Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Testis kanseri hastasıyım. Kontrol muayenesi sonrasında..?

Necronamber

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, İstanbul da bulunan Araştırma Hastanelerinden birisin de güvenlik olarak çalısıyordum. Sol testiste sertlik ve sislik olustu üroloji kliniğine gittim. Tanım Testis Kanseri sonrasın da kemoterapiler 3 ameliyat oldum İlk ameliyatım da sol testisimi aldılar. İkinci ameliyatım da sol böbrek alındı. Sonuç olarak 2 ayda bir nörolojiye 2 ayda bir nefrolojiye, 4 ayda bir onkolojiye gidiyorum. Kulak da işitme kaybı oldu biraz bilmiyorum kemoterapiye bağlı mı tanı olarak erken yaşlanma dedi..

Sonrasın da 1810 gün ödenmis sigortam vardı Malünen emeklilik için basvurdum d oranla emekli oldum. 2 Sene süre vardı tarih yaklastı tekrar kontrol tekrar rapor aldım. 19.12.2013 tarihine tekrar kontrol günü vermisler...

Soru 1 : Bu durum da sürekli iş göremez raporu alabilirmiyim ?
Soru 2 : Malünen emekli olduğum sürece doğal olarak sigorta ödenmiyor. Sürekli kontrol tarihleri verip örneğin 10 sonra yeterli görülmeyip emeklilik giderse ve ben hala bu durumumda olup çalısamazsam ne yapabilirim. Ayrıca vergi indirimi varmıs bunu alabilirmiyim ? (ötv)
Soru 3 : Sürekli iş göremez raporu alınırsa, malünen emeklilik için kontrol tarihleri veriliyor devam edecek mi ? İkisi de farklı isliyorsa malünen emeklilik olmasa bile sürekli is göremez maası devam eder mi
Açıkçası izlemem gereken en uygun yol hangisidir..

Tesekkür ederim

Sürekli iş göremezlik gelri ile malulen emekliliğinizin hiç bir ilgisi yok. Sürekli iş görmezlik geliri sadece iş kazalarında uygulanır. Sizinle bir bağı yok.

SGK her istediğinde kontrol muayenesi isteyebiliyor maalesef. Uymaktan başka yol yok. Maluliyetinize neden olan durum düzelmediği sürece, korkmanıza gerek yok.

% 90 ve üzeri rapor olmadığı sürece araç alımında vergi indiriminden yararlanamazsınız

Bilgilendirme için çok tesekkür ederim....

Saygılarımla

Üst Alt