Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Yeni rapor çıkartmalı mıyım?

hakanarslan35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 2002 de yılında polio sekeli yüzde 40 rapor almıstım.
vergı ındırımı alıp emeklı oldum. fakat 2002 yılı raporum e devlette gorunmedıgı ıcın hastaneyı aradım 2007 oncesı raporları arsıvden kaldırıp yaktıklarını soyledıler. yenı rapor almamı ıstedıler.

şimdı farklı BİR hastaneden rapor ıcın basvuracagım raporum duser mı. aradan 23 yıl gectı sag ayagımdakı polıo sekelı ılerledı. sol saglıklı dızımden de amelıyat oldum. oradada kıreclenme varmıs zorlamadan oturu yan baglar kopuk.
bır de belımde 3 tane bel fıtıgı cıktı bırı patlamıs. doktor dedı kı yuzde 50 fec kalma rızkın var amelıyat olursan.

Tek degnekle yuruyorum sureklı bel agrım var. sızce raporumu dusururler mı. ESKI RAPORUMUDA HEYETE SUNACAGIM

beledıye den ucretsız bınme hakkım e devlette olmadıgı ıcın kalkmıs.. sımdı yenı rapor al tekrar dıyorlar. bırde ergec karsıma cıkacak bu eskı rapor gıdıp yennıleyeyım dedım

@hakanarslan35,

Rapor oranınız %40'ın altına düşerse emeklilik açısından radara girersiniz ve emeklilik için hastaneye sevk ederler. Tavsiye etmem. Ama oran konusunda eminseniz, o zaman deneyin tabii

sızce bu hastalıklarımdan yuzde 40 alırmıyım hocam sızler tecrubelısınız

Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre şu durum %42 oran sağlar: "Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır"

o hiç bir anlam ifade etmez emeklilik açısından

Bence hiç rapor falan alma. Arabayı da ücretli kullaniver. Maceraya atılma derim. Elinde emeklilik gibi çok önemli bir şey var. Emeklilikten ne zaman isterlerse O zaman git...

@hakanarslan35, ben de polio şekerli hastasıyım tek koltuk kullanmama rağmen %40 rapor anca alabildim biliyorsunuz emeklilik ocak ayından sonra çok zorlaştırıldı başka amaçla rapor alıp maaşı kesilen arkadaşlar var çok dikkat edin tekrardan herhangi bir rapor çıkarmayın emekleriniz elden gitmesin çünkü emekli olmak artık çok zor belediye araçları için ben de raporum olmadan engelli kimliğini götürüyorum ona bakarak oradaki görevli araç kartımı yeniliyor engelli kimliğinizle işlem yapabilirsiniz ben o şekilde Kocaeli'de yapıyorum

Son düzenleme:
@mehmet-41,
bursa buyuksehır beledıyesı artık e devlette olmadan yenılemıyor kafasına gore kımlıgım olmasına ragmen

@hakanarslan35, @OturanBoğa, kardeşimin çok güzel bir lafı var hakettin mi olacaksın asla kaşınmayacaksın ..

Bırak çok çok ücretli binersin öteki türlü emekliliği tehlikeye atmaya değer mi bu sene iyice zorlaştırdılar sonradan pişman olmak bir işe yaramaz..

Üst Alt