Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Tekrar çalışmaya başladım. Ne yapmam gerekiyor?

m.g

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1300 tl emekli maaş alıyorum ancak bir kaç sorum var 11.04.2016 gunu iş başı yapacam engelli kadrosundan özel bir işte 08.04.2016 gunu iş kaydımı yaptılar merak ettiklerim var. 1.aceba emekli maaşımdan kesinti olacak mı ? Olacaksa nekadar.? 2.aceba ssk şubesine gidip işe girdim demem gerekiyormu..? çunku maaşımı yine almak istiyorum.3. Yada vergi dayresine gitmem gerekiyormu. çalışıpta alacağım askeri uçret olacak 1300.tl bu bin uçyuz tlden vergi kesilmesin diye vergi dayresine haber vermem gerekiyormu ?nasıl bir yol izlemeliyim hem işe girdim diye seviniyorum hemde çok endişeliyim iş veren kimlik vede engelli raporumu aldı iş baş vurusunda pazartesi nasip olursa başlıyacam .ama ne yapmam gerekiyor bilmiyorum .bilen anlıyan arkadaşlardan cvp yazıp bu konuda merak ettiklerimi cvplarsa sevinirim saygılar sevgiler teşekkurler.

Ise girersen butun maasinkesilir.bi daha da alamazsin bence ise girme.simit sat yeter

LG-H735 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Niye kesilsin ki ben özurlu engelli emeklisiyim malulen dehil ki ?

BEN EMEKLİ OLURKEN 5088 GUNUM VARDI YAŞIMDA VARDI SADECE 10 AY ÖNCE YUZDE 49 LA EMEKLİ OLDUM .ANCAK E DEVLETTE BAKTIĞIMDA YAŞLILIK AYLIĞI YAZIYOR ,,BEN KAYMAKAMLIKTAN MAAŞ ALMIYORUM Kİ KESİLSİN..

Kardeşim maaşın kesilmez emekli maaşını aynı alırsın işyerinden alacağın paradan %10 bir kesinti olacak hiç bir yere başvurmanız gerekmiyor sadece işyeri muhasebesi iskazasi adı altında sigorta yatircak sakın normal sigorta yatirmasin emekli maaşın kesilir muhasebeciyle yuzyuze konuş yanlışlık olmasın diye

Vergi indirimiyle emekli olmuşsunuz.
1-Emekli maaşınızdan kesinti olmaz.Aynen almaya devam edersiniz.
2-SSK şubesine gidip haber vermenize gerek.İşyeriniz SGDP li (Emekli) olarak işe girişinizi yapılır.
3-Vergi indirimini aldığınız vergi dairesine gidip,yeni işyerinize hitaben vergi indirimi yazısı almanız gerekir.Yalnız sizin söylediğiniz gibi vergiden tümüyle muaf olmazsınız.Vergi matrahınızdan 220 TL düşer ve daha az vergi ödersiniz.

vergi indirim belgesi almam için ne yapmam gerekiyor yeni işbaşı yapacam yarın. birde ssk ya kendim mi gitmem gerekiyor ? yoksa hiç gitmeden [FONT=sans-serif]SGDP li (Emekli) olarak işe girişim yapıldıysa ? yeterlimi bu ..?2014 senesinde 00/49 engelli raporum var bu yeterlimi vergi indirim talebinde bulunmak için yoksa yeni rapor isterlermi? vergi indirimi alırsam şayet 1300 tl askeri uçretle işe girdim o zaman 1520 tl mi alacam ?[/FONT]

Saçma sapan yönlendirmeyin insanı.!!! kardeşim hiç birşey yapmanzıa gerek yok yeni vergi indirimi yazısı bilmem vergi dairesine bildirim bilmem neler yok böyle birşey. işe giriniz girdiginiz iş yerine emekli olduğunuzu beyan ediniz hepsi bu!!

Onlar sigortaya bildirecekler zaten emekli oluğnuzu ve tekrar işe başladığnızı

peki vergi indirimin den yararlan mak istersem hiç bi işlem yapmıyacak mıyım ?

Muzo
Tepkilerinize dikkat edin.
Yattığı yerden mi vergi indirimi verecekler.
m.g
Vergi indirimi baştan alacaksınız vergi dairesine başvuru yapmanız gerekyor.
İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp raporunuzla beraber vergi dairesine başvurun.

İyide bu arkadaş daha önce vergi indirim almış niye bidaha alcak onu bende anlamadım

daha once vergi indirimi olan birinin tekrar vergi indirimi almasınıza gerek yok vergi dairesine gidip yeni işverene verilmek üzere yazı alacak yada krum yeni işvere yazı gonderek aslında elindeki vergi indirim yazsının fotokopisini muhasebe bolümüne verirseniz gerek'te kalmayabilir ayrıca emekli olmakla vergi indirim hakkınız kaybolmaz aynen hakkınız devam ediyor saygılar

Bende aynı şeyi söyledim,

Eğer daha önce alınmış vergi indirimi varsa,aldığı vergi dairesine gidip yeni işyerine hitaben yazılmış vergi indirim yazısı alacak.
Daha önceden vergi indirimi yoksa,işyerinizden çalıştığınıza dair alacağınız belge,raporunuz ve 1 adet resimle vergi dairesine başvuruyorsunuz.

m.g BuTcHeR arkadaşımız yeterince aydınlatmış.
Erken emekli olduğunuza göre vergi indiriminiz zaten vardır diye düşünüyorum. Bu durumda işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ile vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine başvurup yeni işvereninize hitaben vergi indirimi yazısı alacak ve işvereninize vereceksiniz, elden vermezlerse onlar postayla gönderir. Maaşınıza 30 tl gibi bir artı yansıması olur.
İşe giriş bildirgesinde emekli çalışan olarak belirtilmeniz büyük önem taşımaktadır, aksi halde emekli aylığınız kesilir, tekrar bağlatmak için uğraşmanız gerekir, muhasebe elemanları bazen bu konudan habersiz olabiliyor, bu konuyu mutlaka hatırlatın.

Ufukalp
sizede çok tşkr ederim.. bu vergi indirimi dediğiniz elimdeki 00/49 olan rapormu oluyor ? yoksa hayır başka bir evrakmı vergi dayresine ait oluyor onu anlamış değilim .. ben yuzde kırk dokuz maliyedeki iş yerime gönderilen o evrak mı yoksa çunku ilk emekli olmadan bir evrak iş yerime geldi onlarda bana verdi bende ssk şubesine verdim emekli oldum bu evrakmı vergi indirim belgesi yoksa elimdeki yuzde kırk dokuz engelli olan rapormu bunu anlamış değilim heralde ssk şubesine verdiğim evrak olmalı eyer o ise yenden maliyeden alsam olmaz mı sonuçta çok olmadı 2014 te.. herkese çok tşkr

m.g
Vergi indirimi dediğimiz, maliyeden işyerine gelen ve sizin de emekli olurken ssk ya verdim dediğiniz evrak evet.
Evet aynı vergi indiriminizi yeni işvereninize hitaben yazdırıp alacaksınız vergi dairesinden. Tekrar hastane falan olmayacak, yukarıda anlattım.

Ufukalp kardeş, Erken emekli olan memur için'de aynı prosedür geçerlimidir yoksa farklı bir uygulamamı oluyor ?

algaNihat
Emekli çalışan memur da olsa vergi indiriminden faydalanmak için aynı yolu izlemesi gerekir.

Ufukalp kardeş belki ilerde bizede çalışma imkanı doğarsa eğer şimdiden zieyeceğimiz yolu öğrenmiş olduk teşekkürler:)

İsyerinize maliyen gelen yaziyla yeni isyerinize bildirim yapacaksiniz

Ben vergi indirimi aldım 2002 de sonra 3 kere iş veren degiştim hiç birinde yeni yeni belge falan sunmadım ilk aldıgım belgeyi sundum.
ilk vergi indirmi aldıgım iş yerine yazıldı sonrakilerden aynı belgeleri verdim iş verenim bildirimi yaptı. baika da hiç birşey belge falan istenmedi..

kaldı ki vergi indirimi dedigimiz bugün asgariden maaş alsanız 1/2 tl eder. ne ugraşacaksınız o indirim ile? vergi indirim belgesinin emeklige olan faydası dışında elle tutulur bir vergi indirim meblagı almadık.

bugun iş başı yaptım ancak muasebeden beni çağırdılar raporumda SUREKLİ 24 ay yazıyormuş NEDEN DİYE SORDULAR BİLMİYORUM NEDEN DEDİM ..raporda SUREKLİ yazıyor ancak kutu kısmında işaret yok aynı sıradada 24 2 yıl yazıyor bu rapor sureklimi 24 ay mı bilen varsa lutfen cvp lasın

m.g
Sürekli raporlarda o şekilde süre konmaz.
Bir ihtimal raporunuz 2 yıl süreli ve süreli yazılacak yerde yanlışlıkla K harfi fazla yazılmış olabilir.
Raporunuzu buraya kopyalayabilir misiniz.?

Iyice baktınız mı ? çunku bu raporla emekli oldum öyle olsa maaşı kesmezler mi?

BİRDE SUREKLİ YAZIYOR ?

m.g
Sürekli yazıyor diyorsunuz ama, sürekli olması için karşısındaki tıkın işaretlenmiş olması gerekiyor, o yazı raporun sürekli olduğunu belirtmez.
Rapor geçerlilik süresi 2 (iki) yıl şeklinde de açıkça yazıyor.

Peki neden ssk yeni rapor istemiyor maaş veriyor ?

m.g
Siz vergi indirimi ile emekli oldunuz, vergi indirimi rapordan bağımsızdır, raporunuz süreli olsa da vergi indirimi sürekli olabiliyor.
Vergi indiriminiz sürekliyse sgk ondan kontrol istememiştir.

5100 gun ssk pirim gunum vardı asıl olan 5300 idi benim için 5300 49 yaş idi bu raporu aldım emekli oldum bilmiyorum ki iş veren iş kura git guncellesin bunu dedi ne demek istediyse bilmiyom

vergi indirimi rapordan bağımsız olabilir mi ? ozaman herkez rapor çıkartmadan vergi indirimi istemez mi ? yane vergi indirimi tamamen rapora bağlı değilmi çok anlamam sadece soru olarak kabul et ufuk bey sakın yanlış anlama yardımın için de çok tşkr kur sadece aydınlanmak istiyorum bu konuda ..mesela aile ve sosyal politalar bakanlığı engelli kartımdada tarih var ancak ustunu tariğin kırmızı kalemle çizdiler verirken kartı surekli olmasa o karttada yazmazmıydı değişim zamanı yada suresi rapora göre mesela rapor 24 ay kart suresi 24 ay olurdu ancak öyle değil tarih yeri kırmızı çizili ?

Üst Alt