Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol süreci uzadığı için ödenen aylıklar geri isteniyor!?

metin-1970

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

6 yıl önce vergi indirimiyle % 66 raporumla sürekli olarak emekli olmuştum...(kalpte 2 stent-kolestrol-tansiyon-psikiyatri)...
ilk emekli olduğumda sskya danıştığımda bana, raporun sürekli olduğunu, kontrol muayenesi için çağrılmayacağımı söylemişlerdi... 6 sene sonra kontrole çağrıldım..yine aynı hastalıklardan % 58 raporum çıktı...
hastane 3 ay sonraya randevu verdi, heyete girdim, fakat psikiyiyatri 3 ay sonraya randevu verdiği için raporum 6 ayda anca çıktı.. 2 ay kadarda ankara da bekledi ve toplam 8 ayda anca bitti tüm işlemler...
şimdi bu 8 ay süren işlemlerde bana ödenen emekli maaşlarım geri isteniyor...(12.000 tl.) sebebi, 3 ay içinde raporumu çıkarmamışım...bu sürede neden maaşımı kesmediniz, yada neden beni uyarmadınız...

not: bazı arkadaşların maaşı rapor çıkana kadar kesilip, tekrar raporu onaylanırsa, kesilen maaşları geri ödenirken, neden benden geri isteniyor? yol gösterirseniz çok mutlu olurum, tek gelir kaynağım bu maaş, sskya itiraz dilekçesi yazdım, ama cevap olumsuz geldi...yarın yüzyüze görüşmeye gideceğim, tavsiyelerinizi rica ediyorum...

metin-1970

Rapor sonucunda emekli olmanıza temel olan rahatsızlıkların devam ettiği tespit edildi mi? Emeklilik devam ediyorsa maaş kesildiği tarihten itibaren ödenir. Aksi mümkün değil!

evet aynı rahatsızlıklardan yüzde 58 rapor geldi...eskisi yüzde 66 idi...gerekçeleri 3 ayda değil 8 ay sonunda yeni arporun gelmiş olması...ama geç gelme sebebi hastanenin randevuları çok geç vermesi, ayrıca ankaradanda 2 ay bekletilmesi...eşim tekrar gitti ssk ya maaşından 400 tl kesilecekmiş her ay, kalan bakiyeyeyde faiz uygulanacakmış.

metin-1970

İtiraz ettiniz mi bu karara? Siz sevk almış ve sevk edildiğiniz hastaneden süreç sonunda rapor temin etmişseniz, kesilen aylık kaldığı yerden ödenir ve size asla bir borç çıkartılamaz!

OturanBoğa

rapor çıkarılırken maaş kesilmedi, bu yüzden ödenen maaşlar geri isteniyor...itiraz ettik ssk ya kabul etmediler...3 ay içinde rapor gitmesi gerekiyormuş...

metin-1970

Olmaz öyle şey. Gecikme sizin yüzünüzden mi olmuş? Hayır! Süreç sonunda raporunuzda emekli olmanıza mani olacak bir oran düşüklüğü gerçekleşmiş mi? Hayır! En ne bok yemeye sizi sürecin sorumlusu sayıyorlar?!

Bence hiç hiç makul ve adil değil. Hangi mevzuata dayanmışlar öğrenmek lazım. Ne dersin Ufukalp

@OturanBoğa
İnanın böyle bir saçmalığa kılıf olabilecek hiç bir yasa ya da yönetmelik maddesi bilmiyorum.

Emeklilik 1 yıl önce olmuş olsa diyeceğim ki; 2. derece vergi indirimi ile emekli olmuşsunuz, şimdi 3. dereceye düşmüş. Emeklilik şartları yönünden arada bir yıl fark var ve süre şartı ancak şu anda yerine getirilmiş durumda. O yüzden geçen bir yılın maaşını geri ver. Aslında bu bile imkansız ya neyse.

Emekliliği etkileyecek sonuç çıkmamışsa maaş iadesi istenmemeli.

Acaba arkadaşımız sevk edildiği tarihten aylar sonra hastaneye başvurmuş olabilir mi ?
Aklıma hiç bir şey gelmiyor.

Üst Alt