Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eminevim, Birevim, Evim olsun vs. firmalar aracılığı ile otomobil almak..?

Konular
12
Reaksiyonlar
269
Arkadaşlar yukarıdaki finansal firmalar kanalı ile engelli aracı alınıyor mu ? Alınıyor ise alan oldu mu ? 2 firma ile görüştüm evet dedi ,başka bir firma ile görüştüm alınamaz maliye satilamaz şerhi koyduğu için dediler

Merhaba, umarım bulaşmamışsınızdır. Eğer bulaştıysanız da 14 günü geçirmediyseniz cayma hakkını kullanıp paranızı kurtarın. Ayrıntı isterseniz başımdan geçenleri anlatabilirim.

Bırakın engelli aracı almayı normal araç almak bile zor bu sistemde şöyle ki araç alımı sirasi size geldiği zaman alacağınız aracın sahibi parayı hemen hesabında görmeden satış devri gerçekleştirmiyor bu tür sistemlerde araç satış devri olduğu zaman en az 3-4 saat sonra hesaba para geçiyor hatta ertesi gün hesaba para geçiyor bu da satıcılara güven vermiyor sistemi bilmedikleri için onlar da kendi düşüncelerinde haklılar şimdiye kadar sıfır araç bayiden engelli olarak bu sistemden alani hiç görmedim duymadım

Arkadaşım yazıldı şu ana kadar 600 bin yatırmış kuraya girerseniz 10 bin tl verin çıkma ihtimali olur denmiş çıkmak istiyor parasını vermiyorlar ancak devir yapıp parasını kurtarma ya çalışıyor olursa tabi

Sisteme girmedik ama bilgi vereyim. 500bin tllik sisteme girdiniz diyelim. Alacağınızın ücretin %40’ı ödenmeden teslimat olmuyor. En az 5 ayda teslim alabiliyorsunuz. Peşinat verip 5 ayda teslim alan çok var. Bir de organizasyon ücreti denilen şey var komisyon gibi. 500bin tllik sistemde peşinat vermeden 5 ayda teslim almak için taksitlerin 40bin olması gerek. Bir de çekilişli sistem var taksitler daha düşük ama yine de 5. Aydan önce teslim olmuyor. Galericiler bu sistemi biliyor yani satışı önceden verip paranın geçmesini bekliyorlar. Facebook gruplarında üyeliğini devredenler var devir almak daha mantıklı.

Bir de. Kefil olayı var. Size başta söylemezler kefil lazım diye ancak imzaladığınız sözleşmelerde yazıyor. Diyelim ki kefili buldunuz aracı aldınız. Araca rehin koyuyorlar borç bitmeden rehin kalkmıyor. 2-3 taksit ödenmeyince direkt araca yakalama kararı haciz vs çıkartıyorlar.

Hocam, artık bu tür sistemler BDDK’ya tabi. Yani bir banka gibi düşünebilirsiniz.

"O öyle oldu, böyle oldu" hikâyeleri benim çevremde de çok. Ama mesele şu: parasını vermiyor değiller. İnsan okumadan imza atıyor, sonra da “param gitti” diyor. Halbuki parasını dediği şey, oyuna aktardığı para. Çıkmak istediğinde de, imzaladığı sözleşmedeki gibi kesinti yapılıyor.

Özetle, bugün bir bankadan kredi çekmekle aynı şey diyebilirim bu platformlar için. Üstelik bu sistem ilk olarak Avrupa’da ortaya çıkmıştır.

Eski düzeni kastetmiyorum ama şimdiki sistem gayet güvenielir. Okuma yazmasına güvenen, ödeme gücüne de güvenen, buyursun girsin. 🙂

@ENGELLEKTUEL, evet BDDK’ya tabi sadece denetleme yapar BDDK. bu tür şirketlerde herhangi batma iflas olduğunda banka gibi mevduat Garanti fonu devlet para odeme garantisi altında değil

hocam istersen aşağıya bi link atayım karar okuma yazma bilen arkadaşların olsun
yoksa bu mevzu uzar gider mevduat garanti fonununda ne kadar sağlam oldugunu gördük sonuçta
burda olay okur yazarlık finansal yönetim ve risk yönetimi

belli bir peşinat ile kısa vadede ev/araba alacaksan evet ama peşinatsız 10 yıl gibi olaylar banka dahi olsa düşündürür

KARAR tamamen bireysel :)

@ENGELLEKTUEL, bende farklı bir şey söylemedim zaten sizde olmaydiniz link atmasaydiniz bilgi sahibi olamayacaktik teşekürler.

Son düzenleme:
Önyargılı yaklaşmak yanlış ben Fuzul otodan 500 bintl olanına girdim bu ay teslimatı verdiler aracımı aldım.

Sadece 35 bin organizyon ücreti var banakadan bunu krdi çeksem milyona yaklaşırdı..

Sanıılanın aksine kefil olayı felan yok...

İlgi alakaları çokta güzeldi memnun kaldım.

9 taksitim kaldı..

Sanal dünyanın yorumlarına kanmayın arkadaşlar reel olarak araştırın..

@MuTanG,

Bu piramit sistemi: sisteme para girdiği sürece çalışır ve öyle ya da böyle az ya da çok ev araba teslimatı yapılır. Ama yeni para girişi olmadığı an, sistem çöker, o anda içeride olan paralar da yok olur, hiç kimseye hiçbir şey teslim edilemez.

@OturanBoğa, onda mutabığız haklısın Üstad ..

Ben sadece kulaktan dolma laf olsun diye yapılan sanal yorumlarla karar verilmesine karşıyım.

@Ben_Claudius, aynen peşinat vermeden girdim 6 . ayda teslim edildi ben çabuk bitsin diye 15 ay taksit istedim aylık 33000 tl ödüyorum.

Ben 750 bin TL alarak ikinci el araç aldım birkaç ay önce. İkinci elde ödeme işlemi noterden sonra olduğu için şahıstan almak zor. Sıfır araçta ise ödemeyi bayiye birkaç gün önceden yapıyorlar o yüzden o noktada sıkıntı yok. ÖTV indirimi konusunda ise bilgim yok.

Araç için mantıklı ama ev için aynı şeyi söyleyemeyrceğim.ev için giriş yapacaktık aylık 33.000 şeklinde plan çıkarttılar. Girdiğiniz grup sayısı önemli. Ne kadar çok aylık ödemeli girerseniz çekliş grup sayınız o kadar az oluyor. Bize 61 kişilik grup için plan yapıldı. İlk 5 ay çekilişde çıkarsanız ne ala oda şans. O 5 aylık çekilişde çıkan 5 kişiye bu arada hemen teslimat yapılmıyormuş o 5 kişininki 6.ayda evinizi bulun diyolar. Sonrasında 61 den 5 kişi çıktı geri kalan o 55 kişi her ay 1 kişi çekiliyor o sayı 54 e düşüyor onlar düzenli 53-52 diye gidiyor. O çıkanlar ilk 5 kişi gibi beklemiyor bir sonraki ay evini bul diyolar. Taki. 24 kişi kalana kadar çekilişler devam ediyor.buda nerden baksanız 2 yıla tekabul ediyor. Yani her halukarda çekilişde en son çıktıgınızı hesaplarsanız 24.ayın sonuda evi bulun diyecekler. Eveeeett iş burda değişti bizim düşüncemizde. İyi güzel tm Biz 20000 için başvuru yapmak istedik. 10000 de bizde var dedik bulundugum ilde şuanda bu paraya ev bulma imkanım var. Hadi kurada sonlara doğru çıksak o zamana paranın değeri belli sürekli kayıp. 2 yıl sonra ben o paraya ev bulamamki.mantık kumbarada para biriktirme yada şöyle düşünün aylık güne giriyorsunuz mantığı. Ama işte dediğim gibi faiz yok paranız artmıyor sadece birikiyor ama bir yandanda değer kaybediyor. O yüzden ev konusunda akıl karı değil. Ama araç öyle değil. 5-6ayda araç çıkıyor.tabiki karar sizin iyi düşünün araştırn derim. Hepsinin çalışma sistemi aynı bu arada. Biz hemen hemen hepsine gittik. Ha bu arada kendilerine aldıkları parada var onuda 170000 tl 4 taksit diyede sizin o ilk 4 taksitinize ekliyolar. Vazgeçtiğiniz takdirde o parayıda alamıyorsunuz bunuda belirtmek istiyorum!!!!

Son düzenleme:
eskisi gibi değil sistem. daha güvenli. evet şirket olarak onların da bazı şerh koyma teslimat süresi falan gibi kuralları var. kuralları sana uyarsa girersin yok uymazsa girmezsin ama kesinlikle güvenli ve mantıklı bir sistem. bankalardan bin kat iyi yani.

Arkadaşlar katılım sistemli firmalarda ev alımlarında engellilere sunulan herhangi bir ayrıcalık var mı ? Bilgisi olan var mı ?

@HCZCI,

Ben sisteme gireli 4 ay oldu ama bu soruyu sormak aklıma dahi gelmedi.

İlk furyada evim mağdurları ortaya çıkmasa devlet olaya el atmayacaktı kaldı ki engelliye bir avantaj sağlasınlar.

Ama unutmazsam bir dahaki taksiti öderken soracağım bunu.

@HCZCI,
Ben sormuştum. Ev için herhangi bir ayrıcalık yok ama araçda oluyormuş öyle demişlerdi. Talepden dolayı yeni düzenleme yaparlarsa bunuda dikkate alacaklardır diye düşünüyorum. Ama işte yukarıdada anlattığım gibi ev durumu biraz sıkıntılı

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar umarım engeli bireylere pozitif ayrıcalık sağlarlar.

sağlamazlar
pızitif ayrıcalık sağlanacak bir durum yoktur

Haziranın 30 da fuzuleve 1 milyonluk araç için başvurdum 70 bin organizasyon ücreti ve 330 bin pesinat verdim Aralık ayında aracımı alacağım.

Bu sistemde ikinci el otomobil alan oldu çevremde. Ufak tefek pürüzler olsa da aldı. Asıl meseleye geleyim.
ÖTV muafiyetli sıfır bir otomobil almak için bu sistemleri araştırdım. Eminevim 5 yıl satılamaz diye rehin koyamıyoruz dedi ve vermedi. Fuzul eğer eviniz varsa ona rehin koyar veririz dedi ve ben sisteme 250.000 TL için 2023 mart ayıydı sanırım yazıldım. Teslimat zamanı geldiğinde bordo SGK belgesi vs. tamamlamamı istediler ve tamamlayıp teslim etttim. İşlemin nasıl olacağını sorduğumda en kolayı sıfır otomobil, proforma faturanı getireceksin başka bir şeye gerek yok dediler. Bayiye gittim ve aracı anlaşıp kaporayı verip proforma faturamı aldım. Fuzule gidip teslim ettim. Ertesi gün müşteri temsilcim arayıp, aracın fiyatı neden bu kadar düşük diye saçma bir soru sordu. ÖTV muafiyetli araç olduğunu söyledim. Konuştuk bunları dedim ve bana veremeyiz rehin koyamayız dedi. Yahu eve rehin koyacaktınız öyle konuştuk dedim. Olmaz dedi. Tabi ister istemez sesim yükseldi sinirler gerildi en son merkez ile görüşeceğini söyledi. Ertesi gün aradım merkez kabul etmiyor uğraşıyoruz dedi. 3 gün bekledim. 3 gün sonra abi müjdemi isterim merkez kabul etti ama ufak bir detay var dedi. Neymiş dedim eve ekspertiz gelecek 12.000 TL kadar masrafı var, ayrıca tapuya avukat gideceği için orada da biraz ücret çıkacak ama onun ne kadar olduğunu tam bilmiyorum dedi. Masraflar ortalama 25.000 civarı dediler tapu ve exper. Bu arada ben zaten sisteme 100.000 ödedim ve 150.000 borcum kalmıştı. Bunu baştan neden söylemediniz diyorum biz de bilmiyorduk diyor. Yahu 150.000 borcum var, teslim tarihinde ortalama bir ev 1.500.000. Ne experi ne tapusu ne 25.000 masrafı 150.000 borç için diye epey bir tartıştık. Nihayetinde ipin ucu p.... elinde, tabi burada kabahat bende sözleşme de bununla ilgili bir şey yazmadığı için. En son pes ettim, 150.000 borca karşılık 25.000 kadar masraf ödemeyi kabul etmedim ve sistemden çıkış yaptım. Yatırdığım 23.000 organizasyon bedeli de haliyle yanmış oldu. Sağdan soldan borç alarak açığımı kapatıp aracımı aldım. Yani kısacası her bilgiyi önden söylemiyorlar. Yaparız ederiz deyip sonrasında bir sürü prosedür çıkardılar. Sözleşmede de araca karşılık eve rehin koyacağız, şu kadar masraf çıkar, exper vs yazmadığı için hiç bir hak iddia edemiyorsunuz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. ÖTV muafiyetli araç almak isterseniz bu başımdan geçen tecrübe sizlere örnek olsun ki, boşuna paranız ve zamanınız gitmesin.

@Red_Night,

Keşke biraz daha araştırmalar yaparak başvuru yapsaydınız. Mantık olarak ötv muafiyetli araç alımına hiç bir şirket para ödeyemez ve ödemez. Devlet zaten bir kural koymuş 5 yıl boyunca hiç bir şekilde satamaz ve 10 yıl boyunca da alamazsın demiş. Hangi şirket salak gibi yardımcı olsunki😁😁🫡🫡

@deasn12,

Haklısınız, sorun güven aslında. Ben söze güvenerek iş yaptım. Sözleşmede araç alacaksın ama eve ipotek koyacağız, şu masraflar var yazmıyor. Konuşmamızda da eve ipotek koyar veririz diyor ama masrafı söylemiyor. İş teslimata gelince önce eve olmaz diyor, sonra tamam deyip bir sürü masraf çıkarıyor.

Az önce Eminevim ile görüştüm İzmit şubesi ile oradaki arkadaşa durumunuzu da aktardım nasıl olacağını sordum saçmalık ben 200 üzeri ÖTV muafiyetli araca satılamaz şerhi koyup verdik dediler
Devlet size satamazsınız diyor ama siz ötvsini ödeyip 1 sonra ki ay satabiliyorsunuz biz noter üzerinden bırakıyoruz dedi aklım karıştı

Üst Alt