Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EMG sonucuna göre polinöropati için hangi oranda rapor alırım?

tolgafb

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
EMG sonucum alt ekstremitelerde hakim duysal ve motor liflerin etkilendiği aksonal tip polinöropati zemininde iki yanlı dirsek altı-üstü segmentinde demiyelinizasyona yol açmış tuzak nöropati ile uyumludur yazmaktadır.Bu şartlarda sağlık kurulunda engel oranı tahmini yüzde kaç çıkar?

tolgafb
Geçmiş olsun. Zor, tedavisi olmayan, geçmeyen ve sürekli ilerleyen bir hastalık. Rabbim yardımcın olsun. Sağlık kurulu rapor oranını emg sonucuna göre değil hastalık durumuna, tedavi aşamana, yürüme zorluğuna ve düşük ayak varmı muayenesine, güç düzeyine, kollarda ve ellerde güç durumuna, ince becerin varmı yok mu muayenesine, topuk ve parmak ucu yürüyebilmen mıayenesine göre değerlendirmekte. Sormak istediğin şeyler varsa her türlü soruya cevap verebilirim.

Merabalar. Benim iki bacagmda yanık emg sonucumda bilateral bacak duysal iletim elde edilememiştir (yanık bölgeleri) yazıyor baska hastneye gittim sonucu gösterdm bana b12 falan yazdı 6 aydan fazla iğne hap kullandm 400 civrı olması lazmken 80 lerde dedm yanıktan dolayı cıkmaz agrını azaltmak için dedi buna ne kadar oran cıkabilir

BULGULAR Bilateral üst ve alt ekstremite ENG çalışmasında, bilateral üst ekstremşte motor duysal sinir ileti yanıtları normal sınırlardabulunmuştur.Karpal tunel sendromu açısından yapılaninternal comparison testlerde (median-ulnar,median-radial) latans farknormalin üzerindedir. Bilateral alt ekstremitede peroneal ve tibial motor sinir çalışmasında, birleşik kas aksiyon potansiyeli distal latansındauzama ,amplitüdünde azalma ve ileti hızında yavaşlama saptanmıştır.Sural sinir distal latansında uzama ve ileti hızındayavaşlama gözlenmiştir SONUÇ Bilateral hafif şiddette karpal tünel sendromu Alt ekstremitelerde orta-ağır şiddette polinöropati

ANLAYABİLEN VAR İSE YORUMLAYABİLİR Mİ ? NE KADAR AĞIR BİR DURUM BU

Rapor sonucuna göre ne gibi haklarım var?

Gastro:15
Sinir sis:20
Psikiyatr:25
Sürekli
Karar:Malüliyet derecesi % 49.Durum bildirir raporudur.

Vergi indirimi için başvurumu yaptım.

Bu sonuca göre ne tür haklarım var?

Tablo 4.2.b her iki üst ekstremite bozukluklarından nöroloji doktoru %80 ağır/orta engellidir yazdı.diger doktorların ne kadar puan verdiklerini bilmiyorum, 15 gün sonra heyet toplanacak.Acaba ağır engelli raporu alabilirmiyim.yardımcı olursanız sevinirim...

Üst Alt