırsın merak etme e devlette gözükür evede yazı gelir bir daha kontrol muyenen varmı yokmu diye

Gfyd geçmiş olsun bende emekliyim vergi indirimim 1 yıl idi.6 ayda kontrol muayenesi için ssk dan sevk alacağım. Rapor için hastaneyi kendimiz seçe biliyormuyuz.birde rapor alacağımız hastaneye randevu almadan direk ssk nın sevk ettiği kağıtla gide biliyormuyuz kardeş

fenerliyizz merhaba sanada geçmiş olsun kardeşim,kontrol muayenesi için sgk çağırdı,orada dilekçe doldurdum ve istediğim hastaneyi yazmamı istedi,bende tedavi gördüğüm hastaneyi yazdım ve hastaneden muayene olacağım bölümden randevu aldım hem kontrolümü yaptırdım hemde önce sağlık kurulunda kaydını yaptırdığım heyet için sevk kağıdımı teslim ettim.Sevk tarihine yakın muayene olacağınız bölümlerden randevularınızı alınız.

fenerliyizz
genelde istediğiniz hastaneye sevk ediyorlar kağıdı aldıktan sonra sağlık kurulundan randevu almanız lazım

MRM bilgilendirme için teşekkürler. Ben kayseride ikamet ediyorum.Gecen sene kayseride girdim ilaç raporum Hastalık öykü olduğu halde astım hastalığından oran vermediler.solunum testi yapılmasına rağmen.muayene eden doktor astım oran verilmiyor burada keşke başka hastanede girseydin dedi.%49 aldım kayseride il sağlık kurulundan itiraz ettim Yozgat şehir hastanesi ne gittim.Solunum testi ve ilaç raporuna bakarak göğüs doktürüyo %20 puan verdi. Ikiside yönetmeliğe göre puanlama yapıyor ama kayseride sanki doktorlar cebinden para veriyor gibi hastalığını yok sayıyor resmen.yozgatta %67 olarak almıştım geçen sene itiraz iraporumu il sağlık müdürlüğünden sevk alarak. Ssk nın kontrol muayenesinde de Yozgat şehir hastanesinde raporumu yenilemek istiyorum inşallah farklı il diye kontrol muayenesine sevk alırken ssk zorluk çıkarmaz. Kayseride girersem heyete yine aynı şeyleri yaşama olasılığım çok yüksek bunu biliyorum tecrübe ettik daha önce. Birde şuanda mhrs den baktığımda sağlık kutulu engelli raporu randevusu sürekli dolu hiç açıldığına denk gelmedim. Randevu alırken baya uğraşacağım belli ki

fenerliyizz
şimdi bakın dr larda bizim gibi insan iyisi de var kötüsü de yanlış yorumlayanıda var doğru yorumlayanıdı var orda neyse o yazıyor onu uygulaması lazım bende ekstra boyun ve bel fıtığı var daha önce aynı kadın dr oo dedi çok kötü ameliyat bile olman lazım dedi 10+8 oran verdi 2 sene sonra yine aynı hastane bu sefer oranları fizik dr veriyor oda dedi ki beyin cerrahı versin oranı gittim yanına bir sinirlendi yazmış bu bu vardır ama şikayeti yoktur demiş aynı dr oran vermedi yani :) neyse siz ilk önce yozgata isteğin olmazsa mecbur kayseriye gideceksiniz ama bu sefer elinizde raporunuzda var o avantaj birde sağlık kuruluna randevu almak için saat tam 16 da girin

MRM kayseri şehir hastanesinde sağlık kurulundan doktorlarla alakalı değil tamamen başhekim ile alakalı doktor vermek istiyor oran ama baş hekimin direktifleri olduğunu ima ediyor yönetmeliği tamamen kendi istediği gibi görüyor.dokturlata talimat veriyor bunun açıklaması bu.saglik kurulunda hangi doktur olursa olsun baş hekimin oran verilmeyek dediği hastalıklara oran yazılmıyor açılması bu.

fenerliyizz
şikayet edin cimerden sağlık bakanlığına kendi kafasına göre yapamaz orda ne yazıyorsa o yozgattaki dr başka tıp kitabımı okuyip mezun oluyor zaten bu duruma gelen vatandaş bir sürü sıkıntısı oluyor birde bunlarla uğraş ben ms hastasıyım çaresi yok tedavisi yok sadece kullandığım ilaç %50 koruyor ama hep süreli rapor 2 yıl 2 yıl işkenceden başka bir şey değil

Hükumetinde işine geliyordur böyle durumlar.şikayet etsende birsey çıkma zaten hastanenin verdiği rapora il sağlık müdürlüğünden itiraz edip farklı hastaneye gidiyorsun daha yüksek oran alıyorsun buda ıspatı. İl sağlık müdürlüğü de görüyor durumu varmı bir yaptırım yok.hakkını arayan bir şekilde madur olmuyor biraz daha maddi manevi yıpransa da.

Merhaba arkadaşlar benimde 1 yıllık raporum vardı o sürede vergi indiriminden emekli oldum,Şubat ayında rapor yenilemem gerekiyordu kasım ayında sgk dan aradılar sevk işlemleri için çağırdılar,sevk kağıdımı aldım tedavimin devam ettiği hastaneyi istedim.Ama randevu heyet falan derken aralık ayında 3 yıllık %60 raporum çıktı.Neyse ben beklemeye başladım şubat ayında maaşım durduruldu(e devlet) şubat ayında maaş alamadım,alo 170 den evraklarımı sordurdum henüz sgk ya benimle ilgili bir evrak gitmediğini öğrendim,hastaneye sağlık kuruluna gittim evraklarımın daha 3 gün önce gönderildiğini öğrendim.Yani çıkan rapora 2 ayda üst yazı yazılıp onaylanıp ancak gönderilmiş.Sonrasında dys evraktan kontrol ettim,evraklarım sgk ya ulaşmış ve 1 hafta sonra maaş durduruldu yazısı maaş bağlandıya dönmüş.Raporunuzun dolacağı tarihten 3 ay önce aranmadıysanız veya posta yoluyla bir bildirim gelmediyse sgk ya sorun.Heyete girip rapor yenilediğinizdede hastane sağlık kuruluna evrakların ne zaman gönderileceğini sorunuz.Benimki talihsizlikmi oldu yoksa prosedür böylemi işliyor bilemiyorum.Herkese kolaylıklar diliyorum.

Gfyd ben şunu merak ediyorum kusura bakmayın. Diyelimki şubat ayında durduruldu. Tekrar raporunuzun çıkması 3 ay sürdü. ŞUBAT MART NİSAN emekli maaşı ne durumda oluyor ? Birikmiş olarak tekrarmı alınıyor yoksa rapor tarihimi geçerli oluyor ?

Benim bildiğim toptan alıyorsunuz benimde temmuzda doluyor bu ay gidicem sskya

Üst Alt