Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim ve aracım var. Kendi evime çıkıp kardeşimi bakıcı gösterebilir miyim?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar daha önce evde bakım maaşı icin başvurdum ve maaş baglanmadı gerekce olarak gelirimin yüksek oluşu öne sürüldü. tabi ben babamla beraber aynı evde yaşıyordum.babamın bagı bahcesi vardı.şimdi kendi evime cıkacam.bu arada ben emekliyim ve arabam var bakıcım olarak kız kardeşimi gösterecem.bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim...

kendi evime cıkarsam ben ve kız kardeşim olacak aylık net gelirim emekli maaşım yani 667 tl bu durumda alabilirmiyim..

Kız kardeşiniz bekarsa ve sizle kalacaksa yani ikametgahı sizle olacaksa bakmakla yükümlü birey kapsamında sayılır tabi. Bu duurmda gelir hesabına dahil edilir ve geliriniz ikiye bölünür. Tüm geliriniz beyan ettiğiniz emekli aylıgınız ise ve kardeşinizin bir geliri yoksa bu durumda gelir açısından sorun yok.

peki melek hanım bu gelirimden başka bir gelirim yok yani hesap ortada bu durumdada baglanmasa ne yapabilirim mahkeme yolu falan olarak.

Gelir açısından sorun yok. Diğer şartlarınız da uygun olursa evde bakım aylıgı baglanır size.

http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
kardeşinizle birlikte ikiniz de ikametgahınızı taşındıgınız eve aldırın. İkametgahınızı değiştirin yani.
Başvurun siz gerisini düşünmeyin. Gelişmeleri buradan yazarsanız zaten. Sorun çıkarsa o zaman degerlendirriz.

teşekkür ederim gelişmeleri burdan yazarım..

Üst Alt