Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Verilen düşük oranlı rapor soruna yol açar mı?

tamirci72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm

1998 yılında diabet hastası oldum hastanede 3 gün yattıktan sonra direk insülin,e başlattılar. 2004 yılında vergi indirimi için müracat ettim % 40 diabet % 10 katarakttan olmak üzere rapor verildi ankara,dan %45 olarak onaylanıp geri geldi
2005 yılında 3600 günden sakat olarak emekli oldum

18.02.2013 tarihinde özürlü kimlik kartı almak için %40 heyet raporu almam gerektiğini söylediler devlet hastanesinden verdikleri rapor %20 olarak çıktı. ilaç raporundaki tanı E11.5 tahlil sonucu (HB_ALC) 8.44 göz ise % 0 göz damarlarımda çatlamalar var lazerle damarları köreltiyorlar
Benim sorum şunlar

1-) bu sonuçlara göre itiraz etsem bir sonuç alabilir miyim
2-) bu çıkan rapor emekliliğimi etkiler mi. bu güne kadar sgk hiç kontrole göndermedi

lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .

NOT: 2 yıl öncesine kadar tip 1 diabet hastasıydım.

arkadaşlar tamirci72 kardeşimizin demek istedigi en son verilmiş olan yüzde 20 lik raporum sistem tarafından görülüm daha önce almış olduğum yüzde 45 lik vergi indirimli raporumu etkileyim emekliliğimi sıkıntıya koyarmı acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba bu konu gerçekten önemli bir durum çok engelli açısından ?

Evet arkadaşlar Nazisam arkadaşım benim sorumu daha açık bir şekilde sormuş cevap verirseniz memnun olurum birde özürlü kimlik kartı verecek olan birime gittim eski raporun kabul olmadığını yeni rapor çıkarmam gerektiğini söylüyor bu nasıl bir iştir anlamadım Türkiye,de illere göre yasalar değişiyor her halde Arkadaşlar ben karttan geçtimde maaş iptal olmasa bari lütfen bilen biri cevap yazıversin.

Aleyküm Selam, ben de malulen emekliyim. Emekli olurken raporunuz sgk nın uzmanlarından oluşan sağlık kurulu tarafından incelenir. Emeklilik kriterleri ile şahısın rahatsızlıkları uyuşuyorsa emekliliğine karar verilir. Önceki almış olduğunuz rapor kuruldan geçmiş ve yasal yollardan emekli olmuşsanız bir sıkıntı olmaması gerekir. Kurum her yeni rapora göre birileriyle uğraşmaya kalksa mahkemesiydi, itirazıydı, iptaliydi, yeni raporuydu, kontrolüydü altından kalkamaz. Yasal yollardan emekli olanlar için sıkıntı olmaz. Ancak birileri şaibeli bir şekilde emekli olduysa ve bir şikayet durumunda inceleme yapılabilir. Emeklilik yaşı değişti mesela, kurum eski emeklileri siz 40 yaşında emekli olmuşsunuz hadi göreve diyemez.

Cevaplar için Teşekkür ederim arkadaşlar her şey yasal yoldan şaibeli bir durum söz konusu değil kendinize iyi bakın iyi günler.

Üst Alt