Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Vergi indirim belgemde süre yazmıyor..?

byfendi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm vergi indirim,li erken emekliyim vergi indirim hakkım %96 ..1.derece ama vergi indirim belgesin,de süreli yada süresiz diye bir ibare yok kafam karıştı şimdi ben daimi emekli,miyim yoksa yeniden rapor çıkarmam gerekecek,mi gerekecekse bunun vergi indirim belgesin,de yazması gerekmiyor,mu teşekkürler......

arkadaşım raporda kontrol tarihi yoksa o rapor süreklidir benimkiside aynı sürekli yerini işaretlememişler tarihde koymamışlar aradım merkez saglık kurulunu biz sürekli olmasaydı tarih yazardık dediler

arkadaşım öncelikle cvp için teşekkür ederim kontrol tarihi sağlık kurulu raporundamı yazar yoksa vergi indirim belgesin,demi yazması gerekiyor teşekkürler....

Emekli olurken size "şu tarihte kontrol muayenesine geleceksiniz" denmediği sürece, emeklilğiniz süreklidir. Hiç kafanız karışmasın...

benim raporumda süreklidir, 5 yıl sonra kontrol yazıyordu. merkez sağlık kurulundan gelen yazıda ise süre şerhi konulmamış. ama tabi kontrol süresi dolmadan 1-2 ay önceden sgk ya gidip hastaneye sevk alıp tekrar rapor çıkarmamız lazım.

mehmet kardeşim ... benim vergi indirim belgemde hiçbir şekilde süreli yada süresiz diye bir ibare yok olmadığı gibi kontrol tarihide yazmıyor herhalde sürekli olsa gerek:!!!!! teşekkürler...

Yılmaz kardeşim.,Raporunda ve vergi indirim belgende hiçbir şekilde süreli yada süresiz diye bir ibare yok ise seni kontrole kim çağıracak.

slm mehmet kardeşim,beimde vergi indirim yüzde altmışsekizle onaylandı ama bir yıl sonra kontrol yazmışlar,emeklilik dilekçesi verecem ama bir yıl sonra tekrar mı vergi nidirim belgesi almam gerekiyo saygılarımla

şahin bey; %68 hastane raporundamı kontrol yazıyo, yoksa ankara merkez sağlık kurulundan gelen vergi indirimi belgesindemi? emekli olursun. ama 1 yıl sonra tekrar rapor çıkarman lazım. her halükarda

sevgili mehmet abicim ankaradan onaylanan raporda bir yıl sonra kontrol yazıyo,acaba bi yıl sonra tekrar mı ankara ya gönderilecek yeni alınan rapor,maliye de bizimle işiniz bitti bi yıl sonra sgk seni sevkedecek dedi...

Süre şerhini hangi kurum koymussa, zamani geldiğinde o kurumdan sevk alip raporu yenilemek gerekir.

Ornek ; Ozurlu raporu surekli , Vergi indirimi sureli ise, suresi geldiginde (1 ay oncesi muracaat tercih edilmelidir), Vergi dairesinden sevk alip yeniden rapor almak gerekir.

Vergi indirimi belgesinde hic 1 sure zikredilmemisse , vergi indiriminiz SUREKLİ demektir.

Şahincim; önce yılın günün kurtarıyorsa hemen emekli ol derim. 1 yıl sonrada SGK dan sevkini alıp hastaneden tekrara rapor çıkartacaksın, o raporu SGK'ya teslim edeceksin. SGK Raporu ankara Merkez Sağlık Kuruluna tekrar gönderecek. olay bu ben bu şekilde biliyorum. yanlışım varsa bilen arkadaşlar lütfen bizide bilgilendirsin.

benim raporda 2 yıl işaretli ama vergi indirim belgemde hiç bir şey yazmıyor süreli ve süresiz diye..gerçi emeklilik müracatımı yaptım 13 eylül de beklemedeyim...bu durumda emekliliğim sürelimi süresizmi olur sizce??...teşekkürler..

deathless

Vergi indirimi süresiz ise, vergi indirimine temel olan rapordan sonra başka bir vesileyle düşük oralı yeki rapor almamışsanız, emekliliğinizde kontrol muayenesi istenmesi olasılığı çok çok çok düşüktür

OturanBoğa...teşekkürler abi....emeklilik aylık başlangıç 1 ekim gözüküyor e devlette..o tarihte pasif olan sgk provizyonum otomatik olarak açılacakmı yoksa maaş aldığım günle beraber mi açılır...yani sgk da muayene ilaç yazdırma vb..işler için provizyon?...teşekkürler..

01 ekim itibariyle açılması lazım.
Açılmaz ise SGK ya müracat edin.

Üst Alt