Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. SGK benden eski evrakları istiyor..?

Nescafe

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
2001 yılında trafik kazası sonucu o.f oldum.2001 de devlet hastanesinden alınan %97 engelli raporum ve yine 2012 yılında emeklilik işlemleri için alınmış aynı oranlı raporum var.Aralık 2012 de malulen emekli oldum.sgk il müdürlüğünden bugün gelen yazıda;

Geçirmiş olduğunuz trafik kazası sonucu tarafınıza kurumumuzca maluliyet aylığı bağlanmış olup,kusurlu 3. kişilere
açılacak rücuen tazminat davasına esas olmak üzere,geçirmiş olduğunuz trafik kazası ile ilgili olarak,elinizde mevcut trafik kaza tespit tutanağı,polis kayıtları,ifade tutanakları,hastane raporları ve benzeri elinizde olayla ilgili mevcut tüm bilgi ve
belgeler ile müdürlüğümüz hukuk servisine müracaat etmenizi rica ederiz.

deniyor.

bu belgeler emeklilik işlemlerinde kuruma verildi.

1-bu emeklilik iptali için mi isteniyor yoksa rutin bir denetim mi?
2-bu şekilde yazı gelen malulen emekli var mı?

Yok yok, bunun sizin emeklilikle hiç bir ilgisi yok. SGK size trafik kazası nedeniyle yaptığı masrafları kazada sorumlu olan karşı taraftan almak için hukuki girişimde bulunuyor ve ona temel olacak evrak varsa elinizde, onları rica ediyor.

kazayı kendi aracımla yaptım.kazaya karışan başka araç yok.

Sgk 14 yıl önceki masrafı benden alacak galiba.Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış.Bu da o hesap.

Sgk avukatıyla görüştüm.Kazadan sonra 10 yıl içinde tazminat davası açılabildiğini,ancak maaş Aralık 2012 yılında bağlandığı için,
zamanaşımının Aralık 2012'den sonra başladığını söyledi.Bunu hatırlatmak için yollanan bir yazıymış.

Dava zamanaşımı süresi, maaş bağlandığı tarihte başlıyor.Bu durumda olanların bilgisine

Önce eşşeği kaybedecen, sonra bulduracan! Bu da o misal :)

Üst Alt