Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Rapor oranım düşürüldü. Emekliliğim iptal edilir mi?

papatya123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

2007 Yılında % 82 Sürekli ibareli ve Ağır Özürlü ibareli Özürlü Sağlık Kurulu Raporunu Tam teşekküllü bir devler hastanesinden alarak defterdarlığa ilettim ve emeklilik işlemlerimi tamamlayıp emekli oldum. Halen maaşımı almaktayım.

Geçen günlerde ÖTV İndiriminden yararlanmak maksadıyla kendi talebim üzerine tekrar Devlet Hastanesine başvurdum ve tekrar değerlendirme neticesinde bu sefer raporumu % 28 ve Sürekli ibareli verdiler.

Merak ettiğim şu, ben en son aldığım raporu kendi isteğimle ÖTV indiriminden yararlanmak için almaya çalıştım. Daha önce % 82 oranla haketmiş olduğum emekli maaşıma herhangi bir sıkıntı yaratır mı? yani daha önce hakedip aldığım emekliliğimin bu durumda iptali sözkonusu olur mu?

Emeklilik için önemli olan, emekli olurken yürürlükte olan cetvele göre bugün % 40 ve üzeri oran alıp alamayacağınızdır. Yoksa, yeni cetvelde oran düşürüldü, hadi herkesin emekliliğini iptal edelim, gibi bir şey söz konusu olamaz. SGK böyle bir tutum takınsa dahi, hukuki yollarla bu saçmalık düzeltilir.

Ayrıca araç alımında ÖTV'den muaf olmanız içinde rahatsızlığınız ortopedik ise, rapor oranının bir önemi yoktur. Sol alt ekstremite için 'otomatik vitesli araç' ve ( sol üst ektremite hariç, çünkü bu rahatsızlıkla hiçbir şekilde ÖTV'den muaf olunamıyor.) diğer ortopedik rahatsızlıklar için 'özel donanımlı araç kullanabilir' ibareli rapor ve H sınıfı ehliyetinizin bulunması yeterli.

Kısacası, raporunuz SGK'ya gitmeyeceği için, emekliliğinize de bir zarar gelmez. Ama, hasbelkader SGK bir kontrol muayenesi için çağırırsa ve emeklilğe temel olan yeti kaybınızın ortadan kalktığını tespit ederse, evet, o zaman emekliliğiniz iptal edilir.

bu tür sorun yaşayan başka arkadaşlar varsa onlarında emekliligi iptal oldumu acaba

bence fazla raporlarla uğraşma emekli olmuşun işte seni sevmeyen biri bu son raporu duysa bi telefonla maaşı iptal ettirir tekrar rapor isterler uğraşırsın eldeki pirinçten olma

emekliligine zararı olmaz ötev için alınan raporların emekliliginizde kontrol şerhi varsa düşerse ozaman sıkıntı yaratır

Merhaba ;

Emeklilik ile ilgili defterdarlığın istemiş olduğu raporda kontrol şerhi yoktu, zaten o rapor 2007 yılında alındı. 5 yıldır da herhangi bir sebepten dolayı tekrar rapor istenmedi, zaten malülen emekli olmasaydım bile yaş ve diğer şartları tamamladığım için bu yıl normal şekilde emekli olacaktım. Bir daha da tekrar kontrol için rapor istenmedi.

Benim kızdığım konu durumumda değişiklik olmamasına rağmen, hatta farklı sıkıntıları ortaya çıkmış olmasına rağmen daha önce aynı hastane tarafından %80 verilmiş bir özür için şimdi nasıl oluyor da %20 veriliyor.

Merhaba papatya, yazdıklarından anladığım iki şeyi yanlış biliyorsun. 1- Siz malülen değil vergi indirimi alarak, engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanmışsınız.Bunlar ikisi ayrı şeyler. 2- Her rapor amacına uygun kullanılır. Yani emeklilik için alınan rapor emeklilik için, ÖTV için alınan rapor ÖTV için kullanılır. Yani sizin ÖTV için aldığınız rapor SGK için geçerli değildir.

Kısmet'İn yazdığı gibi, bir sorun olmayacaktır.

Üst Alt