Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Yeniden işe girip çalışırsam maaşım kesilir mi?

salih_6071

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar ben vergi indiriminden emekli oldum başka fabrikalarda çalışabilirmiyim iş verirlermi işkura baş vurup bana iş teklifinde bulunabilirmiyim yeni işe girince maaşım kesilirmi bilginize ihtiyacım var

Evet.
Emekli olarak SGDP (Sağlık Güvenlik Destek Primi) ödeyerek emekli maaşınız kesilmeden çalışmaya devam edebilirsiniz.
Engelli kontenjanında değerlendirilebilirsiniz.
Yalnız dikkat edin normal sigorta primi değil SGDP ödensin,yoksa emekli maaşınız kesilir.

sgdp (sağlik destek primi )bendenmi kesilecek işverendenmi

Hem sizden hem işverenden.
Ama merak etme ücretinizi azltmayacak,sizden işçi payı olarak %7,5 kesilecek ama buna karşılık %14 olan normal ihtiyarlık sigorta primi kesilmeyecek.
Zararda değil karda olacaksınız yani.

ben 2004 yılında %33.20 oranla iş kazası sonucu iş göremezlik geliri maaş alıyorum.daha sonra 2006 yılında devlet hastanesinden % 40 çalışabilir saglık kurulu rapor,u almıştım. bu aldıgım raporla özürlü statüsünde özel sektöre işe girebilirmiyim acaba vergi indirimi istemiyorum bi problem olurmu sizce...maaşım keslirmi.tşkler

Genç bey;
Raporla İşkur'a başvurarak engelli aday kaydı yaptırın.
Eski diye kabul etmezlerse yeni rapor almak durumunda kalabilirsiniz.
Evet %40 ve üzeri raporla engelli kontenjanından işe girip çalışabilirsiniz,sürekli işgöremezlik ödeneğine hiçbir şey olmaz merak etmeyin o parayı ömür boyu alacaksınız.
''Vergi indirimi istemiyorum'' yazmışsınız, ama neden?
Vergi indirimi alıp erken emeklilik şartlarını tamamladığınızda emekli olursunuz ve hem emekli maaşını hem de sürekli işgöremezlik aylığını birlikte alabilirsiniz.Bunun önünde hiçbir engel yoktur,yalnız iki aylıktan fazla olanın tamamını az olanın yarısını her ay alırsınız.
Bence önce bir işe yerleşin,çalışıyorken vergi indirimi almak için başvurun ve şartları tamamlayarak erken emeklilik için gayret gösterin.

vergi indirimi için ankaraya yolladıgım rapor %40 altında gelir diye tahmin ediyorum iş göremezlik gelirim % 33.20 çünkü .hem, forum da ankaradan hep şikayet var oranları düşürüyorlar diye... Bi işe girersem %40 raporum la şuan 3 yıl kadar sigorta günüm var 13,14 yıl olunca vergi indirimi için müracat etsem bi mahsuru olurmu zamanla belki ankara oranları düşürmekten vazgeçer....bi sorum daha olacak çalışırsam saglıktan sigortalı olarakmı faydalanmaya başlarım acaba. tşkler bilgileriniz için...

İleriki yıllarda da alabilirsiniz vergi indirimini.
Evet tüm sigorta kollarına prim yatırmaya başladığınızda sağlık güvencesinden sigortalı olarak faydalanırsınız.

Emekli oldum tekrar çalışabilirmiyim.

merhaba hepinizi sevgi saygıyla slmlıyorum benim sizden bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim ben I rapor oranıyla 3 dereceden vergiindiriminde 16/04/2012 tarihinde emekli oldum tassis nomu aldım maas bağlanmasını bekliyorum yeni iş buldum pazartesi başlayacağım bunda bir sıkıntı olurmu maas bağlanmayı bekleyimmi yoksa hemen başlayayımmı bir sorun olurmu bir acıklamanızı bekliyorum

kolay gelsin

slm
arkadaslar kimse yokmu

benim çok arkadaşım var özürlü emekli çalışan işyerine durmunu dersen zaten sigorta yatırmazlar özürlü statüsünde çalışırsın çok emekli var çalışan sonuşta

tskr ederim ben 13/04/2012 tarihinde işyerinden sskmı sonlandırarak ayrıldım ve 16/04/2012 tarihinde emekliliğimi verdim yeni iş buldum 23/04/2012 tarihinde yani pazartesi başlayacağım maasım bağlanmadı şimdi çalışmaya başlayacağım bir sorunla karsılasabilirmiyim

Bildiğim emekli olup çalışandan 90 - 100 lira bir para kesiyorlar, ama hem senden hemde işverenden. Haricinde bir kesinti olmuyor. İş yeri ssk ya bildirmezse oda kesilmez ama o zamanda yasal çalışan olmazsın...

benim yazdıklarımı okurmusun üst tarafta bu sorularıma cvp bekliyorum

bende bişey sorayım engeli emeklisi olup ssk olrak başka bi işe girersek tekrar engeli kontejanındamı görünecez calıştımız yerin eğer görünmeyeceksek zaten o iş yeri almaz birde iş kurun kurslarına katılma imkanımız var mı

İbo , emekli çalışanlar da engelli kadrolarında değerlendirilebilir.
İşveren engelli çalıştırma zorunluluğunu yerine getirmiş olur,ancak teşvikten faydalanamaz.

emeklilik müracatından hemen tekrar çalışma

slm arkadaşlar ben vergi indiriminden emekli oldum 13/04/2012 tarihinde işten cıkışımı aldım 16/04/2012 tarihinde işten cıkış belgesini sgk na verdim tassis nomu aldım 23/04/2012 tarihinde tekrar başka bir işe girdim insan kaynaklar müdürüne dedimki ben emekliyim sgdp ödensin dedim tamam dediler acaba bir sıkıntı olurmu bilgisiolan arkadaslardan cvp bekliyorum

emekli maasım bağlanmadan çalışmaya başladığımız için bir sıkıntı olurmu

yardılarınızı bekliyorum kafama takıldı bu konu

bu konuda bilgisi olan arkadaslar

arkadaşlar ben bu düzene karşıyım desem biliyorum çok tepki alcam ama emekli insan sgp ödeyerek tekrar ENGELLİ KADROSUYLA İŞE BAŞLIYORSA hiç işi olmayan insanlar nasıl başlayacak biri açıklayabilir mi? engelli olarak iş bulma imkanımız çok az özellikle BEDENSEL ENGELLİ OLARAK iş veren bi bakıyor ben buna masa işi dışında bişey yaptıramam diye direk eliyor zaten işveren olsam bende öyle düşünürüm gerçi ama onca şartları geçmemiz gerekirken birde EMEKLİ OLAN ARKADAŞLARIN KADROLARI DOLDURMASI engel çıkartıyor önümüze bunun kimseye zararı dokunmadan halledilme yolu yokmu?

Salih bey, sgdp kesintisi olduğüunu ay sonu bordroya bakarak teyit edin mutlaka. Eğer bunu atşarsa muhasebeciniz, emeklilğinizde aksama olur.

xxxman, sakat statüsündeki onbinlerce kadro emekli olanlar çalışmaya devam ediyor diye doldurulmuyor değil! O kadrolar doldurulmuyor, çünkü işverenler sakatlara karşı ayrımcılık yapıyorlar... Sorumluluğu sakatlara atan bu anlayış kökünden yanlış bence. Bir daha düşün derim...

Emekli olup çalışmaya devam eden arkadaşlar da bunu keyiflerinden yapmıyor, emin ol. Geçinemedikleri için çalışmaya devam ediyorlar...

tskr ederim bülent bey

merhaba arkadaslar cvp yazarsanız sevinirim

Sigorta yapmayacaklar değil, ÇALIŞMAYACAKSINIZ.
Eyüp arkadaş bıkmadan aynı cevabı vermiş, sonunda anlamışsınız ama bu kez de sigortasız çalışmayı düşünüyorsunuz sanırım.
Kayıt dışı olunca işvereniniz sizi engelli kontenjanında da gösteremeyecek, o zaman % 95 engelli birini normal çalışan şartlarında işe alacağını düşünüyor musunuz?
İş buldunuz diyelim, kayıt dışı istihdam suçtur, malulen emekliyi kayıt dışı çalıştırmak daha bir suçtur, ayrıca tesbiti durumunda emeklim maaşınız da kesilir.

Verdiğim linkte
Malülen emekli olupta çalışan birinin başına gelenler yazıyor
Sizde aynı duruma düşmek istemiyorsanız illegal yollara başvurmayın derim

20 yıllık iş hayatımda hep ayrımcılıkla karşılaştım.Dava açtım hakim reddetti yargıda bekliyor,arkadaş engelli ne muzunu olursa olsun.3 üniversite bitirsin iş yerlerinde sadaka verilmiş gibi muamele görürsün.

salih_6071;
Emekli maaşınız bağlanmadan;
1-Emekli maaşınızda sorunlar çıkabilir.Örneğin eksik belgeler,yatırılmamış primler v.s bu nedenden dolayı ssk yeniden düzenleme isteyebilir ve emekli maaşınınızın bağlanması uzun bir zamana yayılabilir.
2-Yeniden işe başladığınızda yeni İşverenin neye göre ssk ya bildirim yapacak.Elinde emekli olduğunuza dair belge olmadığı için SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) ni neye göre yatıracak.
3-SGDP yatıramayan işveren çalışmaya başladığınız anda sizi normal statüde çalışan işçi olarak ssk ya bildirmek zorundadır.
yukardaki nedenlerden dolayı emekli olamadan çalışmanız sizi zor duruma düşürebilir.Bu konu ile ilgili emekli maaşınız bağlanmadan çalaşmaya başlayabilmeniz için ssk ya başvurup varsa bir mevzuat bu mevzuata göre hareket etmeniz yada emekli maaşınız bağlanıncaya kadar beklemeniz daha olumlu görünmektedir.

Son düzenleme:
Üst Alt