Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol raporumu yeniletmek için ne zaman başvuru yapmalıyım?

adnan.altınöz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba
06.09.2017 tarihinden geçerli engelli raporum var. 01.02.2018 tarihinde emekli oldum. engel raporum 2 yılda bir kontrollü . ne zaman kontrole girmem gerekiyor. sgk şubatta emekli olmuşsun daha var dedi. rapor tarihinden önce mi yoksa emeklilik tarihinden önce mi.
yardımcı olurmusunuz.

süreli engelli raporu

arkadaşlar selam.
2 yıl süreli %49 engel raporum var . emekliyim. sürem dolmak üzere 3 ay var. ve bugün SGK ya gittim ve benim kontrolümün olmadığını söyledi. gerekçe olarak vergi dairesi üst yazısında kontrol olmadığıydı. bunun üzerine vergi dairesine gittim onlarda aynı şekilde üst yazıda kontrol yazmadığını ve herhangi bir rapor yenilemenin söz konusu olmadığını söylediler. gerekçe olarak yine üst yazı ve GİB den böyle geldiğini ve yapaçakları bişeyin olmadığını söylediler.
Ne yapmam gerekiyor. bu şekilde gelen arkadaşlar var mı. süreli rapor ve devamlı emeklilik söz konusumu.

adnan.altınöz

Aman, neden karıştırıyorsunuz ki! Raporun süreli olup olmamasının hiç bir önemi yok. Vergi indirimi de emeklilik de sürekli demek ki. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok.

adnan.altınöz..hocam amann uyandırma kimseyi,zaten sgk milleti kontrole çağırmak için 1500 takla atıyor amannn diyeyim al maaşını afiyetle ye:))

OturanBoğa
Sayın oturanboğa benim vergi indirimim ve raporum sürekli idi lakin kontrole çağrıldım ve 2 yıl süreli aldım,iki yıl sonra tekrar geleceksiniz dendi bu arkadaş a süreli olduğu halde neden kontrolün yok denmiş hangisi doğru ki acaba.

adnan.altınöz
Gözün aydın
Ne güzel işte hiç karıştırma arkadaşım.

dirhem

Bu işin doğrusu yok maalesef. Kafalarına göre takılıyor kurumlar...

süreli engelli raporu ve emeklilik

arkaddaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var. 2 yıl önce %49 2 yıl süreli vergi imdirimi engeli ile emekli oldum. daha sonra bir işte çalışmaya başladım ve engelli kadrosundayım.
sorum şu: işkur süresi dolduğu için raporu yenilememi istiyor. haliyle işyeride yenilememi istiyor. ancak sgk ve vergi dairesi vergi dairesi üst yazısında herhangi bir süre olmadığı için yenileme yapmayabilirsin diyor. ne yapmam gerekiyor. ortada kaldım yenileme yapmasam daha sorun olurmu.

acil yardım

adnan.altınöz

Önce dikkat! Eğer alacağınız raporda oran %40'ın altına düşerse emekliliğiniz iptal edilir. Rapor emekliliğe temel oranın altına düşerse SGK'nın radarına takılı emeklilik için kontrole çağırılma riski doğar!

Eğer bu riskler yoksa, süreli raporu aldığınız hastaneye gidip yeni rapor başvurusu yapabilir, raporu aldıktan sonra da işkur'a vs. teslim edebilirsiniz.

Üst Alt