Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Yeniden çalışmaya başlarsam maaşım kesilir mi?

serpil26

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler,29 martta vergi indiriminden yararlanıp emekli oldum,dört ay oldu ve bugün parayı alacagım makbuz geldi,maaşım 650tl arkadaşlar bu hayat şartlarında çok düşük bir rakam,ben çalışmaya başlasam ,işide bırakmıştım.yeniden çalışmayı düşünüyorum,maaşımın hepsi kesilirmi,yada ne kadar kesinti olur acaba? cevap bekliyorum.....

Maaşınızın hepsi kesilmez maaşınızın %15 'ini Sosyal güvenlik destek primi olarak keserler..

İşe girebilir çalışabilirsiniz İşyeriniz Sosyal güvenlik destek pirimi (SGDP) Yatırırsa Emekli maaşınızdan Kesilme Olmaz Diye Biliyorum.

arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederimacaba,ssk dan çalışma prim günlerimi yükseltirmi 2 yılım kalmıştı aslında bu kadar az oldugunu bilseydim çocuk borçlanmasına girerdim ,bana hiç bir farkın olmuyacagını söylediler kendilerininde bilgileri yok aslında yada itiraz edip diger türlü emekli olabilirmiyim ,daha parayı almadımitiraz hakkım varsa yapmak isterim daha farklı yolu varmı acaba?yardımcı olursanız sevinirim..

turan yılmaz;

11 eylül 1965 doğumluyum 15.12.1989 sigorta başlangıcım var arada boşluklarla şuanda 4380 günü doldurmuşum iki tane çocugum var 927 günden çocuk borçlanması yapabiliyorum 20 yıl 46yaş 5375 günden emekli olucam sizce çocuk borçlanmasına gireyimmi yoksa bi 3900 günden bi emeklilik varmış tam olarak bilmiyorum hangisinden emekli olayım maaşım düşücekmi ? % 55 engel raporum var . cevap verirseniz sevinirim .daha önceki sorum bu şekilde yazmıştım1yıl 3aydır çalışıyordumçalışan ödendi ................ Çogunluk istedege baglı ödemiştim.ama 650tl görünce hiç memnun olmadım,daha parayı almadım itiraz hakkım varsa kullanayım diyorum,YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM......

itiraz hakkın var. sgk ya git itiraz et. ayrıca çalışabilirsiniz. yüzde 15 kesilir fakat çalıştığın işyerinizden kesilir. emekli maaşı kesilmez

emekli maaşını kesemezler. sadece işyerinden almış olduğunuz maaştan kesilir. oda zaten yüzde 15

Emekli calisanin maasindan kesinti yapilmaz.

İsveren size SGDP odeyece. Bu aldiginiz ucretin % 30u kadardir.

Emekli calisanin maasi kesilmez , dahasi maasi artar.

Soyleki , normal calisanin SGK primleri odenirken , isci ve isveren payi var. Emekli calisan uzun vadeli kollara ve issizlik fonu primi odemeyecegi icin bu paralar maasina + olarak yansir. Sadece kisavadeli kollara odenen prim % 32 olarak artirilir , bununda % 7.5 i isci payidir.

Ozetle : Emekli calisanin maasindan kesinti olmaz , maliyeti isverene cikar. iscinin maasinda aldigi ucrete gore degismekle beraber 60 TL civari ilave gelir.

Üst Alt