Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Rapor oranımın artması bana bir avantaj sağlar mı?

ergunb

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Benim adım Ergün 48 yaşındayım ve izmir'liyim 2010 senesinde kalp kirizi geçirdim anjiyo yapıldı tıkalı damarıma stent takıldı.%43 raporumla erken emekli oldum.kefeni yırttık derken 2013 senesinde ileri derecece ülseratif kolit ve kolon ca başlangıcı 0 evre tehşisiyle bağırsağım alındı ve rektum kapatıldı allahıma sonsuz şükürler olsun hayattayım ve ailemin başındayım ömür boyu kolostomi torbası ile yaşıyacağım bunu kendime sorun etmiyorum.Sizlerden fikir danışmak istiyorum tekrar heyete girsem bana ne faydası olur?kolostomi torbasının özüroranı nedir? alacağım oran %43 raporumun üstüne mi ilave olacak? beni bu konuarda aydınlatırsanız çok sevinirim
Tüm arkadaşlarıma sağlıklı günler dilerim

Geçmiş olsun Allah hayırlı şifalar nasip etsin. Kolostomi takılanlara bildiğim kadarıyla % 60 veriliyor % 40 ta kalpten verseler % 76 yapar maaşını za etki edeceğini düşünüyorum

raporun emekliliğe bir etkisi yok.yani emekli maaşınız artmaz.

Mrb.turkuaz
ben özür oranım ne kadar artar onu merak ediyorum %90 olurmu mesala

Merhaba okan bey,
kolostomi torbası takıldı fakat kolon ca tanısı ile kalın bağırsağımın büyük bölümü alındı,ileri derecede ülseratif kolit rektuma yakın olduğu için rektumunda alındı yani organ kaybım var oran yine %60 mı olur?

Emekli olduğunuz için rapor oranı maaşınıza hiç bir getirisi olmaz..

emeklilik

Sayın arkadaşım erken emeklilik demenizden ve rapor oranınızın % 43 olduğunu ( ilk emekli olurken ) belirtmişsiniz. Yani sakatlık indirimi ile emekli olduğunuzdan maaşınız da bir artış söz konusu olmaz. Sakatlık indirimi ile değil de Malülen emekli olsaydınız rapor oranınız arttığında emekli maaşınıza artışı olacaktı. Ama yine de biz kanunları çok sık takip edemiyoruz. SGK ya yine de güncel olarak sormanızda fayda var. Sonuçta her şey zamanla değişebiliyor. Bizde size yanlış bilgi vermiş olmayalım.

Üst Alt