Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Yanlış statüde sigortalı yapıldığım için maaşım kesildi!?

TEKKAN

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar engelli emekli oldum maaşım bağlandı ancak bir işe girdim işe girişimi emekli girişi olarak yapmamışlar normal giriş yapmışlar.Hal böyle olunca e devletten baktım maaşım kesilmiş ne yapmalıyım ? Yardımcı olur musunuz.

sigorta girişi bu ay içersinde olmuşsa bu ay bitmeden şirket SGK'ya başvurup yanlış giriş yapılmış diye dilekçe yazar ama ay bittiyse işten çıkış alıp tekrar emekliliğe başvuru yapacaksınız.

Yapma ya o çok kotu olur yine 3 ay geçer bana dikekçe yaz
denildi

Ama netten araştırdım işveren ve çalışan dilekçe verince maaş aktif olur geçmiş aylar hesabına yatar diyor yeniden emekliliğe baş vurursunuz demiyor

TEKKAN

İşveren bir dilekçe yazıp düzelme talebinde bulunsun hemen. Aynı anda siz de sgk'ya dilekçe yazın derim.

Herkese selamlar, aynı durum benimde başıma geldi 23.07.2021 işe girişim, 23.08.2021 de sgk emeklilik servisine telefon ettim bana 26.08 2021 tarihini geçmeden işyerin düzeltme yapsın sende bir dilekçe yaz ve sgk ya teslim et denildi ve 26.08.2021 tarihini geçerse iş verenimin de dilekçe vermesi gerekecek denildi, fakat iş verenim ayrıca sgk ile iletişim kurmuş düzeltme olabilmesi içinde işverenim den dilekçe istemişler işverenim kendisine düşeni yaptı bende 25.08.2021 de dilekçemi vereceğim, düzeltme sağlanıp tekrar emekli aylığımın bağlanması biraz zaman alacak ve alamadığım maaşı almam da biraz zaman alacak, bu gibi durumlarda işe giriş yapıyorsak işverene önceden bilgi vermemiz gerekiyor ki ona göre sgk girişi yapılsın ve emekli aylıklarımız kesilmesin bana da ders oldu bu, aslında birşeylerin ters olduğunu anlamıştım üzerine düşmedim ve bu şekilde olacağını da hiç düşünmemiştim.

Üst Alt