Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrolde oranım %52'ye düştü. Emekli maaşım kesilir ya da düşer mi?

Miyako

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamilki süreli 75 gitti Ankara'ya 45 geldi emekli oldum kestiler maaşı ikinci süresiz 52 gitti dusermi oran

Miyako

Rapor oranına istinaden erken Yaşlılık emeklisi olanlarda kontrol muayenesi sonrası oran %40'ın altına düşmediği sürece ne maaş kesilir ne de düşer.

Malulen emeklilerde ise maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmaya devam etmek şartı vardır. Maluliyet ortadan kalkarsa, malulen emeklilik de sonlandırılır.

Arkadaşlar çalışırken felç gecirdim birinci heyette 75 ikinci heyette 45 süresiz aldım Ankara'dan cevap gelmiyo bu süreçte sigortam yok gozukuyo ve ben hiç ara vermeden çalışıyorum tansiyon ilaçları alamıyorum fizik tedaviden faydalanamiyorum. Nasıl bir SSK sistemi bu kendi hastasını mağdur ediyor

Çalışıyorum dediğinize göre sigortalı olmalısınız, sehven yazdı iseniz Aylık 88 TL ye Genel sağlık sigortası yaptırmalısınız, hiç geliriniz yok ise o payıda devlet ödüyor zaten. (Dünyanın hiçbir ülkesinde yok, bizde var. Yapanlardan Allah razı olsun) sonrasında ilaçları raporlu olarak ücretsiz alabilirsiniz.(Katkı payı ödemeden) Allah hepimizin yardımcısı olsun.... Miyako

Ben ilaçları alamıyorum sen alırsın diyorsun sana ne diyim

felix35 ilaçları vermiyolar çünkü sigortan durmuş diyolar Ankara 9 aydır cevap yok bu süreçte hep sigortalı çalıştım

Sayın Miyako sigortanızı devlet durdurmaz. Çalışıyorsan eğer işyerinle ilgili bir durum söz konusu olabilir. Miyako

Size anlatamıyorum galiba vergi indirimi emekli oldum süreli süre bitmesine 3 ay kala hastaneye başvurdum hastaneden evrak 4 ayda zor çıktı süresiz 52 evragida hastalığım devam ediyor diye Ankara'ya gönderdim 9 ay oldu cevap gelmedi geri ye geliyom vergi indirimi emekli olunca çalıştığım işyeri engelli emekli statüsünde çalıştırmaya başladı bu arada Ankara'dan cevap gelmediği için hem maaş hemde ilaç alimim furduruldu alo 170 cimer vs devletin bu sağlık boşluğunu görmedi ve bende öküz gibi çalışmaya devam ediyorum bana bilgi vermeye çalışan arkadaşlar ben bunu yaşıyorum yıl 2020

Miyako

Dostum merhaba geçmiş olsun.1.si evragi neden sen Ankara'ya gonderdin rapor raporu. Süren bitince zaten hastaneden çıkan sonucu hastane kendisi maliye bakanlığına göndermek zorunda bireysel gönderdim diyorsun.ayrica pandemi var uzun sürmesi normal tabiki

Miyako

9 ay çok uzun bir süre. turkiye.gov.tr ya da sgk.gov.tr sitelerinde evrak nerede görünüyor? CİMER'e başvurduğunuzda nasıl bir yanıt geliyor?

Üst Alt