Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Vergi indirim raporumun süresi dolunca emekliliğim durdurulacak mı?

Hamz06

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Vergi üzerinden Engelli Emeklisiyim, Benim Raporum 2 Senelikti Bu Sene Aralık Ayında Süresi bitiyor,Biterse Raporumun Süresi Maaşım Kesilirmi?

Hamz06

Vergi indirim hakkında süre kısıtlaması olup olmadığı önemli. Raporun süreli olmasının bir önemi yok. SGK size kontrol şerhi koymuş muydu?

Cevabınız için Teşekkürler OturanBoğa bey, Verği indirimimde(İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz ) yazıyor,Açıklama kısmında(BİLGİSAYAR SİSTEMİ ÜZERİNDEN ELEKTRONİK TEBLİGAT İLE İŞ YERİNİZE GÖNDERİLDİ İŞYERİ MUHASEBESİNE SORUN RAPOR DERECENİZ ; ; % ; ; 45 yazıyor Eviss'ten baktığımda,Ama Raporumda kontrol muayenesi zamanı yazmıyor?

Sağlık kurulu raporumda Muayene yani kontrol tarihi yazmasımı lazımdı?Sayın Oturanboğa bey?

Hamz06

SGK'ya gidip kontrol muayenesi şerhi olup olmadığını sorun. Ne raporunuzdaki süreden ne de vergi indiriminden bahsedin. İlgili birime gidip "ben engelli statüsün de emekliyim, bazı arkadaşların kontrole çağırıldıklarını duydum. Benim emekliliğimde böyle bir şerh var mı?" deyin. Onlar kontrol var demezse emekliliğiniz süresiz demektir.

Çok teşekkür ederim OturanBoğa bey,müsait bir zamanda gidip SGK'ya sorucam dediklerinizi.hayırlı sağlıklı günler dilerim.

Merhaba Bülent bey, 2'Gün Önce Bağlı Olduğum SGK'yı Telefondan Aradım,SGK Görevlisine Verği Üzerinden Engelli Emeklisiyim Muayene Kontrol Tarihim Ne Zaman Diye Sordum,Tc Numaramı İstedi Öyle Bir Tarih Yazmıyor Dedi Bana, Sadece Rapor'umun Süresi Bitmeden Herhangi Bir Sağlık Kurulana Gidip Rapor'umu Yenilersem,Ücretsiz Yolculuk Kart'ımın Süresi Uzar Dedi,Maaşınla Hiçbir İlğisi Yoktur,Eğer Yenilemezsem Maaşım Gene Devam Edermiş,Acaba Verği İndirimim Sürekli Olduğundanmıdır?

Son düzenleme:
Hamz06
Emekliliğiniz sürekli demekki.
Ben olsam eğer rapor oranım çok yüksek değilse bir daha rapor işine girişmem.
Engelli kimlik kartı da, ücretsiz ulaşım da kullanmayıveririm.
SGK sistemde düşük oranlı rapor gördüğünde emeklilik sürekli de olsa genellikle kontrol muayenesine çağırıyor.
Son zamanlarda bu oldukça sık görülüyor.

Üst Alt