Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emg hakkında bilgi vermek istiyorum

fitnat hanım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
MERHABA.. dün emg hakkında bilgi almak adına bu sitede okuduğum forum mesajları bana insanların vicdani değer taşıma konusunda ne denli aşağıya düşebileceğine dair bir tecrübe yaşattı.. "delikanlı olduğu halde bağıranlar", "elektrik akımına dayanamayıp yerinden sıçrayanlar", "sırada beklerken emg odasından bağırma sesleri duyanlar".....

sağlık kurulu rapor başvurusu için gittiğim nöroloji kliniğinde hastalığımın da ön tanısı (muskuler distrofi/miyopati) ile birlikte emg filmi istendi. çocukluğumun denk geldiği doksanlı yıllardan kalma ve sadece acı kısmını hatırladığım bir EMG tecrübem var fakat tıp hayli ilerlemiş. merak edenler için hakkında bilgi vermek istiyorum.

elektrik akımı, iğne vs derken sizi korkutan tüm yazı ve mesajlardan uzak durun çünkü öyle bir mesele değil. iki aşamada gerçekleştiriliyor; ilk olarak neredeyse hissedilmeyen bir düzeyde elektrik verip sinir ölçümünüzü yapıyorlar. bu aşamada iğne vs yok. sadece 1 liralık metal para kadar bir metali kolunuza koyuyorlar. verilen akım için de şunu söyleyeyim, elektrik kaçıran buzdolabının kapağını açmaya çalışırken ne kadar irkilirseniz onun beşte biri kadar oluyor. acı vs yok.

ikinci aşamada iğne ve ses dalgaları ile kaslarınız kontrol ediliyor. çok ince ve kesinlikle tek kullanımlık, hijyenik bir iğne ile kol ve bacaklardan kontrol ediliyorsunuz. bu aşamada da kan verirken profesyonel bir hemşirenin hissettirdiği kadar iğne acısı hissediyorsunuz. her birimiz en az bir kere hiç hissetmeden kan vermişizdir. iğneli işlem sırasında kol ve bacaklarınızı kaldırmanız isteniyor, bu şekilde kas güçleriniz ölçülüyor.

mesele bu kadar kolay ve basit... başka korkulacak herhangi birşey yok. okuyan, merak eden, yaşayacak olan veya yaşayan herkese şifalar dilerim.

Son düzenleme:
Üst Alt