Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyken malul duruma düştüm. Ayrıca malullük aylığı alabilir miyim?

ELENSE@

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
SAYIN OturanBoğa BİR SORUM OLACAK YANITINI BEN BULAMADIM.

Ben 2014 de vergi indiriminden emekli oldu.aynı iş yerinde halen sgdp ile çalışıyorum.geçen ay ani işitme kaybı geçirdim.rahatsızlığım iş yerinde iken başladı.evde akşam dokuz gibi tamamen işitmem gitti.tabiki daha öncesinden sağ : 95 desibel kayıp..sol : 45 desibel kayıp vardı.

En son geçen ay geçirdiğim ani işitme kaybı ile sol :81 desibele çıktı.ilaç tedavisi alırken en son sol : 64 desibel kalıcı oldu.

bu anlattıklarımla ikinci bir aylığa hak kazanabilirmiyim.bu malüllük mü oluyor.veya nasıl bir yol izlemem gerekiyor.rapor almaya kalksam iş yerine her hangi bir zararı olurmu.ikinci aylığa hak kazanırsam emekli maaşım kesilirmi.çalışmam yasaklanırmı.
beni aydınlatırsanız sevinirim.

ELENSE@,Geçmiş olsun,Zaten emekli olmuşsun yeni oluşan ikinci bir hastalık için ikinci bir emeklilik söz konusu olamaz.Sen şu anki emekliliğin tadını çıkar,tekrar rapor almaya kalkarsan elindeki emekliliktende olursun zira şuan sgk sağlık kurulu rapor oranlarını düşürdü.Bu yüzden fazla kurcalama derim.

Sgdp ile çalışırken iş kazası veya meslek hastalığına yakalanırsanız direk sgk ya müracaat edin. Tutanak tutturun. SGDP demek iş kazaları ve meslek hastaliğı primi ödeniyor demektir. Ve siz hak talep edebilirsiniz.

Üst Alt