Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Sürekli raporuma karşılık SGK 3. defadır kontrol muayenesine çağırıyor!?

hasarlı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a

ben 2009 yılında 193 sayılı kanun 31, maddesi ile 15 yıl 3600 günden emekli oldum fakat mrkz sağlık kurulu raporuma 1 yıl sonra kontrol muayenesi istedi. 2009 heyet raporum sürekli. 2010 sürekli 2011 sürekli iabareli
16,11,2012 de tekrar kontrol muayenesi isteniyor.

rahatsızlığım % 40 yineleyici depresyon % 20+10 kalp ve hiper tansiyon. Hastane % 58 sürekli rapor mrkz sağlık kurulu bu raporu % 62 kontrol muayenesi isteyerek onayladı.

bimere yazdım mrkz sağlık kurulu bana cevap yazdı.

16,07,2006tarih ve26230 sayılı resmi gazetede yayınlanan özürlü sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik gereği olduğundan kontrol muayenesine gitmek zorundasınız bu aşamada yapılacak bir işlem bulunmamaktadır dendi .

ben mağdur oluyorum yazışma 4-5 ay sürüyor maaaşım kesiliyor sağlıktan yararlanamıyorum ilaçlarımı alamıyorum .bana yol gösterirseniz sevinirim.

dava aç kazanırsın diyorlar. neyapmam gerektiğini bilemiyorum bu şakilde örnek teşkil edecek bir dava varmıdır yardımlarınızı bekliyorum saygılar

Değerli hasarlı arkadaşım ;

Tam ben de senin gibi foruma yazacaktım ki bir de baktım ki sen benden önce davranmışsın.. Ellerine yüreğine sağlık.. Güzel yazmışsın daaaa,bizleri buralarda sorunlarımıza çözüm aratan sözüm ona Devlet kurumlarına yazıklar olsun.. Kendi menfaatleri olduğunda 1 saat içinde kanunlarda düzenleme yapabilen bir TBMM , vatandaşın yararına bir konu olduğunda aylarca hatta yıllarca çıkmayan veya düzenlenmeyen kanunlar.. İşte demokratik bir ülkede yaşamanın bedeli bu.. Benim de senin gibi sorunlarım var.. % 53 süreklidir ibareli raporuma karşılık yeniden kontrol muayenesi istendi..SGK ya yazdığım resmi yazılara hiçbir cevap alamadım. Özürlüler ile ilgili yazdığım bakanlıklar da kendi kafalarına göre takılmışlar,tedvülden kalkmış yasa maddelerini bana yazmışlar.. Yani senin anlayacağın salla başını al maaşını yapıyorlar.. Geçen hafta benim de maaşım kesildi.. SGK ya gittim.

Dedim ki benim raporum sürekli % 53 vs anlattım.. Rapor vermeye yetkili hastaneleri ve bu konudaki danıştay ve yargıtay kararlarını gösterdim. En son çıkan 14 Ocak 2012 tarihli yönetmeliği ve 18.maddeyi gösterdim.. Ne dediler biliyormusun ? Git dava aç kardeşim.. İşte bu .. Kraldan çok kralcının bulunduğu bir ülkede ancak bunlar olur.. Dedim ki bakın diyabet,hipertansiyon ve psikiyatri hastasıyım bir çok ilacım insülinim haplarım vs var.. Daha da önemlisi her an başıma sağlık sorunu gelebilir dedim.. Ne dediler biliyormusun ? Çok büyük bir sağlık sorunun olursa bize gel yeniden biz Ankara'ya soralım,onlar ne derse ona göre işlem yaparız.. Yuh dedim.. Hadi maaşımı kestiniz,sağlık sorunum olursa ben hasta yatağımdan kalkıp mı geleceğim,almam gereken zorunlu ilaçlarım var onlar ne olacak ? diye sordum.. Bir yakının gelir bize anlatır biz de Ankara'ya anlatırız dediler.. Allah belanızı versin dedim çıktım.. Gerçi oradaki memurun da bir suçu yok ama davranış şekilleri hiç hoş değil.. Beni hastaneye sevk etti.. Doktorları dolaştım.. Nasıl rapor yazılacağını anlattım.. İşimizi bize mi öğretiyorsunuz dediler.. Evet dedim. Çünkü sizin yüzünüzden geçtiğimiz yıl 6 ay bekledim yeniden rapor çıkardım vs anlattım.. Kızdılar.. Rapor yazıldı..

Eee heyet ? 1,5 ay sonrasına gün verdiler.. Durumumu anlattıysam da başarılı olamadım. İlle adamın olacak kardeşim.. Ben de adam arıyorum 2 gündür.. Adam bulamazsam Başbakana yazacağım.. O zaman 1,5 ay süre verilen heyet bak nasıl da 2 güne iniyor gör.. Allah sorsun hesabıı hepsine..Günün birinde onlar da bu duruma düşerse o zaman anlarlar neyin ne olduğunu.. Şimdi BİMER'e yazıyorum.. Ağzıma geleni yazacağım bakın neler olacak hep birlikte göreceğiz..

Saygılarımla

çok zor ama sakin olmanı tavsiye ederim.aynı ırktan olanlar birbirini ısırmıyor

Ne denebilir bilmiyorum! Aklıma üç şey geliyor:

1- Kontrol zamanı gelmeden 1-2 ay önce sevk alıp kontrol muayenesi işlemlerini başlatın. Maaşınız kesilmeden işlemi tamamlayabilirsiniz belki

2- SGK sağlık yüksek kurulu'na gidip şahsen görüşmenin bir yolunu bulun.

3- Dava açın.

denedim

16 ekim 2011 deki muayeneye 07.07 2011 de gittim maaş 20.01.2012 bağlandı şimdiki 16.11.2012 de herhalde buda2013 martta gelir

OturanBoğa;

Sevgili oturanboğa,
Verdiğin cevaplara teşekkür ederim.İnsan bu ülkede başına birşey gelmeden anlamıyor neyin ne olduğunu..Sabah erken kalkanın kanun değiştirdiği bir ülkede sence hangisini yapsam daha iyi ve etkili olur ? Bu ülkede insanlar öldürülmekten korktukları için savcılıktan resmi koruma talep etmelerine rağmen yine de ölümden kurtulamıyorlar kiiiii,kimi kime şikayet edeceksin ? Başbakanın ve Aile ve sosyal polikitikalar bakanlığının medya önünde anlattığı kadar basit değil bu işler. Engelliler haftasında birkaç süslü cümle ile hiçbir işe yaramayan bir iki yönetmelikle geçiştirilen bir durum.Adam aramaya devam edeceğim.Raporumda torpil yapsın diye değil.Heyet gününü erkene alsın diye.

hasarlı;
Emin ol ki mutlaka gelir.. Senden alacağı olduğunda yıldırım hızı ile hareket eden ve bir dk için bile gecikme faizi alan devlet,sana olan borcunu aylarca geciktiriyor hatta eksik ödeme bile yapabiliyor ki bırak gecikme faizini.. Allah yardımcımız olsun..

bülent bey davayı kime nasıl açacağız bilgi verebilirmisin

Adnan bey, önce ilk iki seçeneği deneyin, sonuç alamazsanız dava yoluna gidersiniz...

idare mahkemesine dava açılmalı heralde (bunu avukatınız bilir). Sürekli kontrol muayenesi şerhi koyan sağlık kurlunun kararına karşı dava açacaksınız zira...

hasarlı;

sayın arkadaşım;
merkez saglık kurulu elindeki yönetmelik gereği;
piskolaji den alınan oran ın girdiği her rapaoru 1 yıl sonra tekrar kont rol muayenesine çağırıyor...
raporunu aldığın hastane depresyondan aldığın hastalık teşısini
eğer ;
tedaviyle gecmeyen hastalık kodlarından birini yazarak da teşhis ettire bilirsen ancak ve ancak..
ozaman
tekrar rapor istemezler...
dava konusu na gelinçe,,,
evet diyelim rapor aldıgın hastaneden ve saglık kurulundan olumlu yanıt alamadın...
ozaman mahkemede sürekli raporunu verecek karar cıkartman gerekir....
bu da zannedersem sonkez adli raporla olacak tır..
eger adli hastaneden raporunu süreki cıkarta bileçeğine ınanıyorsannn
mahkemeye git..
evdeki bulgurdan olma sakın
saygılar..

dava açın en kestirme yoludur birdaha çağırmazlar denyular insanları mağdur etmek için varlar şerefsizler tazimat davasıda açın bence alamadığınız maaşlarıda alın aklını kulan

Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi

MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.

(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.
kanunmu geçerli merkez sağlık kurulu iç tüzüğümü

O yönetmeliği kimse iplemiyor Adnan bey. Hakimler de buna dahil maalesef!

hasarlı;

cok guzel sayın kardesim..
fakat;
yonetmeliğin altında şunu yazar;
bugune kadar kazanılmış haklar için.eski sürekli raporu kulana bilirsin...
ama ayri bir hak elde etmek istiyorsan;
mesela emeklilik,mesela vergi indirmi vs..
o zaman yeni yonetmeliğe göre yeni tarihli rapor istiyorlar...
sonuç;
sen dahıl herkes yenı rapor ıstenmez lafını yan lış yorumluyorsunuz...
dogru yorumu sen her hengi bir konu için bir yere başvurdugunda sana denen yenı rapor al ..
sebebi de eski kazandıgın haklar sakılı kalmak şartıyla yeni başvurun için yeni rapor;
saygılar..
yani yeni başvuru yeni hak talebi..
yeni rapor olarak yorumlanması kanunen uygun olıuyo..
laf cambazlıgıyla devlet buyuklerımız bunu kanuna eklemiş..
bize yeni raor ıstenmez lafını duyun ca sanıyoz..
ne reye gidersek ne ister sek rapor lar gecerli..
tam tersi yani..bu eskı raorlar gecer li kafı tam olarak aslın da eskı raporal gecersiz demek...
örnekle..eskı raporun gecerli oldugu yerlerde zaten kulanmışsın..
sen yeni bir hak istediğinde..
bu yonetmelık one cıkar...
basvurdugun kurum derkı..bızım kanun larımız degıstı yenı bır basvuruda eskıden kazan dıgın bizimle ilgili konu olmadıgından ben kanunu uygullarım yenı hak ıstersen yenı rapor ısterım veselam..buda tamamen kanunna uygun..kılıfına uygun hale getirmişler..
dayanagıda senı copy pase yaptıgın yonetmelık...;
:)

Allah yardımcınız olsun.. peki siz vergi indirimi ilemi emekli oldunuz?

eğer emeklilik bu ise evet 193 sayılı kanun 31, möaddesi ile vergi indirimli kontrol şerhli .o zaman devlet hastanesi benim rahatsızlığımı neden sürekli görüyor merkez sağlık kurulu nun raporu geçerli ise. telefon ettim ben ankaraya geleyim siz beni muayene edin dedim devlet hastanesine ne gerek var dedim. adam kızıp telefonu suratıma kapattı.

hasarlı;

sayın kardesşim..
muhalefet olmak istemem.. ama ; aynısı benim başımda var.. uzaman oldum sayılır...
ankara su yorumu yapıyor... hastanenın verdiği hastalık teşisini değiştiriyor.. yada sana verilen hastalığa karşı gelen kod numaranın yanlış olduğuna hükmediyo.. ..başta da dediğim gibi..%40 aldığın piskolaşik hastalık lardan oran alırsan.... ne olursa olsun 1 yıl sonra muayene şartı var... kanun nu yazan boyle yapmışş. yanı devlet baba.. ne saglık kurulu ne ankara saglık kurulu bunu değiştiremez...
itiraz edeım ver yansın yapacak san muatabın saglık kurulu degıl... kanuna bunu yazan devlet olmalı... doktorlar yada memurlar dogru olanı yapıyor yanii.
bu sarmal dan kurtulmanın tek yolu... hastalık kodunu (her teşisin bir kodu poz numarası var)onu değiştirmek olmalı...

saygılarımla..

not :: ben nım de 2004 sureklı.. 2006 surekli. 2011 sureli verdiler.. hastaneye gitim.. tam 3 aysonra ya gun verdi. 3 ayda alması suruyo.. 6 ay boşta gecek.. kolay gele..
dam dan dusenın halın den ..dam dan düşen....anlar.

Üst Alt