Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. SGK yeniden hastaneye sevk etti. Ne yapmalıyım?

bayseyyah

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
7 sene önce engelli statusunde emekli oldum, şimdi beni unkapanı sgk dan aradılar
30692 yasası gereği Özürlülük ölçütü sınıflandırılması yapılması yönünde tekrar hastaneye sevk ediyorlar.%40 altinda rapor verirlerse emekliliğim iptalmi olacak.yardiminizi rica ederim.

geçmiş olsun hastalık nedir hangi bölümden gireceksiniz heyete

Kalça protezim var ve skolyoz..rapor sureliydi ve 65 vermişlerdi..şimdi aldiğım raporlar 38 ile 41 arası

bayseyyah 2019şubatta bazı hastalıkların puanları azaldı inşallah yeni yönetmeliğe takılmazsınız sgk bu aralar sürekli emekliliği olanları muayene ye cagırıyor evinize kagıt gelebilir burda ihbarmı usulsüzlük mü genel uygulamamı nicin cagırdıklarını ayrıntılı yazarsanız herkes aydınlanır 30692yasa var dogru ama gerekcesiz kontrol istemezler haberlerinizi bekliyoruz

Ben 2 ay önce ehliyet ve yeni araç alımi için devlet hastanesine başvurmustum bana %38 rapor verdiler.
Sanirim bu durumdan dolayı sgk ipimi çekti.

bayseyyah abi cok gecmiş olsun arkadaşlar defalarca uyarıyor aslında cok cok gerekmedikçe sürekli raporlarının üzerine ne olursa olsun rapor almayın sgk raporlar arasındaki farkı görüp kontrol istiyor diyorlardı neyse alacağınız son rapor iyi olurdu inşallah hakem hastaneye sevk edilmezsiniz

Rapor oranını dikkate alıyorlar demekki.
Allah yardimcim olsun..

Ehliyet yenileme içinde başvurmustum.%38 ehliyete verdiler ordan kim vurduya gittik.

bayseyyah

Ehliyet için bende heyete girdim yaklaşık 3 sene önce rapor oranı yazmıyordu.Sadece sürücü olabilir olamaz şeklinde bir heyet raporuydu ve daha sonrada il sağlık komisyonunda bir kez daha heyete girdim ve öyle tamamladım süreci.Ancak daha sonra e-nabızda kontrol ettiğimde sürücü raporu karşısında sağlam raporu yazıyor.sanırım sgk da burada tereddüte düşüyor çünkü sağlam dediği rapor sürücü olabilir şeklinde karşılığı olmalı.Sistemde engelli bir sağlam raporu gözüküyor. Sıkıcı, stresli ve zahmetli bir süreç bende sürekli raporumla tekrar heyete gireceğim.

Merhaba öncelikle geçmiş 0lsun herkese,aynı durum benim de başıma geldi sgk İzmit merkezden aradılar gittim benim gibi 900 kişinin tekrar sevk edildiğini söyledi görevli memur çok şükür sevk edildiğim hastaneden dün itibariyle yeni raporumu aldım %45 olarak
şayet alamazsanız raporu emekliliğiniz gider demişti görevli bu arada bende 3 yıl oldu emekli olalı

Sıkıntılı bir durum akp neden oy kaybettiğini şimdi daha iyi aanliyorum.

Gsusa

benimde %44 raporum mevcut 2 senedir bu sene de tertibatlı araç için başvurdum %11 ile onayladılar. ama %44 raporumu eğitim ve istihdam için almıştım o raporla girdiğim işimde hala çalışıyorum sanırım raporların farklı olmasından dolayı iş ve tertibat birbirini etkilemiyor.
ancak sgk emekli olma durumunda sistemden bakınca oranları farklı gördüğü için insanları tekrar heyete sokuyor. saçma bi uygulama sonuçta ben tertibatlı araç alırken ortopedik durumuma bakıyolar çünkü tertibatlı araç için gerekli kısım bu diğer rahatsızlıklara bakmıyolar bile. insanlar zaten bir sürü sıkıntı ile uğraşıyolar birde böyle saçmalıklar yüzünden bir sürü eziyet çekiyoruz...

aynen öyle.işgüzar bir sgk çalışanı yüzünden ondan sonra bir sürü eziyet çekiyoruz.

Emeklilik iptal olunca ne oluyor peki . Emekli olmuş biri kontrol muayenesinde yeterli oranı alamayınca işlem nesıl oluyor. Emeklilik öncesi prim ve günleri tekrar mı yansıyor ? Normal emekliliği gelen olabiliyormu prim ve yaş dolunca

Bende bunu anlamıyorum sürekli rapor alıyorsunuz ehliyet için ayrı,ötv için ayrı,emeklilik için ayrı;ne gerek var hepsini tek raporda birleştirseler.Alınan raporda tüm hastalıklar detaylı oranları ile yazılıyor insanları niye tekrar tekrar uğraştırıyorlar.

Bu konuyu bir şekilde ilgililere iletmek lazım..unkapani ssk ya dun gittigimde 600 kişi sevk edilecek dedi,diğer şubelerde bir o kadar sevketmekte.

Şu konu başlığında bile ÖTV'den muaf araç alımının peşindesiniz yazık.!

bayseyyah

Umarım SGK'nın aldıracağı raporda sorun çıkmaz.

aksi takdirde Normal emekli olmak için Yaş için 15-15,5 Yıl beklemeniz + 680 gün daha prim ödemeniz gerekecek.

Bu iş gerçekten vahim boyut da artık. SGK Tamam Kontrol yetkisi var ancak bu sürecide sürek avına çevirmemeli.
ciddi gerekçelerle, Engelli Emekliler Kontrole tabi tutulmalı.

Engel durumu doktordan doktora yoruma açık olabilecek, eski ölçüm cetvelinde yüksek, Güncel Engelilik ölçüm cetvelinde Engel oranı düşebilecek Özellikle Genç Emekli Engelli arkadaşların Çok dikkat etmesi ve gereksiz yere rapor çıkartmaya çalışmaması gerekiyor.
Yoksa Normal Emeklilik için yıllarca daha prim ödemek ve Yaşı beklemek zorunda kalabilirler.

Netbey

geçenlerde forumda bir soru sormuştum benim raporumu vergi dairesi vergi inidirimi için %44 ile sürekli olarak onaylamıştı. gereksiz yere rapor çıkartmamaya dikkat edin demişsiniz. bundan 1 ay önce tertibatlı araç için rapor aldım %11 verildi bu rapor işe girdiğim ve engelli kartı aldıgım raporu etkilyecek mi yani eski raporu kullanamayacak mıyım bir daha ? yoksa sizin bahsettiğiniz rapor normal engelli sağlık kurulu raporu mu ?

Hastane %40 ın altında rapor verirse.farklı hastaneye giderek tekrar emeklilk yönünde rapor çıkartabilirsiniz..
Ben moralimi bozmuyorum soğukkanlı olmak lazım.31.10.2019 sadi konukdan randevu aldım hayirlisı inş.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi ssk beni özüeluluk ölçütü tesbiti nin yapılması yönünde tekrar hastaneye sevk etmisti.
Heyetten %49 oranında rapor aldım.
Lakin ssk bana daha önceki rapoeundaki oran %64 olmasi nedeni ile eski emekliliğini iptal edeceğiz,yeni aldığın rapor uzerinden takrar emekli başvurunu alacağız 1 ay sonra yeni maaşın bağlanır dediler.fakat bu presedur ve işlemler nedeni ile 1 ay maaş alamayacaksin dediler.benim burda size sormak istediğim 2 soru var.
1.YENİ YAPILACAK OLAN HESAPLAMADA MAAŞIMDA DÜŞÜŞ OLURMU ?
2. 1 AYLIK MAAŞ KAYBINI NASIL ÖNLEYEBİLİRİM ?

SYG.

Üst Alt